Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Witam. Na wstępie zaznaczę, że temat jest wystarczająco sadystyczny sam w sobie więc obędzie się bez flaków i bab z k🤬sami.

Otóż od pewnego czasu każdy użytkownik internetu na pewno zauważył narastające niezadowolenie wynikające z złego zarządzania państwem i instytucjami mu podlegającymi. Niezadowolenie to przejawia się na każdej płaszczyźnie, niestety tylko w internecie. Jako 38 milionowy naród jesteśmy regularnie upadlani przez nasze elity wywodzące się, oraz odgórnie nam narzucone przez ZSRR. Wszyscy widzimy jak skala degeneracji i złodziejstwa staje się coraz trudniejsza do zniesienia. Nasz rząd, oraz bratnia mu opozycja pacyfikuje nasze nastroje zmuszajac nas do emigracji, która jednak wcale nie jest idealnym rozwiązaniem. Wyjeżdżając na zachód znacznie poprawiamy swoją sytuacje materialną, ale jesteśmy narażeni na życie w świecie przesiąknietym marksistowską ideologią kulturową Gramsciego. Wychowywanie dzieci w atmosferze gender, strach przez urzędami zabierającymi dzieci: Jugendamt, Barnevernet itp. uczucie bycia tym gorszym obywatelem drugiej kategorii, oraz wiele innych czynników sprawia, że wnioski nasuwają się same: Czemu to ja mam wyjeżdzać z mojego kraju, skoro wiadomo kto jest złodziejem i kto jest odpowiedzialny za obecną sytuacje? Przecież te same niezmienne ryje swiecące się na telewizyjnym ekranie gnębią nas od 20-30 lat! Narody Europejskie dojrzewają do tej świadomości i okazują to. Niestety MY jesteśmy chyba jedynym europejskim narodem, który ma w*****ne na to że jest codziennie dupczony i okradany. Wybory parlamentarne i prezydenckie odbędą się dopiero w 2015 roku, a do tego czasu z***bią nam nawet majtki z dupy co pokazali likwidujac OFE (150 mld zł) oraz na szybciacha "gubiąc" 19 mld złotych. Nie ma sensu czekać, jak żul na zasiłek trzeba działać. Pogoda się poprawia i nie jest tak zimno, więc proponuję nastepujacy plan działania. Większość z nas korzysta z forów, oraz stron o przeróżnej tematyce, a jak wiadomo Polacy najlepiej walczą ostatnio w sieci dlatego kopiujcie tą wiadomość wszędzie gdzie się da i oznajmiajcie wiadmość 1.03.2014 wychodzimy wszyscy na ulice. To jest Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych, wszyscy tego dnia bądzmy tymi wyklętym! Uprzedzając pytania to tak potwierdzam to ja sobie teraz wymysliłem ten termin i c*uj z tym. Prawdopodobnie pojawi sie wiele bólu dupy w komentarzach, oraz ocen nieprzychylnych tej idei, ale na co mamy do k**wy nedzy czekać? Kopiujcie wklejajcie, twórzcie wydarzenia na facebooku, bo miarka się przebrała. Ten kto uważa inaczej to jest j**any tłuk, albo jest w układzie i mu dobrze w takim systemie gnojacym zwykłych obywateli. Każde forum, każda strona musi być przesiaksięta ta wiadomościa, wklejajcie ją wszędzie nawet na ściane u siebie w pokoju! Oni są zwykłymi tchórzami i dupkami rozprawimy się z nimi szybko. Rozpowszechnianie tego w internecie was nic nie kosztuje, a zyskać możemy wszystko. Kluczem do sukcesu jest zalewanie internetu tą wiadomoscią przez prawie miesiąc, żeby każdemu w głowie utrwaliła się ta data 1.03.2014. Bez względu na to kim jesteś i jaki jest twój status społeczny wesprzyj tą akcje "zalania internetu tą wiadomościa", kopiuj i wklejaj pod każdym neewsem po kilka razy dziennie, żeby nawet niewidomy to zobaczył. Utrwalenie takiej wiadomosci w ludzkiej świadomosci pociągnie oddolne organizowanie się, a w marcu rozliczymy się raz na zawsze z tymi dziadami. Tak więc prosze Was o pomoc, wytrwałość i konsekwencję w działaniu. Z sadola wyjdzie ten promyk, który rozswieli tą ciemność i wyprowadzi nas z skarpety w której znajdujemy się aktualnie. Tak więc 1.03.2014. Do dzieła!!!!!!!!!!
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 10:30
dzikusek1985 napisał/a:

Witam
(...) Mam prawie 30 lat i zero perspektyw na przyszłość (...)

To nie znaczy, że z państwem jest coś nie tak. Poza tym to nie jest więzienie, nikt cię tutaj siłą nie trzyma. Jedź tam, gdzie to niby jest dostatniej, znajdzie się 10 Ukraińców albo Wietnamczyków, którzy sobie lepiej na twoim miejscu tutaj poradzą.

K🤬a, dorosły człowiek i ględzi, że "perspektyw nie ma", bo tak wszystkie kury naokoło gdaczą. Może jeszcze pogoda ci przeszkadza?
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 10:41
Ale powiedz mi szczerze - zasilek na dziecko na poziomie 68zl/ mc. I to tylko jesli sie kwalifikujesz. Serio? Idz do sklepu, zobacz co za to kupisz? Darmowa opikea zdrowotna dla kobiet w ciazy i dzieci? Pieknie, tylko dlaczego musisz sie o nia plaszczyc, bo pani w rejestracji nie wie.

Powiedz na zachodzie, ze maja utrzymac sie za 300-400 E/ L to sie wysmieja, powiedza ze sie nie da.
A w Polsce sie da, bo jest k🤬a dobrobyt.
A argument z Ukraincami czy Wietnamczykami? Sorry, ale przywiez kogos z Korei, dla nich Polska bedzie kraina bogow. Tylko ze rzeczywistosci i tak to nie zmieni.
Zgłoś
dogip 2014-02-10, 11:12
Tyle, że to k🤬a sobota. W sobotę urzędasy nie pracują i będą to mieli głęboko w dupie.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 11:17
Przykład ze wczoraj. Polskie nieduże firmy przenoszą się z rozliczeniami do UK. Dlaczego? Bo gdyby nadal robili to tutaj z pewnością w końcu by zbankrutowały. Ile kolejnych chorych podatków będzie? Od zwykłego człowieka, od firmy? Po to, żeby nie było dziury budżetowej? Żeby zacząć spłacać dług? A co się dzieje z tymi pieniędzmi? Gdzieś są jakieś konkretne dane?
Kolejny przykład (także ze wczoraj) stomatolog, która oszukiwała klientów, zyskując na tym 700 tys. pln (całość otrzymywała z NFZ, a podana kwota to, to co "zaoszczędziła" na pacjentach). A co z tymi, których nie pokazują media? Ile jeszcze jest takich złodziei?

Pozwolę dodać coś od siebie do waszej rozmowy. Owszem jak ktoś jest w swojej dziedzinie świetny to będzie miał równie świetną płacę. Przykład z "podwórka". Mój narzeczony zarabia dobrze, a ma potencjał do jeszcze większych zarobków. I to jego ciężka praca przywiodła go do tego miejsca gdzie jest i ma takie samo zdanie jak przeciwnicy protestów. Ale. Ale dlaczego mówi, że w przyszłości tu nie zostaniemy? Czemu wie, że jego umiejętności nadal nie są opłacane w stopniu porównywalnym do jego umiejętności i zaangażowania? Bo w Polsce nikt mu tyle nie da. Zwyczajnie widzę ile czasu poświęca na dalsze doskonalenie się, na projekty własne i na projekty w pracy. On ze swojej perspektywy mówi, że tylko "nieudacznicy" nie potrafią sobie poradzić. Więc dlaczego chce żebyśmy wyjechali?
Druga strona tego samego medalu. Mój Ojciec. Pracownik-specjalista z ponad 20 letnim stażem. Zajmuje się instalacjami grzewczymi i gazowymi. Dodatkowo w kwestiach budowlanych nie ma przed nim tajemnic. Mam stary poniemiecki dom. Od tego czasu został ocieplony, dobudowano łazienkę, wymieniono okna na plastikowe, została wymieniona całkowicie instalacja grzewcza, podłoga w łazience jest ogrzewana, bardzo dobrze wykonane prace takie jak: wstawienie prysznica, wykładanie kafelek, malowanie ścian, wstawianie drzwi, progów, drobne prace. I wszystko to zrobił nikt inny jak mój Ojciec (ja z siostrą i mamą tylko pomagałyśmy jak trzeba było). Dodatkowo gdy sąsiedzi mają jakiś problem zawsze przychodzą do niego. Więc pytam, dlaczego pracownik z ponad 20 letnim stażem zarabia mniej niż wynosi średnia krajowa?
Jak to jest może ktoś mi w końcu wytłumaczy? Bo nie rozumiem.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 11:55
To mnie najbardziej boli. Sama widzisz, potepia protesty, ale sam chce z kraju spieprzac, czyli jednak widzi, ze cos jest nje tak.

Wy wszyscy, ktorzy mowicie rozwoj, ksztalcenie itd... a jesli ja chce normalnie zyc? Po prostu ciezko pracowac i nie oszukujac i nie kradnac mo spokojnie przezyc od wyplaty do wyplaty? Bez stresu, ze wypadnie jakis wydatek typu buty czy kurtka na zime?
Piszesz o narzeczonhm. Nie wiem czy pracujesz, ale to bez znaczenia. Po prostu, czy gdybyscie chcjeli miec dzieci i on sam utrzymywalbh was zanim erocisz do pracy, to jak mocno byscie to odczuli? Popatrz na co moga liczyc mlodzi rodzice na zachodzie, a na co w Polsce. A potem wielkie zdziwienie, ze Polki rodza coraz mniej dzieci.
Tu chyba nawet nie chodzi o to, ze trzeba dac wszystkim, ale zeby przestac marnotrawic i krasc nasze pieniadze, bo politycy zapomnieli, ze to wladza jest dla ludu, a nie lud dla wladzy. A jesli kiedys rzeczywiacie wyjedziecie, wtedy zobaczysz z dystansu jak to wyglada w Polsce

A w ramach cwiczen, z mojego obecnego podworka:
Odpalcie strone tesco czy lidla w UK a w Pl. W Polsce dostawalem 1200 na reke, tutaj tez dostaje ok 1100-1200.
To tez malo. A porownajcie ceny ze swoja zwykla lista zakupow.

Nie mowie, ze tutaj jest idealnie. Ale to jest chyba najbardziej przyziemna kwestia, o ktora rozbija sie zycie codzienne. Podejrzewam, ze gdyby bylo tak w Polsce, to temat by nawet nie powstal, bo po co?

I chyba dopiero tutaj mam ta wiare, ze ciezka praca moge zmienic swoje zycie na lepsze. W Polsce mialem ta swiadomosc, ale zawsze to codziennosc wygrywala z planami na przyszlosc.
Zgłoś
woofer51 2014-02-10, 11:58
Czytam, czytam i mnie to śmieszy. K🤬a odwołać Tuska. I pytam się co dalej ? Tusk, Kaczyński czy inny Palikot to jeden C🤬J. Dopóki nie zrozumiecie, że w Sejmie mamy ponad 400 BARANÓW którzy sprzedaliby własną matkę żeby tylko się nachapać to tym bardziej mają w dupie przyszłość tego kraju i C🤬J z tego będzie. Najprostsze pytanie: po co państwo ma utrzymywać 400 darmozjadów i patrzeć jak między sobą się kotłują ? W zupełności wystarczyłoby max 30 polityków którzy myśleliby o przyszłości tego kraju a dla reszty ogolić jaja i wyj🤬 z bananami do Afryki
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 12:01
I chyba dopiero tutaj mam ta wiare, ze ciezka praca moge zmienic swoje zycie na lepsze. W Polsce mialem ta swiadomosc, ale zawsze to codziennosc wygrywala z planami na przyszlosc.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 12:02
Quito napisał/a:

Ale powiedz mi szczerze - zasilek na dziecko na poziomie 68zl/ mc. (...)

A powinno być 0zł/miesiąc. Nikt z moich przodków nie dostawał zasiłków na dzieci i jakoś wychowali. Z jakiego powodu ktoś ma dostawać zasiłek na dziecko? Dlaczego reszta społeczeństwa ma płacić za wychowanie czyjegoś dziecka?
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 12:06
Dokładnie. Powiedzenie "płace wschodnie, ceny zachodnie" nie powstało bez przyczyny. Ciężko jest nadążyć kiedy wypłata jest wciąż ta sama, a ceny nie są do niej adekwatne.

W kwestii narzeczonego wiem jedno. Jeśli tu zostaniemy (przy czym obstaje póki co) i nic się nie zmieni z dziećmi będzie ciężko. Zawsze chciałam mieć ich trójkę. Ale co z tego jak nie wiadomo jak będą wyglądały ceny, czy jakie kolejne podatki nie wejdą? Dodatkowo nigdy nie można mieć 100% pewności, że wciąż będzie się trzymało swojej dotychczasowej pracy. Czy przypadek lub ustawy nie zniszczą kolejnej firmy. Pewność jest gdy się pracuje w korporacjach, ale nawet i tam jest nikły procent, że nagle wszystko może paść. Nie wspominam już o służbie zdrowia na którą nie zawsze można liczyć.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 12:07
Jestem uczciwie zarabiającym Polakiem, mieszkam w metropolii zwanej Warszawą. Niby wielkie miasto ale pokazałomi jak tu ssię żyje. Problem jest z pracą, ba nawet by dostać dodatkową pracę to jest problem bo jest praca ale za 7,50 zł/h. Prawda jest taka, że jeśli nie masz znajomości to nie liczysz się tutaj. Poznałem realia - sądzisz, że nie starałem się cokolwiek zmienić? Robię co mogę, kształce się wewnątrz własnym zakresie ale dopóki nie nastąpią zmiany w Polsce i to radykalne to wiele osób nawet mając doświadczenie i wykształcenie będą zmuszone pracować za grosze a z takimi osobami pracuje na codzień.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 12:12
Ale placenie za mieszkania socjalne okupowane przez alkocholikow, socjal pparty na tym, ze lepiej lezec do gory dupa i wyciagac reke, niz isc do jakiejkolwiek pracy, fundowanie darmozjadom willi, bo to elita narodu, politycy? To juz jest ok? To dziecko przynajmniej jak dorosnie bedzie pracowac na twoja emeryture. Nie rozumiem biadolenia, ze niz demograficzny, ze ludzie uciekaja i nie bedzie mial kto pracowac na ZUS. Wiesz dlaczego? Bo w Polsce nie oplaca sie miec dzieci, bo zwykla rodzina ma problem zeby wytrzymac takie obciazenie. Ciekawe jakby wygladala gospodarka, gdyby nagle wszyscy emigranci zabrali swoje rodziny i przestali wysylac kase do Polski. Albo nie daj Bog wrocili do kraju.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 12:14 1
@Szopenfeldziarz A nie przeszkadzają Ci inne wypłaty socjalne? Zapamiętaj jedno: dzieci są przyszłością narodu. Czy Ci się to podoba czy nie, czy uważasz, że to hasło jest wyświechtane czy nie. Taki jest fakt. Kto będzie zarabiał na Twoją emeryturę? Kto będzie obejmował późniejsze stanowiska? Kto będzie po nas? Kto będzie, żeby nas wesprzeć?
Niestety panuje niż demograficzny skutkujący różnymi zjawiskami na przyszłość.

Słucham? Za PRL były kolonie darmowe od zakładów pracy dla dzieci pracowników. Może nie było czegoś takiego jak "becikowe", ale były inne rzeczy ułatwiające życie rodzicom (nawet niech będą te niższe ceny, ale były!). Pomoc sąsiedzka, wsparcie finansowe od państwa o które można było się ubiegać. A jeśli mówisz o biedzie, to co, uważasz, że to w porządku? Uważasz, że to dobrze, że nie można było skorzystać z wizyty u dentysty czy lekarza za darmo? (nie mówię o prywatnych) Przykro mi, ale muszę to powiedzieć. Puknij się w czoło.
Zgłoś
Kine 2014-02-10, 12:30
Prawda jest taka że najlepiej się żyje w krajach gdzie jest dobrze rozwinięty socjal
Zgłoś
Mesjaszowaty 2014-02-10, 12:57
Jaki jest powod wszechobecnej agresjii/przemocy w spoleczenstwie?Brak zaspokojenia podstawowych potrzeb.Gdyby kazdy mial zapewnione spanie,jedzenie,ubranie swiat wygladalby diametralnie inaczej,liczba dewiantow co nie maja nic do stracenia spadla by o kilka razy...Wiec twierdzenie ze socjal to zlo itd. jest bzdura,nalezy pomagac tym co nie maja szansy na normale zycie z tego czy innego powodu(czlowiek-czlowiekiem)a z czasem gdy juz wyjdzie na swoje i dostanie mozliwosc przeciez ruszy do pracy by zapewnic lepszy byt rodzinie,tak zrobilby kazdy normalny.Nie twierdze ze pieniadze na to powinno sie brac od pracujacych ludzi,wyp🤬olic tych sabotazystow panstwa polskiego ze stolkow,zmniejszyc ich liczbe jak najmozliwiej,ujebac urzednikom wszelkie premie i skosic ich tez do minimalnej a pieniazki na pomoc potrzebujacych sie znajda.Te becikowe to przeciez smiech na sali,az strach sie rozmnazac,na szczescie tu gdzie jestem zapewniaja przyszlosc od najmlodszych lat wrazie potrzeby.Za studiowanie mialem 850e co miecha a w pl sie jeszcze za to placi(?!)Przeciez narodowi powinno zalezec na wyuczonych jednostkach?To jeszcze was ryja,masakra.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 13:01 1
Bajka o kryzysie youtube.com/watch?v=05vP9tR2gLo
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie