Witam. Na wstępie zaznaczę, że temat jest wystarczająco sadystyczny sam w sobie więc obędzie się bez flaków i bab z k🤬sami.
Otóż od pewnego czasu każdy użytkownik internetu na pewno zauważył narastające niezadowolenie wynikające z złego zarządzania państwem i instytucjami mu podlegającymi. Niezadowolenie to przejawia się na każdej płaszczyźnie, niestety tylko w internecie. Jako 38 milionowy naród jesteśmy regularnie upadlani przez nasze elity wywodzące się, oraz odgórnie nam narzucone przez ZSRR. Wszyscy widzimy jak skala degeneracji i złodziejstwa staje się coraz trudniejsza do zniesienia. Nasz rząd, oraz bratnia mu opozycja pacyfikuje nasze nastroje zmuszajac nas do emigracji, która jednak wcale nie jest idealnym rozwiązaniem. Wyjeżdżając na zachód znacznie poprawiamy swoją sytuacje materialną, ale jesteśmy narażeni na życie w świecie przesiąknietym marksistowską ideologią kulturową Gramsciego. Wychowywanie dzieci w atmosferze gender, strach przez urzędami zabierającymi dzieci: Jugendamt, Barnevernet itp. uczucie bycia tym gorszym obywatelem drugiej kategorii, oraz wiele innych czynników sprawia, że wnioski nasuwają się same: Czemu to ja mam wyjeżdzać z mojego kraju, skoro wiadomo kto jest złodziejem i kto jest odpowiedzialny za obecną sytuacje? Przecież te same niezmienne ryje swiecące się na telewizyjnym ekranie gnębią nas od 20-30 lat! Narody Europejskie dojrzewają do tej świadomości i okazują to. Niestety MY jesteśmy chyba jedynym europejskim narodem, który ma w*****ne na to że jest codziennie dupczony i okradany. Wybory parlamentarne i prezydenckie odbędą się dopiero w 2015 roku, a do tego czasu z***bią nam nawet majtki z dupy co pokazali likwidujac OFE (150 mld zł) oraz na szybciacha "gubiąc" 19 mld złotych. Nie ma sensu czekać, jak żul na zasiłek trzeba działać. Pogoda się poprawia i nie jest tak zimno, więc proponuję nastepujacy plan działania. Większość z nas korzysta z forów, oraz stron o przeróżnej tematyce, a jak wiadomo Polacy najlepiej walczą ostatnio w sieci dlatego kopiujcie tą wiadomość wszędzie gdzie się da i oznajmiajcie wiadmość 1.03.2014 wychodzimy wszyscy na ulice. To jest Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych, wszyscy tego dnia bądzmy tymi wyklętym! Uprzedzając pytania to tak potwierdzam to ja sobie teraz wymysliłem ten termin i c*uj z tym. Prawdopodobnie pojawi sie wiele bólu dupy w komentarzach, oraz ocen nieprzychylnych tej idei, ale na co mamy do k**wy nedzy czekać? Kopiujcie wklejajcie, twórzcie wydarzenia na facebooku, bo miarka się przebrała. Ten kto uważa inaczej to jest j**any tłuk, albo jest w układzie i mu dobrze w takim systemie gnojacym zwykłych obywateli. Każde forum, każda strona musi być przesiaksięta ta wiadomościa, wklejajcie ją wszędzie nawet na ściane u siebie w pokoju! Oni są zwykłymi tchórzami i dupkami rozprawimy się z nimi szybko. Rozpowszechnianie tego w internecie was nic nie kosztuje, a zyskać możemy wszystko. Kluczem do sukcesu jest zalewanie internetu tą wiadomoscią przez prawie miesiąc, żeby każdemu w głowie utrwaliła się ta data 1.03.2014. Bez względu na to kim jesteś i jaki jest twój status społeczny wesprzyj tą akcje "zalania internetu tą wiadomościa", kopiuj i wklejaj pod każdym neewsem po kilka razy dziennie, żeby nawet niewidomy to zobaczył. Utrwalenie takiej wiadomosci w ludzkiej świadomosci pociągnie oddolne organizowanie się, a w marcu rozliczymy się raz na zawsze z tymi dziadami. Tak więc prosze Was o pomoc, wytrwałość i konsekwencję w działaniu. Z sadola wyjdzie ten promyk, który rozswieli tą ciemność i wyprowadzi nas z skarpety w której znajdujemy się aktualnie. Tak więc 1.03.2014. Do dzieła!!!!!!!!!!
Konto usunięte
2014-02-10, 17:39
Quito napisał/a:
(...) rozumiem, ze nigdy nie korzystales z panstwowej sluzby zdrowia jak rowniez nie kupywales zadnych lekow, ktore sa refundowane
Bardzo fajnie, ale nie dostałem tych świadczeń za darmo. To nie manna, która z nieba spada, płacę pokaźny podatek zdrowotny (fałszywie nazywany składką). A ostatnio chodzę prywatnie do lekarza pierwszego kontatku, od kiedy dawno temu publiczny nie raczył mnie poprawnie zbadać i zdiagnozować.
Niemcy poradzili sobie dlatego, że:
1. Nie było u nich komunizmu. Nie gadajcie mi tu o DDRze, bo DDR do dzisiaj wygląda dziadowsko, a w porównaniu demograficznym i gospodarczym do zachodnich krajów niemieckich nadal jest biedniutki.
2. I wojna światowa nie zniszczyła niczego w Niemczech. Z polskiej Kongresówki razem z ewakuacją w 1915 wyprowadzno wszystko co się dało rozmontować i wywieźć. To ma znaczenie, bo poziom produkcji z 1913 r. osiągnięto dopiero ok. 1938.
3. II wojna światowa: Niemcy nie zostały tak zniszczone jak Polska, gdzie front przeszedł dwukrotnie w jedną i drugą stronę. Do tego zniszczono doszczętnie i metodycznie Warszawę (to ważne, bo przed wojną była Warszawa, dłuuuugo dluuuugo nic i reszta miast). Poza tym straty demograficzne Niemiec były relatywnie mniejsze niż w Polsce - 9 mln ofiar niemieckich to mniejsza część narodu niż 6 mln ofiar polskich. Poza tym w Polsce jeszcze w 1946-7 trwały lokalne walki LWP z UPA i resztkami AK.
4. USA w ramach Planu Marshalla wpompowały w Niemcy ogromną ilość pieniędzy (po to, żeby Niemcy mogli kupować produkty rozpędzonej gospodarki amerykańskiej), co bardzo korzystnie wpłynęło na niemiecką gospodarkę. Ponadto ostre i bolesne reformy, jakie przeprowadzono w RFN ok. 1950 r. w Polsce nastąpoiły 40 lat później.
EDIT: Reasumując z tymi Niemcami, UK i tak dalej: według mnie nie można mówić, że Polsce jest źle, porównując ją do UK, Francji albo Włoch, bo te państwa zupełnie do nas nie przystają historycznie. Byłem natomiast w Czechach, na Słowacji, na Litwie i tam wcale nie jest lepiej, ładniej czy dostatniej. Że o Ukrainie nie wspomnę, ale nad nimi to jakieś fatum wisi.
Konto usunięte
2014-02-10, 17:49
Przepraszam jeśli kogoś uraziłem przedstawiłem swój punkt widzenia, pisałem pod wpływem emocji trochę więc trochę nieścisłości w moich wypowiedziach jest ale do rzeczy. Jeśli coś zmieniać to tak jak wielu pisze bez niepotrzebnej agresji tylko z głową, trzeba się spotkać ale ja bym proponował by były to osoby co znają zagadnienia gospodarcze, znają prawo etc by przygotować projekt zmian jakie chcielibyśmy przedstawić Naszemu rządowi by były przeprowadzone, by w tej organizacji, która może powstanie był przedstawiciel ale nie będący w jakikolwiek sposób związany z polityką. Jeśli coś zrobić to z głową.
Konto usunięte
2014-02-10, 18:18
@Szopenfeldziarz No widzisz, płacisz składki zdrowotne i sam wiesz jak to wygląda. A tak stanowczo nie powinno.Dlaczego tak się dzieje jak się dzieje? Bo brakuje pieniędzy. Czemu ich brakuje? Tego nikt nie umie wytłumaczyć, a raczej, nikt nie chce wytłumaczyć. Rozumiesz już skąd te niezadowolone głosy? Sam także nie jesteś zadowolony i nic dziwnego. Wiesz czemu ludzie frustrują się do tego stopnia? Bo pomimo, że każdy płaci to w ostatecznym rozrachunku niewiele z tego ma. O to głównie chodzi.
Dlaczego nie rozwiążemy tego jak w Islandii? Czemu nie wprowadzimy modelu rządów jak bodajże w Skandynawii (nie pamiętam, który kraj dokładnie), gdzie każdy minister jest specjalistą w swojej dziedzinie? Owszem nasza pozycja po wojnie była tragiczna, ale dlaczego nie mamy w końcu wziąć się w garść i zacząć robić coś ku lepszemu?
Konto usunięte
2014-02-10, 18:57
Przy okazji, moze jest ktos kto mieszka w UK i jeszcze nie wie: 24 lutego w Londynie Polacy beda protestowac przeciwko dyskryminowaniu ich na Wyspach. Szczegoly na londynku.
Moze to zainspiruje was jeszcze bardziej do dzialania w kraju.
@up, no tak. Polacy nie potrafią zrobić porządku u siebie a chcą robić porządek za granicą.
Konto usunięte
2014-02-10, 19:29
Raczej potrafia sie zebrac i zawalczyc o swoje. Ale zeby to wiedziec trzeba zadac sobie trud otwarcia strony i zapoznania sie zecszxzegolami akcji. Sorry, ale skoro MSZ ma gdzies jak sie traktuje Polakow za granica to trzeba inaczej.
Konto usunięte
2014-02-10, 19:33
Tym bardziej biorąc pod uwagę ile pieniędzy pompują w przeciwieństwie do muzułmanów czekających na socjal.
Witam.
Dzięki waszym komentarzom i wiadomością dostrzegłem nieścisłości w założeniach tej akcji. Postaram się je teraz skonkretyzować.
Organizujcie się wokół organizacji bądź ludzi mających doświadczenie i poparcie w tego typu akcjach. Przykładowo jeśli w waszym mieście działają kibice, narodowcy, KoLiber bądź inna zorganizowana grupa ludzi to proście ich lidera o pomoc. Organizujcie się sami, nikt za was tego nie zrobi!! Masz trochę czasu? Zrób projekt plakatu, wspólnie wybierzemy najlepszy i udostępnimy żeby każdy wiedział co to za akcja. Porozklejamy go na każdym budynku w mieście, tak żeby było tego więcej niż reklam tesco. Masowość jest kluczem do zwycięstwa.
Kolejna kluczową sprawą jest postawienie pytania, jaki jest nasz główny cel? Widzę tylko jedno rozwiązanie:
Powołanie Tymczasowej Rady Stanu w składzie (moja propozycja), jednak ostateczny skład jeszcze ustalimy (docelowo 20 osób):
Stanisław Michalkiewicz (prawnik)
Robert Gwiazdowski (ekonomista)
Romuald Szeremietiew (wojskowy)
Mariusz Max Kolonko (dziennikarz)
Roman Kluska (przedsiębiorca)
Grzegorz Braun (reżyser)
Bogusław Wolniewicz (filozof, logik)
Leszek Żebrowski (historyk)
Paweł Kukiz (muzyk)
Wyprzedzając pytania, w skład rady mają wchodzić osoby bezpartyjne, o dużym autorytecie moralnym, znane, działające bezinteresownie dla interesu publicznego, będące reprezentantami różnych dziedzin życia, działające w opozycji do systemu, takie którym można zaufać. Jeśli masz ból dupy, bo przykładowo nie lubisz Maxa ale z ideą się zgadzasz to bądź choć raz dojrzałym człowiekiem zaciśnij zęby i imię wspólnego dobra to przebolej. Każdemu się nie dogodzi, ale musimy szukać kompromisów. Oczywiście trzeba będzie nawiązać jakoś kontakt z wyżej wymienionymi osobami.
Kolejna sprawa to obowiązkowa dekomunizacja sfery życia publicznego od wojewody wzwyż. Ma to na celu odłączenie od koryta tzw zgniłych jabłek. Jeśli twój ojciec/dziadek był komunistą (od wojewody wzwyż) to niestety ale nikt z tej rodziny nie może być już funkcjonariuszem państwowym. Wykluczy to część patologii społecznych, oraz zlikwiduje komunistyczne klany nieprzerwanie rządzące nami od dziesięcioleci.
Co z pozostałymi darmozjadami? Otóż cała ta banda pseudo przedstawicieli narodu musi odejść koniec kropka. Mieli 25 lat na wprowadzenie nas na ścieżkę stabilności i dobrobytu. Jedyne co zrobili to napełnili swoją kiesę, poobsadzali stanowiska znajomymi rozbudowując administracje do monstrualnych rozmiarów i sprzedali nas do Brukseli. PO,PiS,SLD,PSL,TR,SP i wszyscy inni pseudo dobroczyńcy musza iść natychmiast w p🤬du. Każda godzina ich urzędowania kosztuje nas majątek. Pewnie ktoś powie, ale nie wszyscy oni są źli. Ok, nie wszyscy ale ci co są dobrzy zrozumieją to że musza odejść dla dobra ogółu.
Naszym celem nie jest naprawianie systemu, tylko zbudowanie go całkowicie od nowa na naszych zasadach i tak żeby służył nam! Wielkie nadzieje musimy pokładać na naszych reprezentantach w Tymczasowej Radzie Stanu, którzy za cel nadrzędny będą mieli napisać nową konstytucję wedle której będzie funkcjonować państwo i na nowych zasadach odbędą się wybory. Demokratyczny system wszyscy do urn jest do dupy nie podobny. Nowy system ma być zupełnie odmienny, mogą to być jednomandatowe okręgi wyborcze, albo coś na wzór demokracji bezpośredniej jak w Szwajcarii czyli coś co się gdzieś już sprawdziło i jest skuteczne, a nie czcze p🤬lenie jak do tej pory. Nie wykluczam również innego sensownego systemu nie koniecznie musi być w 100% demokratyczny. Ważne żeby służył nam, oraz nie dopuścił do patologii takich jak totalitaryzm itp. Pamietajmy że Hitler doszedł do władzy właśnie w systemie demokratycznym, co świadczy o tym że nie jest to system idealny. W każdym bądź razie musimy zdać się na doświadczenie Rady. Aktualnie nie prowadzę żadnego profilu na facebooku, ale widzę że jakieś są więc gromadźcie się na nim. Będę tam dawał administratorowi wskazówki co do dalszego postępowania.
TAK WIĘC PAMIĘTAJCIE 01.03.2014 TO GODZINA „W”!!! SPAMUJCIE TYM INTERNET BEZLITOŚNIE. BEZ WASZEGO ZAANGARZOWANIA GÓWNO WYJDZIE!!! MUSIMY STANOWIĆ SIŁĘ, BO NIKT ZA NAS TEGO NIE ZROBI!!
Wszyscy jesteśmy tymi wyklętymi.
Pojawi się jeszcze jeden post.
Pozdrawiam
zonk
2014-02-10, 21:00
Cytat:
Kolejna sprawa to obowiązkowa dekomunizacja sfery życia publicznego od wojewody wzwyż. Ma to na celu odłączenie od koryta tzw zgniłych jabłek. Jeśli twój ojciec/dziadek był komunistą (od wojewody wzwyż) to niestety ale nikt z tej rodziny nie może być już funkcjonariuszem państwowym.
A może przykładowo mam w dupie kim był mój dziadek za młodu ? Weź się p🤬lnij w łeb, tak jakby to była moja wina kim kiedyś mój dziadek był (akurat nie był komunistą - tylko mówię taki przykład). I to ma być demokracja, a nie że sami sobie obsadzicie stołki wybranymi ludźmi. Nie tędy droga.
Konto usunięte
2014-02-10, 21:03
plagiat napisał/a:
(...) Bo brakuje pieniędzy. Czemu ich brakuje? Tego nikt nie umie wytłumaczyć, a raczej, nikt nie chce wytłumaczyć.
Trzeba sobie jasno powiedzieć: za publiczne pieniądze i bezpłatnie zawsze dostanie się gówno.
plagiat napisał/a:
(...) Czemu nie wprowadzimy modelu rządów jak bodajże w Skandynawii (nie pamiętam, który kraj dokładnie), gdzie każdy minister jest specjalistą w swojej dziedzinie? (...)
Skandynawia to inna kultura i model państwa. W Polsce nie dałoby się wprowadzić takich danin publicznych (podatków i innych), jak w Skandynawii: tam, w zależności od kraju, ok. 65-75% PKB (tego co się wyprodukuje) w pewnym momencie przepływa przez publiczne instytucje. Dla porównania w Polsce jest to mniej niż 50%.
Po drugie, przez ostatnie 200 lat Porządne Polskie Wychowanie zakłada nieufność, albo wręcz zwalczanie władzy państwowej. Wyjątkiem było międzywojenne interludium (a władza nie była wtedy lepsza niż dziś). Spróbuj przekonać teraz prawaka, żeby ufał instytucjom państwowym. Ohohoho! On zaufa tylko wtedy, kiedy premierem/ministrem będzie ten, którego on chce. Podległość władzy jest przecież opcjonalna - nie podoba mi się, to nie słucham.
Nie mówię, że ludzie na świeczniku są super i ekstra - bo oczywiście nie są. Ubolewam tylko, że ci inicjatorzy marszów, protestów takich i innych nie rozumieją, że Zawisza, Palikot czy ktokolwiek inny jest DOKŁADNIE TAKI SAM.
@up
Mariusz Maź Kolonko w radzie stanu ? O co tutaj chodzi, skąd wy bierzecie takie pomysły. Naprawdę polecam odwyk od populistycznej paplaniny i propagandy. Porozumiewanie z kibicami narodowcami ? Najlepiej tymi co rozwalą coś jeszcze w stolicy, w końcu ciemna masa, ludzie normalnie nie żyjący w wyimaginowanym świecie, gdzie ż🤬dzi i masoni z Tuskiem spiskują żeby rozebrać Polskę, w imię idei ( do tego właściwie terrorystycznej) 10 tysięcy osób ? A i miliona nawet. Stop z dyktowaniem praw przez mniejszości ! Te osoby z rady stanu, działające bezinteresownie ? Co to za utopia ? Poza tym, twój post jest utrzymany w tonie "walki o wolność ucieleśnionego narodu", ale halo halo, Rosjanie już nami nie rządzą, żyjemy w wolnym państwie zależnym od innych wyłącznie poprzez umowy podpisane przez polityków i tutaj mam wrażenie zaskoczę, wybranych przez nas obywateli w wyborach ! Jedyny sposób w demokracji na dowiedzeniu się czego chce większość to wybory albo referenda. Nie ma tego drugiego? No cóż prawo do dupy. Trzeba zmienić prawo ? No od tego jest rząd. Nie podoba się rząd? Trzeba go zmienić. Jak pytasz ? No, pozwolę sobie na uniesienie, k🤬a w demokratycznych wyborach. Nie po to ludzie tyle czasu chcieli demokracji, żeby teraz jakieś lewicowe czy prawicowe mniejszości dyktowały im co mają robić i kto nimi będzie rządził, po to ludzie wywalczyli sobie demokracje, żeby móc decydować samemu.
Co do demokracji bezpośredniej. No fajnie, nie jestem ekonomistą, ale czytałem tu i tam, że ludzie w referendum ustalili sobie ustawę walącą w ich gospodarkę, mimo że ekonomiści odradzali. Chyb wyżej, za dużo by szukać dobrze skwitował JOW'y .
PS: Z tymi komunistami to już podchodzi pod jakieś chore zapędy. Każdy jest równy. Zaraz dojdzie do tego, że będzie się wieszało ludzi, bo ich pradziadek był komuchem. No, i znowu uniesienie k🤬a mać, siejący ślepą nienawiść człowieku ogarnij się. To nie komuniści, nie ż🤬dzi i nie rząd stoi za twoim nieudacznictwem tylko ty. TAK TY SAM !
Chciałem też nawiązać do swoich poprzednich postów i zapytać, czy jest gdzieś forum czy strona, gdzie nie ma "tylko prawdziwych Polaków", tylko normalna dyskusja ekonomiczno gospodarcza ponad podziałami ? Mam na myśli dyskusje pomiędzy prawicą a lewicą ponad sporami moralnymi, gdzie można dojść do złotego środka ?
Konto usunięte
2014-02-10, 21:26
@Szopenfeldziarz W takim razie co proponujesz?
@Muciak Jeśli chodzi o dyskusje czysto gospodarcze czy ekonomiczne czy jeszcze inne merytoryczne to proponuję radio, rano często są prowadzone tego typu dyskusje.
Uważasz, że wybór między lwem a wilkiem polepszy standard życia owcy? Owszem można zagłosować na jakąś partię, co nawet proponowałam we wcześniejszych postach. Wtedy kierowałam się myślą, że przez pryzmat dobra tego kraju i ludzi w nim żyjących będziemy w stanie wybrać coś konkretnego rozmawiając między sobą o tym, prezentując partię i ich przedstawicieli. No ale żadnej odezwy nie było więc stwierdziłam, że nie ma co się powtarzać. Teraz jak już trochę się uspokoiło może coś z tego wyjdzie.
Tak tylko wspomnę, że jeśli ktoś chce Korwina spytać czy popiera czy coś, to jutro protestuje za przywróceniem śmierci w stolicy "UWAGA: Warszawa i okolice! Jutro, we wtorek, o 17.00 przed Ministerstwem Sprawiedliwości k/placu Na Rozdrożu demonstrujemy jak najliczniej za przywróceniem kary śmierci za morderstwo.
Tak - będę osobiście!
Liczę na Państwa!"
Czytam wasze wypowiedzi i podzielę się takim spostrzeżeniem: Moi dwaj profesorowie z Instytutu Filozofii, kultura niewyobrażalna, uprzejmość, szacunek, zawsze garnitur, Jan Miodek dostałby orgazmu, gdyby usłyszał jak mówią, a Kolonko powiedziałby - oni mówią jak jest, kiedy mówią "nie" to ludzie im dziękują. Profesor K. opowiadał, jak pewnego dnia będąc w sklepie spotkał gentlemana, który jak było widać miał gorszy dzień, a stan ten był permanentny. Po prostu nasza elita. I w tym naszym pięknym systemie, głos owego gentlemana jest tak samo ważny jak głos profesora. Z tym że tych drugich jest mnóstwo, a profesorów już nie. Jeśli mamy 10 idiotów i jednego inteligenta, to tych 10 zagłosuje na swojego, bo co to jakiś mądrala lepszy od swojaka? Dlatego k🤬a niech mi nikt nie mówi, że demokracja jest dobra, sprawiedliwa, jest wolą większości przy poszanowaniu praw mniejszości. Jest to najgorsze kurestwo na jakie człowiek mógł wpaść. Zamiast robić to, co jest dobre dla państwa, skupiają się na tym, czego ludzie chcą i co zrobić, żeby plebs znowu na mnie zagłosował. To jest ta nasza wspaniała demokracja? Nie działa, bo za krótko ją mamy. Z jakiegoś powodu wcześniej jej nie mieliśmy i prywatne wojska robiły sobie wypady na Ruś, wspominacie o Hitlerze? Wspaniale, bo Piłsudski również sprawował władzę absolutną, tak samo jak choćby Bolesław Chrobry, Władysław Jagiełło czy Stefan Batory. Mieliśmy lwy, które dowodziły baranami, teraz mamy barany na czele baranów. Dobra, kończę powoli. Chodzi mi o to, że najwidoczniej Polska nie jest państwem stworzonym do demokracji. Ale jedyny problem jest taki, że nie znam nikogo, kto mógłby zostać takim władcą. Trzeba by rzucić okiem na drzewo genealogiczne i poszukać jakiegoś potomka Piastów czy kogoś takiego.
Konto usunięte
2014-02-10, 21:50
plagiat napisał/a:
@Szopenfeldziarz W takim razie co proponujesz?
Robić swoje. Na pewno nie brać udziału w protestach, które mają na celu osadzenie kogoś innego na szczycie.