Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Witam. Na wstępie zaznaczę, że temat jest wystarczająco sadystyczny sam w sobie więc obędzie się bez flaków i bab z k🤬sami.

Otóż od pewnego czasu każdy użytkownik internetu na pewno zauważył narastające niezadowolenie wynikające z złego zarządzania państwem i instytucjami mu podlegającymi. Niezadowolenie to przejawia się na każdej płaszczyźnie, niestety tylko w internecie. Jako 38 milionowy naród jesteśmy regularnie upadlani przez nasze elity wywodzące się, oraz odgórnie nam narzucone przez ZSRR. Wszyscy widzimy jak skala degeneracji i złodziejstwa staje się coraz trudniejsza do zniesienia. Nasz rząd, oraz bratnia mu opozycja pacyfikuje nasze nastroje zmuszajac nas do emigracji, która jednak wcale nie jest idealnym rozwiązaniem. Wyjeżdżając na zachód znacznie poprawiamy swoją sytuacje materialną, ale jesteśmy narażeni na życie w świecie przesiąknietym marksistowską ideologią kulturową Gramsciego. Wychowywanie dzieci w atmosferze gender, strach przez urzędami zabierającymi dzieci: Jugendamt, Barnevernet itp. uczucie bycia tym gorszym obywatelem drugiej kategorii, oraz wiele innych czynników sprawia, że wnioski nasuwają się same: Czemu to ja mam wyjeżdzać z mojego kraju, skoro wiadomo kto jest złodziejem i kto jest odpowiedzialny za obecną sytuacje? Przecież te same niezmienne ryje swiecące się na telewizyjnym ekranie gnębią nas od 20-30 lat! Narody Europejskie dojrzewają do tej świadomości i okazują to. Niestety MY jesteśmy chyba jedynym europejskim narodem, który ma w*****ne na to że jest codziennie dupczony i okradany. Wybory parlamentarne i prezydenckie odbędą się dopiero w 2015 roku, a do tego czasu z***bią nam nawet majtki z dupy co pokazali likwidujac OFE (150 mld zł) oraz na szybciacha "gubiąc" 19 mld złotych. Nie ma sensu czekać, jak żul na zasiłek trzeba działać. Pogoda się poprawia i nie jest tak zimno, więc proponuję nastepujacy plan działania. Większość z nas korzysta z forów, oraz stron o przeróżnej tematyce, a jak wiadomo Polacy najlepiej walczą ostatnio w sieci dlatego kopiujcie tą wiadomość wszędzie gdzie się da i oznajmiajcie wiadmość 1.03.2014 wychodzimy wszyscy na ulice. To jest Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych, wszyscy tego dnia bądzmy tymi wyklętym! Uprzedzając pytania to tak potwierdzam to ja sobie teraz wymysliłem ten termin i c*uj z tym. Prawdopodobnie pojawi sie wiele bólu dupy w komentarzach, oraz ocen nieprzychylnych tej idei, ale na co mamy do k**wy nedzy czekać? Kopiujcie wklejajcie, twórzcie wydarzenia na facebooku, bo miarka się przebrała. Ten kto uważa inaczej to jest j**any tłuk, albo jest w układzie i mu dobrze w takim systemie gnojacym zwykłych obywateli. Każde forum, każda strona musi być przesiaksięta ta wiadomościa, wklejajcie ją wszędzie nawet na ściane u siebie w pokoju! Oni są zwykłymi tchórzami i dupkami rozprawimy się z nimi szybko. Rozpowszechnianie tego w internecie was nic nie kosztuje, a zyskać możemy wszystko. Kluczem do sukcesu jest zalewanie internetu tą wiadomoscią przez prawie miesiąc, żeby każdemu w głowie utrwaliła się ta data 1.03.2014. Bez względu na to kim jesteś i jaki jest twój status społeczny wesprzyj tą akcje "zalania internetu tą wiadomościa", kopiuj i wklejaj pod każdym neewsem po kilka razy dziennie, żeby nawet niewidomy to zobaczył. Utrwalenie takiej wiadomosci w ludzkiej świadomosci pociągnie oddolne organizowanie się, a w marcu rozliczymy się raz na zawsze z tymi dziadami. Tak więc prosze Was o pomoc, wytrwałość i konsekwencję w działaniu. Z sadola wyjdzie ten promyk, który rozswieli tą ciemność i wyprowadzi nas z skarpety w której znajdujemy się aktualnie. Tak więc 1.03.2014. Do dzieła!!!!!!!!!!
Zgłoś
Pasikoniol 2014-02-11, 22:53
widziałem dzisiaj rano temat "dla tych co marzy im się rewolucja apel+pomysł" a teraz widzę że jest usunięty, ktoś wie dlaczego?
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-11, 23:35
Sprawdzę czy wtedy mam akurat wolne, bo moja zachodnia korporacja by mnie zwolniła jak bym nie przyszedł do pracy. Chyba że wezmę wtedy urlop na żądanie to może to jakoś zrozumieją, ale znowu jak zbyt często będę korzystał z tych urlopów, chociaż mam do nich prawo to wcześniej czy później mnie i tak zwolnią i gdzie ja znajdę potem pracę, żeby mieć na rachunki i jedzenie?
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-12, 1:12 1
bojarbojar napisał/a:

Niech ludzie dowiedzą się ze nie są sami a poziom „wkórwu” już dawno zaczął się przelewać tylko nie wiemy ilu nas jest. Będziesz wyśmiewany ale to Ty walczysz o dobro i przyszłość naszych dzieci, a nie banda tych prześmiewców. Jak się uda oni przyjdą na gotowe, ale Ty będziesz o sobie mógł powiedzieć Bohater Narodowy.

Dzieki Ci za te slowa, rozmawialem na kilku czatach z kilkoma ludzmi to wiesz co mowili?
Wychodzilo z ich ust mniej wiecej cos takiego:

- W Polsce ejst do bani

=To wezmy sie do roboty, trzeba cos zmienic (tutaj zasypuje ich linkami)

-No co ty co to da co bedzie potem? Te pomysly sa beznadziejne, nie uda nam sie.

= W takim razie placzcie dalej ze jest zle, widocznie lubicie byc r***ni w d***ko przez rzad.

I w tym momencie wychodze z czatu.

Twoje slowa dodaly mi otuchy bo wiem ze to jednak przemawia ludzia do rozsadku bo jednak jak widza taki entuzjazm to daje to im do myslenia, pozdrawiam, nie przejmuj sie negatywnymi postami w twoim kierunku, bo to ty dostajesz piwa a nie te negatywne komentarze

A bociek jest za****sty!
Zgłoś
rav4ever 2014-02-12, 1:16
@Pasikoniol
Ten temat jest podpięty do tego, kilka stron wcześniej. Przynajmniej niedawno tam właśnie go znalazłem.
Strona 41, autorem jest bojarbojar
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-12, 1:43 1
Smutas napisał/a:

Zamiast bociana na sztandarze proponuję k🤬sa w dupie.

Kolejny nawiedzony zbawca narodu...

Juz wiem skad ten nick SMUTAS K🤬S
Warn bedzie, ale bede zadowolony ze pojechalem takiemu p🤬lonemu blaznowi.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-12, 8:52
@mc🤬lcome96 Niestety to samo zjawisko jest dookoła mnie. Każdy narzeka, a jednak nie chce nic zrobić w kierunku ogólnego polepszenia. No ale nie ma co oczekiwać od społeczeństwa najpierw zgnębionego przez PRL, a teraz społeczeństwa konsumpcyjnego, który nie chce widzieć więcej niż czubek własnego nosa.
Dobrze, że coś robimy w tym kierunku, chociaż trzeba mieć świadomość, że zawsze będą przeciwnicy. Najpierw ci niedowierzający, a później tzw. "konkurencja", która po tylu latach będzie się trzymać rękami i nogami, żeby nie spaść ze stołków. Zbierzmy się, zbierzmy i w końcu zacznijmy działać. Może na początku nie będzie spektakularnych sukcesów, ale jak wszystko dopracuje się jak należy to kto wie co dalej

Jeśli chodzi o niedźwiedzia, którego jeszcze nie upolowaliśmy. Bardzo dobrze, że mówimy o nim zanim zaczniemy polowanie, bo najczęściej problem Polaków był taki, że ruszyć, ruszyli, ale nie mieli realnych pomysłów i środków na dalszy czas, a jak dochodziło co do czego to najważniejsze stanowiska były już zajęte nie przez tych ludzi co trzeba. Na szybko nie przynosi nic dobrego.
Zgłoś
buzzjunkies 2014-02-12, 15:19
Jakiś pomysł kto podejmie się organizacji protestów w poszczególnych miastach? Nie wierzę że każdy z nas będzie zdolny dojechać do Wawy 1 marca.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-12, 15:42 1
Drodzy Rodacy!

Moją wypowiedź zacznę od stwierdzenia, że tytuł tego tematu przeczy jego treści i powinien brzmieć: "Początek niezorganizowanych protestów..."

Pominę fakt, że protest jest jedynie wyrażeniem niezadowolenia i sprzeciwu, i samotnie, czyli bez udziału innych narzędzi, nie przybliży organizatorów ani o krok do osiągnięcia zamierzonych celów. Wspomnę tylko, że z całą pewnością przyczyni się do oddalenia tychże. Włodarze dowiedzą się - choć śmiem twierdzić, że już wiedzą - że celem obywateli zebranych na demonstracji jest odsunięcie ich od władzy i zintensyfikują swoje działania zabezpieczające ich pozycję. Zdaję sobie sprawę, że już takie podjęli i uważam, że wszyscy idący na te "zorganizowane protesty" powinni o tym wiedzieć. Ostrzegam tylko, że mają jeszcze duże pole do popisu w tym temacie i radziłbym nie prowokować niepotrzebnie, bo później może być trudniej osiągnąć cokolwiek.

Nie o tym chciałem tutaj prawić, więc przejdę do sedna sprawy. Skuteczne działania, a więc takie, które przyniosą zamierzony skutek i pozwolą osiągnąć przynajmniej część postawionych wstępnie celów, wymagają przede wszystkim czasu. Czas jest potrzebny dla wykonania kolejnych etapów z zadowalającym rezultatem i doprowadzenia każdego z nich do końca, aby uniknąć chaotycznych i nieefektywnych działań. Ponadto przedsięwzięcie, o którym mowa jest horrendalnie trudne. Mówimy przecież o transformacji ustrojowej naszego państwa. Taki projekt wymaga ogromnego zaangażowania setek, jeśli nie tysięcy kompetentnych ludzi. Nie chcę nikogo obrażać i wytykać niekompetencje. Chcę zaprosić chętnych do szczerej samooceny i wykazania swojego zaangażowania zgodnie ze swoimi predyspozycjami i posiadaną przez nich wiedzą. Pracy jest naprawdę ogrom i możecie mi wierzyć – każdy będzie miał szansę zabłysnąć. Żeby osiągnąć sukces wystarczy chłodno sprecyzować swoje ambicje, nie przeceniając własnych możliwości, a dopiero potem podjąć się zadania powierzonego im przez specjalistów od kompetencji. Jako przykład podam autora wątku. Potrafi ludzi poruszyć i sprowokować do dyskusji, być może nawet działań, ale jego lekceważące podejście do tematu wróży katastrofalną porażkę.

Jak znam życie znajdzie się wielu krzyczących (oczywiście nie dosłownie): „halo, halo, przecież ja tu chcę obalać rząd! mam pozwolić jakimś samozwańczym wodzom, żeby kazali mi coś robić?” Otóż i tak, i nie. Nikt nie powiedział, że człowiek odpowiedzialny za delegowanie zadań i obowiązków będzie sprawował władzę w przyszłości. Mam na myśli fakt, że są osoby które znają się na zarządzaniu kadrami i zrobią to najlepiej. Z tego powodu warto by im zaufać i na czas akcji pozwolić sobą pokierować. Toż żadna organizacja (w sensie zarówno rzeczowym jak i czynnościowym) nie jest w stanie funkcjonować, nie mówiąc o osiąganiu jakichkolwiek celów. Znajdą się zapewne liderzy, którzy wprawnie skoordynują wszystkie działania, jak i każde z cząstkowych zadań z osobna, ale kto powiedział, że nowo powstały twór/system polityczny miałby dać im bezwzględnie władzę, jak to bywało w przeszłości. Właśnie w tym rzecz, aby nikt nie mógł takowej zdobyć bez zgody narodu.

Dobra bo się rozpisałem, a nawet nie wiem czy ktoś to będzie czytał. Być może tylko czas tracę. Jak będziecie chcieli to będę kontynuował, a jak nie to c🤬j wam w dupę i kawałek szkła.

Podsumuję moje wypociny w ten sposób: Bez porządnej organizacji gówno osiągniemy.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-12, 16:11
Bili ktoś czyta i zgodzę się z Tobą. Jest ogrom prac do zrobienia. Większość już podałeś, przede wszystkim jest potrzebna strona internetowa przygotowana tak by młody jak i starszy człowiek mógł tam znaleść informacje, które będą przedstawione w miarodajny sposób by wiedział o co chodzi i jaki jest cel. Ja mogę ulotki rozdawać ale treść ulotki też musi być konkretnie sprecyzowana i w razie pytań by ktoś wiedział gdzie odpowiedź dostanie czy to mailowo czy telefonicznie lub gdy dam taką ulotkę a ktoś mi żada pytanie bym także wiedział co odpowiedzieć. Większość postulatów już mamy, trzeba je doprecyzować, dogadać się z ludźmi. Bo tak będziemy pisać i pisać ale teraz najtrudniejsze - trzeba to wcielać w życie.
Zgłoś
Schaiba 2014-02-12, 18:03 1
@Plagiat jestem zwolennikiem JOW ponieważ oferują coś innego niż obecny system głosowania. Żałośnie niska frekwencja i rozmycie odpowiedzialności. Nikt nie czuje się odpowiedzialny. Głosujący mogą zaznaczyć kogo chcą, a i tak wygrywa lista. Kandydujący mogą mieć wszystkie obietnice w dupie, a wejść głęboko szefowi partii. I są w sejmie.
Druga kwestia to pewien powiew świeżości w polityce. 90% moich znajomych powie, że "nie ma na kogo głosować". Odpowiedzialność konkretnej osoby a nie partii jeżeli nie uleczyłaby chorej polskiej polityki to na pewno by była czymś innym. Nie wiem czy może być gorzej.
A to, co chyba najważniejsze - wynalazki typu Biedroń i Grodzkie nigdy nie reprezentowałoby Polski. W jakikolwiek sposób.

Śmiejący się z gimbusów - o wielce zajebiście dojrzali, twardo stąpający po ziemi. A co wy zrobiliście by coś zmienić? Być j🤬ym trollem każdy umie. Zaproponujcie coś mądrzejszego. Oczywiście nie piję do ludzi nawołujących do organizacji. Bez tego ani rusz.
Przeciętny buntowniczy gimbus jest o level wyżej np. ode mnie, bo ja zaczadziały TV wierzyłem, że jesteśmy zieloną wyspą. Skoro młodzi goście widzą, że jest źle - to dobry znak.

Każde miasto lub jakiś okręg potrzebuje lidera. Hierarchia, organizacja. Powinny być punktem wyjściowym. Łatwo mi powiedzieć, ale na więcej nie mam czasu.

Popieram ruch społecznego wk🤬ienia całym sercem. Życzę uporu i wytrwałości.
Zgłoś
woofer51 2014-02-12, 21:45
Tak się zapytam: z ponad 40-stu stron tematu wynikają jakieś konkrety ? Ktoś sobie rzucił datą która nieuchronnie się zbliża i c🤬j z tego. Na dobrą sprawę nie wiadomo gdzie i jak by to "coś" miało wyglądać....
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-13, 1:02 2
Panie i Panowie, Sadole i Sadolki,

Dzięki uprzejmości KhazAkara i Jedrassa od dziś można zacząć rejestrować się na forum założonym specjalnie ku okolicznościom tematu aktualnie przez Nas omawianego czyli - rozmowy merytoryczne doświadczonych i niedoświadczonych na temat polepszenia sytuacji w Polsce.
Forum jest świeże także z niecierpliwością czekamy na wszystkich, którzy chcą przyłączyć się do naszej akcji. Na chwilę obecną jesteśmy luźną grupą, ale kto wie czy ostatecznie dzięki zaangażowaniu nie staniemy się czymś więcej.

Jeśli uważasz, że "jest dobrze jak jest" to znaczy, że jeszcze nie odczułeś/aś ciężaru kolejnych podatków, frustrującej sytuacji w której masz prawo tak się czuć. I nie ważne co będziemy mówić, nie zmienisz zdania dopóki nie odczujesz tego na własnej skórze.

Jednak gdy czujesz, że "takie są polskie realia", to wiedz, że takie wcale być nie muszą. To od nas - ludzi, narodu - zależy jak będzie. To my jesteśmy państwem. To my jesteśmy nogami, rękoma, korpusem, a przed wszystkim sercem tego kraju. Dlatego jeśli uważasz, że masz pomysł, wiedzę i chęci, żeby coś zrobić w kierunku polepszenia sytuacji w kraju, serdecznie zapraszamy.

Chcesz, żeby w Polsce było lepiej? Masz dość ciągłego wybierania "mniejszego zła"? Chcesz, żeby Twój głos liczył się częściej niż tylko na wyborach? Wejdź, zaproponuj, rozmawiaj, dowiaduj się.

Od teraz wszelkie rozmowy możemy przenieść i toczyć na forum.

Zapraszamy tu
http://narodowo.y0.pl/index.php

Dla tych co jeszcze tu wchodzą i chcą już coś zrobić, proponuję zapoznać się z tym tematem: http://www.sadistic.pl/olbratowski-mowi-jak-jest-vt269709.htm spojrzeć w kartę do zbierania podpisów, wydrukować i w "teren". Tylko rozumiem po wypełnieniu karty pocztą to czy jak?
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-13, 1:24 1

Buhahaha jak gniję z mentalnej etiopii która na sadolu to jest pierwsza do "obalania" rządu, a jak co przyjdzie do czego to nawet za bardzo ma dupę osraną, żeby konto na FB zrobić. Wystraszyliście się konsekwencji rewolucjoniści?

Tak swoją drogą to jesteście tak zajebiście zorganizowani, że do grupy, która miała koordynować te wasze protesty dołączyło w ciągu 3 dni (zanim autor dupę osrał i zamknął) "aż" 70 osób.

No ale ten, Poland Stronk c'nie?

Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-13, 19:23
Forum ma już 6 użytkowników i 2 posty. Nie jest źle!
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-13, 20:58 2
youtube.com/watch?v=bdk_oJmiED0
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie