Witam. Na wstępie zaznaczę, że temat jest wystarczająco sadystyczny sam w sobie więc obędzie się bez flaków i bab z k🤬sami.
Otóż od pewnego czasu każdy użytkownik internetu na pewno zauważył narastające niezadowolenie wynikające z złego zarządzania państwem i instytucjami mu podlegającymi. Niezadowolenie to przejawia się na każdej płaszczyźnie, niestety tylko w internecie. Jako 38 milionowy naród jesteśmy regularnie upadlani przez nasze elity wywodzące się, oraz odgórnie nam narzucone przez ZSRR. Wszyscy widzimy jak skala degeneracji i złodziejstwa staje się coraz trudniejsza do zniesienia. Nasz rząd, oraz bratnia mu opozycja pacyfikuje nasze nastroje zmuszajac nas do emigracji, która jednak wcale nie jest idealnym rozwiązaniem. Wyjeżdżając na zachód znacznie poprawiamy swoją sytuacje materialną, ale jesteśmy narażeni na życie w świecie przesiąknietym marksistowską ideologią kulturową Gramsciego. Wychowywanie dzieci w atmosferze gender, strach przez urzędami zabierającymi dzieci: Jugendamt, Barnevernet itp. uczucie bycia tym gorszym obywatelem drugiej kategorii, oraz wiele innych czynników sprawia, że wnioski nasuwają się same: Czemu to ja mam wyjeżdzać z mojego kraju, skoro wiadomo kto jest złodziejem i kto jest odpowiedzialny za obecną sytuacje? Przecież te same niezmienne ryje swiecące się na telewizyjnym ekranie gnębią nas od 20-30 lat! Narody Europejskie dojrzewają do tej świadomości i okazują to. Niestety MY jesteśmy chyba jedynym europejskim narodem, który ma w*****ne na to że jest codziennie dupczony i okradany. Wybory parlamentarne i prezydenckie odbędą się dopiero w 2015 roku, a do tego czasu z***bią nam nawet majtki z dupy co pokazali likwidujac OFE (150 mld zł) oraz na szybciacha "gubiąc" 19 mld złotych. Nie ma sensu czekać, jak żul na zasiłek trzeba działać. Pogoda się poprawia i nie jest tak zimno, więc proponuję nastepujacy plan działania. Większość z nas korzysta z forów, oraz stron o przeróżnej tematyce, a jak wiadomo Polacy najlepiej walczą ostatnio w sieci dlatego kopiujcie tą wiadomość wszędzie gdzie się da i oznajmiajcie wiadmość 1.03.2014 wychodzimy wszyscy na ulice. To jest Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych, wszyscy tego dnia bądzmy tymi wyklętym! Uprzedzając pytania to tak potwierdzam to ja sobie teraz wymysliłem ten termin i c*uj z tym. Prawdopodobnie pojawi sie wiele bólu dupy w komentarzach, oraz ocen nieprzychylnych tej idei, ale na co mamy do k**wy nedzy czekać? Kopiujcie wklejajcie, twórzcie wydarzenia na facebooku, bo miarka się przebrała. Ten kto uważa inaczej to jest j**any tłuk, albo jest w układzie i mu dobrze w takim systemie gnojacym zwykłych obywateli. Każde forum, każda strona musi być przesiaksięta ta wiadomościa, wklejajcie ją wszędzie nawet na ściane u siebie w pokoju! Oni są zwykłymi tchórzami i dupkami rozprawimy się z nimi szybko. Rozpowszechnianie tego w internecie was nic nie kosztuje, a zyskać możemy wszystko. Kluczem do sukcesu jest zalewanie internetu tą wiadomoscią przez prawie miesiąc, żeby każdemu w głowie utrwaliła się ta data 1.03.2014. Bez względu na to kim jesteś i jaki jest twój status społeczny wesprzyj tą akcje "zalania internetu tą wiadomościa", kopiuj i wklejaj pod każdym neewsem po kilka razy dziennie, żeby nawet niewidomy to zobaczył. Utrwalenie takiej wiadomosci w ludzkiej świadomosci pociągnie oddolne organizowanie się, a w marcu rozliczymy się raz na zawsze z tymi dziadami. Tak więc prosze Was o pomoc, wytrwałość i konsekwencję w działaniu. Z sadola wyjdzie ten promyk, który rozswieli tą ciemność i wyprowadzi nas z skarpety w której znajdujemy się aktualnie. Tak więc 1.03.2014. Do dzieła!!!!!!!!!!
Konto usunięte
2014-02-09, 22:38
SQT napisał/a:
I co tam na tym rynku będziecie robić ? Normalni ludzie pójdą na piwo albo oleją was z góry na dół.
Będziemy śmiać się z twojego krzywego ryja.
Konto usunięte
2014-02-09, 22:38
Tak sobie teraz pomyslalem, ze autor tematu byl chyba mega trollem. Sam chyba nie przewidzial, ze cos zacznie z tego wychodzic. Szkoda, ze ani razu nie zabral glosu w dyskusji, stad takie moje zdanie o nim.
A moze dopadl go seryjny samobojca?
Konto usunięte
2014-02-09, 22:54
Quito napisał/a:
Tak sobie teraz pomyslalem, ze autor tematu byl chyba mega trollem. Sam chyba nie przewidzial, ze cos zacznie z tego wychodzic. Szkoda, ze ani razu nie zabral glosu w dyskusji, stad takie moje zdanie o nim.
A moze dopadl go seryjny samobojca?
w sumie to kilka stron na zad cos napisal
Konto usunięte
2014-02-09, 23:00
Mogło tak być co nie znaczy że idea nie jest słuszna i Ty jako Polak (mc🤬lcome96) powinieneś już rozumem sam zrobić coś w tym celu aby tą ideę promować. czytaj parę komentarzy wstecz
sadistic.pl/poczatek-zorganizowanych-protestow-w-polsce-1032014-vt2682...
współczesna wersja bajki o mrówce i koniku polnym z wykładu nieżyjącego już niestety Krzysztofa Habicha:
youtube.com/watch?v=DuCgpOgkZ0g
Konto usunięte
2014-02-09, 23:07
No to przepraszam, musialem przeoczyc. Widzialem tylko jakis jeden czy dwa posty na poczatku.
StunterLizard: idea jak najbardziej sluszna, ale bylaby beka jakby ktos chcial sobie tylko zrobic jaja, a tu ludzie temat podchwycili i moze tym razem wreszcie cos z tego wyjdzie. Dlatego pomyslalem, ze autora moze przestraszyl troche caly efekt i sie wycofal. Jezeli jednak jest inaczej, to szczerze przepraszam.
Konto usunięte
2014-02-09, 23:48
Na pewno ludzie będą - 1 marca to Narodowy Dzień Pamięci „Żołnierzy Wyklętych” więc to obowiązek wręcz. 21 to początek wiosny a więc nadziei na lepsze, będzie cieplej, słoneczko, pozytywny nastrój i ludzie wyjdą na ulice. to nie będzie beka
Konto usunięte
2014-02-09, 23:55
Może i się przestraszył ale prędzej czy później takie akcje by powstały ale potrzebny był zapalnik więc warto coś zdziałać a nie czekać na kolejne wybory gdzie jeszcze zdążą sporo zepsuć. Politycy są przez nas wybierani i My jako naród powinniśmy ich odwołać bo niby tak jest w konstytucji ale oni z nas kpią w żywe oczy więc obudźcie się czas ich odwołać
Konto usunięte
2014-02-10, 0:07
Wolę złodziei niż debili i analfabetów-oszołomów.
Konto usunięte
2014-02-10, 1:23
Przyjdzie 5 tysięcy osób, a reszta będzie mówić, że oszołomy. Z tych 5 tysięcy 1 tysiąc to będą stare babcie, drugi to kłócący się ze wszystkimi element z klubów GP, trzeci to co najmniej podejrzana ekipa od Holochera, czwarty to socjalistyczna "Solidarność" a z piątym może od biedy da się coś zrobić.
Tak wyglądają w Polsce ogólnokrajowe zorganizowane protesty.
A. I jeszcze pryszczaci korwiniści ze stołecznych gimnazjów.
Rappar napisał/a:
Będziemy śmiać się z twojego krzywego ryja.
Ale jesteś dorosły i dojrzały.
Konto usunięte
2014-02-10, 8:22
Zadam pytanie przeciwnikom protestu, tym co uważają iż nic to nie da, ludziom ustawionym, ludziom zarabiającym więcej niż 5 tys jak żyć za 1600 gdy opłaty są wyższe niż to co się zarobi?
@up
Może trzeba się wziąć za lepszą prace ? Ci ludzie co zarabiają ponad 5 tysięcy myślisz, że ją wylosowali na loterii ? Pewnie są tacy, którzy coś odziedziczyli, mają znajomości jest masa tego typu przypadków to fakt, ale co ? Tobie jest gorzej to im też ma być, bo akurat mieli szczęście ? Oni też płacą katastrofalne podatki itd. Polecam zamiast tu siedzieć i wypisywać jak to rząd sprawia, że nie masz za co żyć iść na szkolenia, czytać, starać się i zarabiać więcej, ludzie tak robią i żyją dostatnie, nie ma nic za darmo. Jeszcze jedno, już ktoś wyżej to poruszył, większość tych "niezadowolonych Polakow, chcąc siłą obalać rząd", ma nz celu zrobienie innego rządu, który to ich uczyni bogatymi, a reszta niech się pieprzy. Otóż witam, żyje dostatnie, bo miałem odrobinę szczęścia, mam samo zaparcie i nie jestem leniwy, i nie dam mniejszości się terroryzować. Tak pobudka, jesteście tak samo mniejszością jak jakieś ruchu homo, jak Islamiści w Polsce i ja jako Polak nie mam zamiaru dać się zastraszyć i robić to, czego jakieś nawet i milion osób chce, bo na wyborach ludzie pokazali czego chcą. I argument, że wybory są ustawiane, bez dowodów nie jest argumentem.
I ja nie mówię, że się nie da. Pewnie długie protesty czymś by zaowocowały, ale ustalmy coś wprost, nie w 100 % bo nasze prawo jest często bezsensu , ogranicza itd, ale w większości ludzie którzy teraz żyją dostatnie dalej tak będą, a ci którzy teraz nie mogą wyżyć, to myślicie że mgle Tusk odejdzie i wszyscy będą bogaci ? Otóż nie. Nie ma jednej dobrej i prawdziwej opcji. Juz kiedyś ktoś tak mówił i to było straszne. Obalanie czegoś siła w demokracji, gdzie ludzie sami sobie zgotowali ten los nie ma opcji bytu.
Zamiast iść protestować, niszczyć miasto, zajmować czas i tak już leniwym politykom, którzy każdą porażkę teraz będą tłumaczyć "zamieszkami" , telewizja pokaże protesty jako faszystowskie bojówki i ludzie niezdecydowani teraz politycznie na 100% nie poprą żadnego pomysłu to lepiej zrobić normalne spotkania, kampanie reklamowe, jakieś manifesty i marsze, radia internetowe fora, odcinanie sie od radykalizmu w stylu "wieszać homo, j🤬 murzynów" zając się wyłącznie ekonomią, gospodarką, hasłami nienawiści nie napełnisz brzucha nikogo. Odciąć sie od pseudokibiców, tych wyrywających drzewka, nic to nie daje i nikt tego nie popiera, tak jak z 11.11, gdzie zamiast cudownych haseł, słychać było płonącą tęcze. Po co komu to ? Będziesz więcej zarabiał ? Poprawi się sytuacja w kraju ? No błagam. Zająć się czym realnie, ekonomicznie, a nie jakimiś osobistymi gównami.
Pozdrawiam
Konto usunięte
2014-02-10, 9:28
Muciak napisał/a:
@up
Może trzeba się wziąć za lepszą prace ? Ci ludzie co zarabiają ponad 5 tysięcy myślisz, że ją wylosowali na loterii ? Pewnie są tacy, którzy coś odziedziczyli, mają znajomości jest masa tego typu przypadków to fakt, ale co ? Tobie jest gorzej to im też ma być, bo akurat mieli szczęście ? Oni też płacą katastrofalne podatki itd. Polecam zamiast tu siedzieć i wypisywać jak to rząd sprawia, że nie masz za co żyć iść na szkolenia, czytać, starać się i zarabiać więcej, ludzie tak robią i żyją dostatnie, nie ma nic za darmo. Jeszcze jedno, już ktoś wyżej to poruszył, większość tych "niezadowolonych Polakow, chcąc siłą obalać rząd", ma nz celu zrobienie innego rządu, który to ich uczyni bogatymi, a reszta niech się pieprzy. Otóż witam, żyje dostatnie, bo miałem odrobinę szczęścia, mam samo zaparcie i nie jestem leniwy, i nie dam mniejszości się terroryzować. Tak pobudka, jesteście tak samo mniejszością jak jakieś ruchu homo, jak Islamiści w Polsce i ja jako Polak nie mam zamiaru dać się zastraszyć i robić to, czego jakieś nawet i milion osób chce, bo na wyborach ludzie pokazali czego chcą. I argument, że wybory są ustawiane, bez dowodów nie jest argumentem.
I ja nie mówię, że się nie da. Pewnie długie protesty czymś by zaowocowały, ale ustalmy coś wprost, nie w 100 % bo nasze prawo jest często bezsensu , ogranicza itd, ale w większości ludzie którzy teraz żyją dostatnie dalej tak będą, a ci którzy teraz nie mogą wyżyć, to myślicie że mgle Tusk odejdzie i wszyscy będą bogaci ? Otóż nie. Nie ma jednej dobrej i prawdziwej opcji. Juz kiedyś ktoś tak mówił i to było straszne. Obalanie czegoś siła w demokracji, gdzie ludzie sami sobie zgotowali ten los nie ma opcji bytu.
Zamiast iść protestować, niszczyć miasto, zajmować czas i tak już leniwym politykom, którzy każdą porażkę teraz będą tłumaczyć "zamieszkami" , telewizja pokaże protesty jako faszystowskie bojówki i ludzie niezdecydowani teraz politycznie na 100% nie poprą żadnego pomysłu to lepiej zrobić normalne spotkania, kampanie reklamowe, jakieś manifesty i marsze, radia internetowe fora, odcinanie sie od radykalizmu w stylu "wieszać homo, j🤬 murzynów" zając się wyłącznie ekonomią, gospodarką, hasłami nienawiści nie napełnisz brzucha nikogo. Odciąć sie od pseudokibiców, tych wyrywających drzewka, nic to nie daje i nikt tego nie popiera, tak jak z 11.11, gdzie zamiast cudownych haseł, słychać było płonącą tęcze. Po co komu to ? Będziesz więcej zarabiał ? Poprawi się sytuacja w kraju ? No błagam. Zająć się czym realnie, ekonomicznie, a nie jakimiś osobistymi gównami.
Pozdrawiam
Pozwol ze sie z toba nie zgodze. Gratuluje, jesli dobrze Ci sie wiedzie, ale uwazam, ze kazdy czlowiek, ktory uczciwie pracuje powinien moc zapewnic sobie i swojej rodzinie spokojne, skromne zycie. Oczywiscie zawsze beda ludzie odnoszace wiekszy sukces, daj im Boze zdrowie, ale nie powiesz mi, ze np. pani Krysia nie ma prawa do normalnosci, bo tylko pracuje na kasie w realu, albo sprzata kible w urzedzie. No tak, przeciez powinna w siebie inwestowac, isc na kursy.... pewnie, za 1200 na reke, gdzie po zaplaceniu czynszu za wynajmowane mieszkanie moze zostanie na zycie 400. A nie, sorki, bo jeszcze rachunki.
Takze wiesz, nie obraz sie, wyskoczyles troche jak bananowiec, dla ktorego to co wyzej to abstrakcja, bo przeciez mamusia i tatus zawsze mieli kase. Nie chce Cie obrazac, tak po prostu twoj post wyglada przylozony do realiow, ktore ja znam.
Gratuluje, jesli Ci sie udalo. Owszem, sukces nalezy sie za ciezka prace, alenormalnosc nalezy sie kazdemu, bez wzgledu na zawod czy wyksztalcenie.
Jedyne w czym sie z toba moge zgodzic to ostatni akapit, bo tam w koncu mowisz z sensem.
P.s. teraz zobaczylem wiek - mamusia dalej daje Ci na studia, czy juz je oplacasz z wlasnego dobrobytu? I nie wiem czy wiesz: nawet z magistrem bedziesz mogl dolaczyc do grona niezadowolonych, jak popracujesz troche tak jak pisalem. No chyba, ze mamusia pomoze.
Skasowało...
Nie wiem niestety co znaczy "bananowiec", ale może zbyt dużo emocji włożyłem w post, a sam pouczam innych o odcięciu się od tego, przepraszam za to.
Na myśli miałem ludzi będących tutaj. Nie pani Krysie, chodzi mi, że strzelając średnią wieku daje około 25. No i pewnie,że ktoś z obecnych tutaj mógł np założyć firmę z dobrym pomysłem, ale państwo go zabiło no i teraz brak perspektyw. To jest oczywiste, ale nie wszyscy z firmami, pracujący na wysokich stanowiskach to znajomi Tuska. Ja wiem jakie są realia, ale nie ma przyzwolenia na to, żeby wszyscy nagle za swoje nieróbstwo i nieudaczność obwinili rząd. Jeśli teraz tak robią, to póki rząd im nie da tyle kasy, że będą bogaci, będą tak robić zawsze. Tak czy siak zostawiając ten temat, obalanie rządu, jakie tutaj ludzie chcą robić to kretynizm. Ktoś napisał gdzieś, jako jakąś rade stanu powołać i ma tam być Mariusz Max Kolonko. Zrobić forum, ale takie twory od razu eliminować. Wszystkich z sekty JKM, tych z brakiem umiejętności dyskusji od razu "out".
Polska ma bandyckie przepisy. Niektóre to konieczność inne to bzdura, to jasne. Tylko, że większość nie ma skrajnych poglądów jakie są tu prezentowane, więc skończcie z "Polacy tego chcą", "To wola ludu" , otóż nie. Podejrzewam, że większość nie chce Tuska, ale pójdą na PiS zagłosować, czy tam na Palikota, Gowina itd.Nie wszyscy chcą by im dyktowano, teraz to będzie tylko prawica i czysty kapitalizm, tak mówimy, wy jesteście ciemną masą nie wiecie czego chcecie.
PS: Wiem, że tutaj użytej jako przykładu pani Krysi jest ciężko. I naprawdę gdybym mógł to naprawił bym świat, ale na pewno nie tak jak narwani "patrioci" chcą tego robić.
Chce też zaznaczyć, że np Pan Waldek, pracował w tartaku przez 30 lat i po tym czasie jest brygadzistą, który zarabia 3 x tyle co noszący deski młodzieniec ze skończonym gimnazjum. Jeśli pani Krysia pracowała w Realu od dawna i wykonywała swoją prace odpowiednio, awansowała by. Sam miałem sytuacje ostatnio, że na mój egzamin przyszedł facet koło 50, któremu obiecano 500 zł podwyżki jeśli pozdaje te egzaminy, i z tego co się dowiedziałem na trzeciej poprawie mu się udało, a nie przygotowywał się tak jak większość z gotowych opracowanych pytań na 15 stron , tylko z 20 książek wypisanych jako "literaturę przedmiotu", naprawdę jest wyczynem dla mnie, człowieka przyzwyczajonego do nauki "szkolnej" od lat. Nie zawsze się da to fakt, czasem można źle trafić, i czasem to wina państwa, ale to mniejszość.
PS.2 : To, że jesteś nie nawisty dla ludzi którym się udało nawet jeśli "mamusia" im daje kiepsko o Tobie świadczy. W internecie każdy może być każdym . Mogłem sobie wpisać 40 i wtedy inaczej byś prowadził dyskusję ? I to przykre, że myślisz że ludzie chcących mieć wyższe wykształcenie utrzymują rodzice i są tylko nieudolni. I fkt magister może nie dac mi pracy, ale inż mgr z doświadczeniem już w branży na pewno, o to się nie martwię, ale dzięki za troskę.
Konto usunięte
2014-02-10, 10:09
Powiem Ci cos. Nierobstwo nierobstwem, ale jesli ktos uczciwie pracuje powinien moc sie samodzielnie utrzymac, a nie glowic sie slad wziac kase na zaspokojenie podstawowych potrzeb. Ja juz tego problemu nie mam - wyjechalem. Tylko siedzac za granica, pracujac za podobna stawke ( tez w poblizu minimalnej) jest mi zauwazalnie latwiej. Nie mowie, ze kazdy ma miec wille, samochod itd... ale nie mow mi, ze normalne jest zeby pracowac10-15 lat zanim bedziesz mogl spokojnie zasnac nie martwiac sie rachunkami, czy tym ze kasa sie konczy, a trzeba kupic jedzenie. Tutaj paradoksalnie bardziej chodzi o to, co mozesz kupic za swoja minimalna pensje. Nie wiem dlaczego wmowilismy sobie ze za min. to masz co najwyzej nie zdechnac z glodu, zeby kolejny miesiac moc harowac na swoj ,,dobrobyt''.
Poza tym jest jeszcze wiele innych chorych rzeczy, ale co ja ci tam bede..
P.s. mnie tez na koniec troche ponioslo, przepraszam. Nie chodzi o nienawisc. Po prostu wkurza mnie jak tos pisze, ze w tym kraju tak dobrze mu sie wiedzie, a tak naprawde guzik wie, bo caly czas ktos mu pomaga stanac na nogi. Miales to szczescie, ze rodzice mieli kase, pomagaja ci sie ustawic w zyciu to super, plus dla ciebie. Ale po prostu policz, jak ma przezyc ktos za minimum. Prosta matma: zobacz ile wydajesz na jedzenie, zobaxz ile kosztuje wynajem mieszkania w twoim miescie (nawet kawalerki). Niektorzy nie moga czekac 10 lat, az zaczna zarabiac na prawdziwe minimum socjalne, bo do tego czasu dzieciaki wyzdychaja im z glodu. I to wlasnie jest chore. Ale zeby to odczuc musialbys tak przezyc chociaz troche. Coz, syty glodnego nie zrozumie.