Główna Poczekalnia (4) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:38
Poczta Gdańska :)
konto usunięte • 2014-01-09, 10:18

Obrona poczty w Gdańsku była jednym z pierwszych zbrojnych starć naszych rodaków przeciwko niemieckiej zarazie. Warto dodać że po kapitulacji pracownicy Poczty nie zostali uznani za żołnierzy i zostali przez szkopów rozstrzelani - temat mało sadystyczny ale warty przypomnienia - pierwszy temat, po tagach nie znalazłem.

"Znam tylko jeden naród który walczył o pocztę!"
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-01-09, 19:01
@up.

Widać, że troll. Nie ma co wdawać się nawet w dyskusje z takim.

Chwała bohaterom!
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-09, 19:09
Miło widzieć takie perełki na sadolu.

Jednak moim zdaniem Horytnica jest czasem zbyt patetyczna, brakuje im mocy takiej jak u chłopaków z Fortecy. No i teksty Fortecy są ambitniejsze.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-09, 19:15 4
Za Horytnice zawsze piwko
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-09, 19:28
Radeghost napisał/a:

Wybaaaaaaaaczcie, zwracam honor, pomyliłem Horytnicę z innym zespołem zachwalanym przez prawicę (Konkwista 88)
Przepraszam za błąd.

Najśmieszniejsze jest to, że jeżeli ktoś jest patriotą to według pewnych osób w ich malutkich móżdżkach jest od razu sklasyfikowany jako "prawica".
Co do k88 - to zespół lewicowy, tak samo jak HONOR - Narodowy SOCJALZIM. Uprzedzam kolejne pytanie: Hitler nie tworzył Nationalsturm tylko:
VOLKsturm
VOLKskarte
VOLKSvagen
VOLKSdeutch

Nie, nie jestem z prawicy.
Zgłoś
marqustd 2014-01-09, 20:07
PogromcaDziewic napisał/a:

Najśmieszniejsze jest to, że jeżeli ktoś jest patriotą to według pewnych osób w ich malutkich móżdżkach jest od razu sklasyfikowany jako "prawica".
Co do k88 - to zespół lewicowy, tak samo jak HONOR - Narodowy SOCJALZIM. Uprzedzam kolejne pytanie: Hitler nie tworzył Nationalsturm tylko:
VOLKsturm
VOLKskarte
VOLKSvagen
VOLKSdeutch

Nie, nie jestem z prawicy.

Mimo, że nazizm to narodowy socjalizm to dalej jest to ruch PRAWICOWY. Mimo nazwy wiele rzeczy różni go od komunizmu czy innych ustrojów socjalistycznych.
Zgłoś
Donencjusz 2014-01-09, 20:15 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-09, 21:03 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
remik93 2014-01-09, 21:16
"Znam tylko jeden naród który walczył o pocztę!"

Z czego ten cytat?
Zgłoś
Piecora 2014-01-09, 21:25 1
Cześć i Chwała Bohaterom !!!
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-09, 21:27 1
O, znajome miejsca na Sadisticu. Akurat chodzę do technikum, które jest w tym budynku (nie żałuję wyboru, tak swoją drogą). Jak pisał Arkadiusz90, dyrekcja wraz z nauczycielami przykładają do dziś sporo uwagi przy obchodzeniu tamtych wydarzeń.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-09, 22:35
Bo Nasze miasto jest przezajebiste Piąteczka dla wszystkich Gdańszczan, chwała bohaterom!
Zgłoś
KroQQQ 2014-01-10, 1:43
Tak jeszcze z tego co pamiętam co opowiadał przewodnik jak kiedyśtam miałem przyjemność zwiedzać Gdańsk w obecności takiego specjalisty, to każdy listonosz w tamtych czasach dysponował bronią ręczną
Zgłoś
ziutek11113 2014-01-10, 2:04
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-10, 10:43
Tak dla sprostowania 88 to mój rocznik
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem