Główna Poczekalnia (2) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 3 minuty temu
Poczta Gdańska :)
konto usunięte • 2014-01-09, 10:18

Obrona poczty w Gdańsku była jednym z pierwszych zbrojnych starć naszych rodaków przeciwko niemieckiej zarazie. Warto dodać że po kapitulacji pracownicy Poczty nie zostali uznani za żołnierzy i zostali przez szkopów rozstrzelani - temat mało sadystyczny ale warty przypomnienia - pierwszy temat, po tagach nie znalazłem.

"Znam tylko jeden naród który walczył o pocztę!"
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jackofspam 2014-01-09, 10:55 13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
nowynick 2014-01-09, 12:19
zobaczyłem temat o ataku na pocztę i pod tym prawie 5 minutowy film. No napaliłem się, że zachowało się jakieś archiwalne nagranie tej potyczki...
Zgłoś
Bugini 2014-01-09, 12:33 17
@up jest tylko fragmencik ale zawsze
Zgłoś
stiw1500 2014-01-09, 13:09 3
Jak ktoś jest zainteresowany to polecam ten film - filmweb.pl/film/Wolne+miasto-1958-11761
Jest dostępny na Youtube. Ciekawe czemu nigdy nie widziałem go w TV?
Zgłoś
Cybuch88 2014-01-09, 18:23
stiw1500, nie widziales tego filmu dziwne jak go bardzo czesto widzialem na KINO POLSKA
Zgłoś
cinelk 2014-01-09, 18:23
W tamtych czasach poczta potrafiła się bronić, teraz po redukcji wojska (a prawie że zdemilitaryzowaniu) nie wiem czy niektóre jednostki wojskowe byłyby w stanie tak to zrobić
Zgłoś
Adams2316 2014-01-09, 18:40 11
Masz piwo za Horytnicę!!!!
Zgłoś
ellsworth 2014-01-09, 18:51
Pampers88 napisał/a:

"Znam tylko jeden naród który walczył o pocztę!"

A ja co najmniej 2. Ruscy się bili o każdy lokal pod Stalingradem.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-09, 18:51 6
Chodziłem do technikum łączności w budynku Poczty Polskiej.
Nauczyciele jak i dyrekcja przykładali wiele uwagi do obchodów tych dni.
Pod pomnikiem zawsze paliły się znicze a podczas obchodów cała szkoła śpiewała Hymn Polski.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-09, 18:53 8

Również ciekawy zespół + fajnie zmontowany filmik z filmu "Wolne miasto"
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-09, 18:56 16
Radeghost napisał/a:

Neonaziści z Horytnicy

Albo jesteś trolem, albo debilem.
Zgłoś
aargh 2014-01-09, 19:00 4
@up w zasadzie i jednym i drugim
Zgłoś
Jacek86s 2014-01-09, 19:00
wam też się filmik tak długo buforuje?
Zgłoś
krs133 2014-01-09, 19:01
Radeghost skoro tak głośno umiesz szczekać, że to neonaziści to udowodnij, w której ze swoich piosenek propagują narodowy socjalizm bądź nawiązują do ideologii hitlerowskiej w jakikolwiek sposób.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem