Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Witam. Na wstępie zaznaczę, że temat jest wystarczająco sadystyczny sam w sobie więc obędzie się bez flaków i bab z k🤬sami.

Otóż od pewnego czasu każdy użytkownik internetu na pewno zauważył narastające niezadowolenie wynikające z złego zarządzania państwem i instytucjami mu podlegającymi. Niezadowolenie to przejawia się na każdej płaszczyźnie, niestety tylko w internecie. Jako 38 milionowy naród jesteśmy regularnie upadlani przez nasze elity wywodzące się, oraz odgórnie nam narzucone przez ZSRR. Wszyscy widzimy jak skala degeneracji i złodziejstwa staje się coraz trudniejsza do zniesienia. Nasz rząd, oraz bratnia mu opozycja pacyfikuje nasze nastroje zmuszajac nas do emigracji, która jednak wcale nie jest idealnym rozwiązaniem. Wyjeżdżając na zachód znacznie poprawiamy swoją sytuacje materialną, ale jesteśmy narażeni na życie w świecie przesiąknietym marksistowską ideologią kulturową Gramsciego. Wychowywanie dzieci w atmosferze gender, strach przez urzędami zabierającymi dzieci: Jugendamt, Barnevernet itp. uczucie bycia tym gorszym obywatelem drugiej kategorii, oraz wiele innych czynników sprawia, że wnioski nasuwają się same: Czemu to ja mam wyjeżdzać z mojego kraju, skoro wiadomo kto jest złodziejem i kto jest odpowiedzialny za obecną sytuacje? Przecież te same niezmienne ryje swiecące się na telewizyjnym ekranie gnębią nas od 20-30 lat! Narody Europejskie dojrzewają do tej świadomości i okazują to. Niestety MY jesteśmy chyba jedynym europejskim narodem, który ma w*****ne na to że jest codziennie dupczony i okradany. Wybory parlamentarne i prezydenckie odbędą się dopiero w 2015 roku, a do tego czasu z***bią nam nawet majtki z dupy co pokazali likwidujac OFE (150 mld zł) oraz na szybciacha "gubiąc" 19 mld złotych. Nie ma sensu czekać, jak żul na zasiłek trzeba działać. Pogoda się poprawia i nie jest tak zimno, więc proponuję nastepujacy plan działania. Większość z nas korzysta z forów, oraz stron o przeróżnej tematyce, a jak wiadomo Polacy najlepiej walczą ostatnio w sieci dlatego kopiujcie tą wiadomość wszędzie gdzie się da i oznajmiajcie wiadmość 1.03.2014 wychodzimy wszyscy na ulice. To jest Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych, wszyscy tego dnia bądzmy tymi wyklętym! Uprzedzając pytania to tak potwierdzam to ja sobie teraz wymysliłem ten termin i c*uj z tym. Prawdopodobnie pojawi sie wiele bólu dupy w komentarzach, oraz ocen nieprzychylnych tej idei, ale na co mamy do k**wy nedzy czekać? Kopiujcie wklejajcie, twórzcie wydarzenia na facebooku, bo miarka się przebrała. Ten kto uważa inaczej to jest j**any tłuk, albo jest w układzie i mu dobrze w takim systemie gnojacym zwykłych obywateli. Każde forum, każda strona musi być przesiaksięta ta wiadomościa, wklejajcie ją wszędzie nawet na ściane u siebie w pokoju! Oni są zwykłymi tchórzami i dupkami rozprawimy się z nimi szybko. Rozpowszechnianie tego w internecie was nic nie kosztuje, a zyskać możemy wszystko. Kluczem do sukcesu jest zalewanie internetu tą wiadomoscią przez prawie miesiąc, żeby każdemu w głowie utrwaliła się ta data 1.03.2014. Bez względu na to kim jesteś i jaki jest twój status społeczny wesprzyj tą akcje "zalania internetu tą wiadomościa", kopiuj i wklejaj pod każdym neewsem po kilka razy dziennie, żeby nawet niewidomy to zobaczył. Utrwalenie takiej wiadomosci w ludzkiej świadomosci pociągnie oddolne organizowanie się, a w marcu rozliczymy się raz na zawsze z tymi dziadami. Tak więc prosze Was o pomoc, wytrwałość i konsekwencję w działaniu. Z sadola wyjdzie ten promyk, który rozswieli tą ciemność i wyprowadzi nas z skarpety w której znajdujemy się aktualnie. Tak więc 1.03.2014. Do dzieła!!!!!!!!!!
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 13:03 1
Prawda jest tylko to, ze nieudacznicy sobie nie radze. Tylko, ze z innego powodu - kto ma troche oleju w glowie, a nie moze znalezc pracy, uczy sie jednej rzeczy - jezyka. Bo potem moze spieprzyc do pracy za granice. Ale ciezko nazwac to sukcesem rzadu/kraju.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 13:30 3
Ale jakie to rozwiązanie wyjazd z kraju i nauka języka? Ja niechce wyjeżdżać, większości z was przyznam rację co do socjalu. Mój sp. Ojciec pracował w Państwowej firmie, z polskim kapitałem gdzie socjal dawał sporo pracownikom, firmę było stać wysłać pracownika wraz z całą rodzina na wczasy, były dofinansowania w razie gdy ktoś był w trudnej sytuacji i ludzie wzajemnie sobie pomagali, chodziło się na pikniki. Dodam też, że były Domy Kultury gdzie dzieci chętnie przychodziły, miały czas zapewniony i to za darmo. Państwo wysyłano na obozy i kolonie, w szkołach można było ciepły posiłek zjeść, wypić szklankę mleka, z uśmiechem się szło do szkoły, ludzie byli bardziej ludzcy. Gospodarka się rozwijała, Państwo było stać przytoczę "By żyło się lepiej". A teraz? Każdy chyba sam sobie odpowie. Ja chcę żyć w normalnym kraju nie wyjeżdżać, walczyć o lepsze jutro. Bo jestem Polakiem i chcę mieć wpływ na lepsze jutro tylko pokażcie mi alternatywę bo na chwilę obecną jej nie widzę.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 13:35 1
Przejrzyj caly temat, moze jak przeczytasz moje poprzednie posty dojrzysz ironie w moich slowach.
Zgłoś
Muciak 2014-02-10, 13:58 4
Czytam czytam i jest kilka opcji: 1.Ludzie o mentalności dziecka, którzy drą się tylko "obalić rząd" "walić Tuska" "Społeczeństwo ma dość tylko prawdziwi Polacy" . ekhm brak komentarza.
2. Kapitaliści z prawicy i teraz, albo Ci sensowni, albo sekta JKM. Ci pierwsi to nadzieja na dyskusje i zmiany, Ci drudzy no to cóż, polecam lekcje ekonomi i mniej słuchania populistów, bo rząd w czasie wyborów obiecuje, żeby wygrać, a później nic nie robi z tego, ale w teraz to oni wcale nie są populistyczni: akcyza, VAT, reforma OFE, zwiększenie wieku emerytalnego, no to nie są rzeczy które cieszą społeczeństwo. Z to politycy z poza rządu, pseudo dziennikarze i ekonomiści z youtuba to mówią co im się podoba i to co ludzie chcą usłyszeć, i mogą sobie to robić, bo nikt ich z tego nie rozliczy bo nie mają żadnej władzy sprawczej. Np Kaczyński obiecywał mieszkania dla każdego, no mieszkań nie było, a teraz nie ma, no bo oni nie rządzą, taka wymówka. Politycy z partii tzw z granicy błędu statystycznego mówią teraz to co chcecie usłyszeć, żeby przebić 5 %. Tak samo jak PO czy PiS, skąd wiesz że akurat Ci nie kłamią? Otóż pewnie to robią nie daj sie nabrać na modne slogany. 3.No widać tu lewice, i to mnie zastanawia, bo Polski socjal jest niski w porównaniu do zachodu, no ale jest. No i większość komentujących chce obcięcia zasiłków na dzieci, dla bezrobotnych itd itd, jednym słowem "Państwo minimalne", no ale widać są tu ludzie (gdzieś up było), że zasiłki na dzieci są za małe itd. No i teraz ta lewica i sensowni prawicowcy powinni porozmawiać, stworzyć centrum większości. I najważniejsze, dajcie spokój pseudokibicom niech się leją na ustawkach, zostawcie homoseksualistów niech sobie mogą się dowiedzieć o stanie zdrowia, zostawcie kościół w spokoju, nie każdy ksiądz to pedofil i religia to dla wielu tradycja i część życia, olejcie jakieś gendery, kare śmierci i te wszystkie tematy zastępcze. Najważniejsza jest gospodarka, bezrobocie, praca dla wykształconych tu na miejscu. Taki ruch społeczny musi odciąć balast w postaci wszystkich skrajności, bo ludzie za emonocjanalnie reagują na sprawy moralne, które mim ktoś narzuca.

EDIT: Wielu chce przypomnieć, że w podanej fb grupie jest zaproszonych 100 tysięcy osób, udział deklaruje 5. Do danej daty będzie liczmy 300 tysięcy osób. W ponad 30 milionowym narodzie to niski procent, więc proszę o używanie słów "zgromadzenie chce" lub " My chcemy", a nie "społeczeństwo" lub "naród" chce. Jak w wyborach np utworzona lub popierana partia uzyska większość wtedy proszę bardzo, manipulacja mówimy nie.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 14:07 2
Muciak dzieki za super wywazona wypowiedz, ktora wnosi cos nowego do rozmowy, albo raczej zbiera do kupy to co bylo juz powiedziane. Oby wiecej takich.
Zgłoś
Kine 2014-02-10, 14:09 1
@Muciak
W końcu jakaś sensowna wypowiedź, piwko leci.
Zgłoś
Kine 2014-02-10, 14:09
@Muciak
W końcu jakaś sensowna wypowiedź, piwko leci.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 16:02 2
Powiem w ten sposób. Na chwilę aktualną ja to widzę tak: Protest w sensownym założeniu nie wyjdzie. Ponieważ nie było na to ani czasu ani dobrze przygotowanych i nagłośnionych informacji. Niby jest FB, ale co z tego jak ta sama akcja ma parę różnych fanpage'ów? Przejrzałam parę z nich i wygląda na to, że zwyczajnie przyjdzie dużo osób chcących pokrzyczeć i zrobić burdę. Niestety w mniejszej ilości będą ludzie rozsądni. No niestety, ale samo rzucenie hasłem nie wystarcza. Wszystko trzeba mieć zaplanowane, a tutaj tego nie było. Z mojego punktu widzenia autor całego przedsięwzięcia stwierdził, że rzuci hasło, parę banerów i to załatwi sprawę, a Polacy jak jeden mąż wyjdą i wywalą na zbity pysk cały rząd. Nie. Co najwyżej znowu zainterweniuje policja, a w mediach będzie pokazane jak to przyszli wandale i chcą wywalić cały rząd i chcą jeszcze to i tamto, a tak naprawdę to sami nie wiedzą o co im chodzi Nie. To tak nie działa, dlatego tutaj rozmawiamy i zastanawiamy się co zrobić z tym fantem dalej. Bo jak większość zauważyła fakt faktem problem, który tu tak omawiamy istnieje. Wobec czego aktualnie rozważamy (jako ludzie, a (jeszcze) nie jako organizacja) jakie podjąć środki, żeby cokolwiek ruszyło ku zmianom na lepsze.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 16:28
plagiat napisał/a:

@Szopenfeldziarz A nie przeszkadzają Ci inne wypłaty socjalne? (...)

Tak samo mi przeszkadzają.
plagiat napisał/a:

Słucham? Za PRL były kolonie darmowe od zakładów pracy dla dzieci pracowników. Może nie było czegoś takiego jak "becikowe", ale były inne rzeczy ułatwiające życie rodzicom (nawet niech będą te niższe ceny, ale były!)

Mój dziadek wychował pierszwą trójkę dzieci jeszcze przed wojną i był rolnikiem. Na pewno dostawał mnóstwo państwowej pomocy.
plagiat napisał/a:

Uważasz, że to dobrze, że nie można było skorzystać z wizyty u dentysty czy lekarza za darmo? (nie mówię o prywatnych) Przykro mi, ale muszę to powiedzieć. Puknij się w czoło.

Za darmo? Lekarz za darmo pracuje? Gówno prawda - ktoś mu musi zapłacić. Według mnie służba zdrowia utrzymywana za publiczne pieniądze to głupota. A jeszcze większa głupota to wymaganie, żeby opieka medyczna w państwie zrujnowanym przez dwa ogromne konflikty i przetrąconym przez komunizm (gdzie przez ostatnie 15 lat był kryzys) była taka sama jak w bogatych byłych imperiach kolonialnych, jak UK.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 16:31
Ja doskonale rozumiem dwie wojny i komunizm, ale zobacz Niemcy. Jak to jest, że tam poradzili sobie (mieli do spłaty i reparacje wojenne i dług, który zaciągnęli po wojnie, dodatkowo musieli wydać, żeby w miarę wyrównać różnice między RFN a NRD) wyszli na prostą, pomijając ich aktualny stan. Czemu oni sobie poradzili? Tam też był komunizm nie zapominaj.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 16:42
Szopenfeldziarzu, rozumiem, ze nigdy nie korzystales z panstwowej sluzby zdrowia jak rowniez nie kupywales zadnych lekow, ktore sa refundowane? No bo przeciez to taka niepotrzebna glupota.
Akurat moim zdaniem sluzba zdrowia to cos, co powinno byc najprzystepniejsze dla ludzi, nawet kosztem innych swiadczen socjalnych.

Plagiat, nie zapominajmy, ze wiekszosc przemyslu i wydobycia znalazla sie tam w wolnej Europie. Gdyby NRD zostawili po upadku komuny same sobie, cholera wie jakby dzis wygladalo.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 16:48
@plagiat, Niemcy poradzili sobie z kilku przyczyn:
- rozliczyli władze komunistyczne
- sprawiedliwie sprywatyzowali majątek NRD
- posiadali tą druga rozpędzoną gospodarczo połówkę - RFN

Poza tym dzisiaj w Niemczech, też widać znaczące różnice:
na wschodzie powstają wioski-pustostany bo ludzie uciekają na zachód.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 16:52
Przepraszam jeśli kogoś uraziłem przedstawiłem swój punkt widzenia, pisałem pod wpływem emocji trochę więc trochę nieścisłości w moich wypowiedziach jest ale do rzeczy. Jeśli coś zmieniać to tak jak wielu pisze bez niepotrzebnej agresji tylko z głową, trzeba się spotkać ale ja bym proponował by były to osoby co znają zagadnienia gospodarcze, znają prawo etc by przygotować projekt zmian jakie chcielibyśmy przedstawić Naszemu rządowi by były przeprowadzone, by w tej organizacji, która może powstanie był przedstawiciel ale nie będący w jakikolwiek sposób związany z polityką. Jeśli coś zrobić to z głową.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-10, 16:58 2
Jest taka stara anegdotka: Wędrował sobie pewien młodzian i spostrzegł siedzącego pod drzewem starca, którego obsiadły muchy. Oblazły go całego i leniwie łaziły i kąsały. Chłopak podbiegł i przegonił owady, na co starzec rzecze:
- Cóżeś uczynił, głupi?
- No jak to? Przegoniłem muchy, które cie gryzły...
- Głupi ty, to były stare muchy, już się nażarły, a teraz przylecą nowe, głodne i będą się chciały nachapać...

Na miejsce obecnie rządzących, przylezą nowi, tak samo, bądź jeszcze bardziej pazerni. Nie będą dbali o nas, o kraj tylko o swoje kieszenie. Nasz kraj już DAWNO JEST SPRZEDANY. Więc jeżeli ktoś chce obalać system - niech zrobi to mądrze i zacznie od zmieniania własnej świadomości, od zmiany samego siebie.
"SYSTEM" został nam głęboko zakorzeniony. Edukuj siebie i uświadamiaj bliskich. Aby doszło do jakichś znaczących zmian, musi zmienić się świadomość i mentalność ludzi, świadomość mas, które dopóki pozostają bydłem jak bydło będą traktowane.

Chcesz zmiany systemu - zacznij już dziś. ZACZNIJ OD SIEBIE. Rzuć pracę,i przestań płacić... tu napisałem kilka słów, które skasowałem...

Zmiany wymagają czasu. Kolejna rewolucja nie uczyni cudów. Biedny pozostanie biednym, nachapie się kilku cwaniaków, posadzi się lub zetnie kilu starych cwaniaków. Psy poszczekają, karawana pójdzie dalej.
Aby coś się zmieniło - ludzie powinni zacząć patrzeć na rzeczywistość przez pryzmat uczuć, emocji, wzbogacenia duchowego. Materialiści - którymi większość z nas jest, nie zrozumieją tego, bo pozostają materialistami.

Do rewolucji i tak dojdzie. Zanim jednak sięgniesz po granat i ruszysz buldożerem burzyć system - upewnij sie 3 razy, czy aby na pewno potrafisz budować i czy nie pozostaniesz sam na gruzach w towarzystwie świń i owiec, kiedy naokoło będą biegać wilki...

P.S.
Ciekawi mnie kto jest sprawcą tej miernej próby manipulacji...
Zgłoś
Mesjaszowaty 2014-02-10, 17:11 1
“Just look at us. Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, major media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.”
Zaczniemy zmieniac od konca
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie