👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:36

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Tak się zastanawiam generalnie, co on robi i to może mieć sens. To może być ćwiczenie wprawiające do wskakiwania na drążek. Przy wskokach też na początku korzysta się z wybicia nogami (częściowo), dopóki nie zbudujesz odpowiedniej techniki i siły, żeby to robić poprawnie. Robienie tego na rozporowym drążku to jednakowoż zupełnie nowa odmiana głupoty
.

Siłowe jak i "techniczne" (którego akurat tutaj na filmiku autora tematu nie było) podciąganie jest prawidłowe. Żebym nie był gołosłowny:
Przy okazji zapoznajcie się z terminem "wejścia oficerskiego". Poza tym, chłopaki z desantu np. z 20 kilogramowym plecakiem nie bujają tułowiem przy wejściu na przeszkodę wysoką? Ludzie...
Przy okazji zapoznajcie się z terminem "wejścia oficerskiego". Poza tym, chłopaki z desantu np. z 20 kilogramowym plecakiem nie bujają tułowiem przy wejściu na przeszkodę wysoką? Ludzie...
@kubczyk, co innego technika mająca zapewnić maksymalny efekt przy minimalnym możliwym wysiłku a co innego technika mająca maksymalnie obciążyć mięśnie.
@Maddog, jeśli nie widzisz wyraźnej różnicy między techniką gościa z filmiku który dałeś a gościa z tematu to idź do okulisty. Gość w twoim filmiku wykorzystywał ruch poziomy do wymuszenia utrzymania napięcia mięśni a nie do 'wybicia' się. Gość w temacie bujał się po to by siłą rozpędu pomóc sobie w ćwiczeniu. Dwa zupełnie różne wykonania.
@Maddog, jeśli nie widzisz wyraźnej różnicy między techniką gościa z filmiku który dałeś a gościa z tematu to idź do okulisty. Gość w twoim filmiku wykorzystywał ruch poziomy do wymuszenia utrzymania napięcia mięśni a nie do 'wybicia' się. Gość w temacie bujał się po to by siłą rozpędu pomóc sobie w ćwiczeniu. Dwa zupełnie różne wykonania.

Nie brakuje takich pseudo geniuszy koxu. Pewnie na fizykę nie chodzili.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie