Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Pojedynek
specjal01 • 2025-07-17, 15:20
Chińskie auto staje do pojedynku z jakimiś odpadami

Śmieszne? Dla mnie bardzo
Zgłoś
tantof 2025-07-17, 17:58 3

Zgłoś
achimos1985 2025-07-17, 18:41 1
JoSeed napisał/a:

Oooo... takie auto by mnie się przydało... wreszcie bym trafiała tuszem w rzęsy... 😍

Mistrzostwo, pozdrawiam 🤣🤣
Zgłoś
mateuszsick 2025-07-17, 18:41 2
Chińska propaganda żeby zalać rynek. Audi i BMW, no i wiadomo, Mercedes też mają takie zawieszenie, jeżeli ktoś oczywiście chce takie mieć za odpowiednią dopłatą. A tu pokazują, jakby k🤬a wymyślili nowe zawieszenie, odkrywcy j🤬i, tak jakby Hondę z napędem na 4 koła i zestawić ją z Audi skonfigurowanym z napędem na przód i wszyscy by pocierali genitalia, że Honda lepsza, bo w 2025 roku ma napęd na 4 koła, jakby k🤬a pierwszy w historii napęd na 4 koła w samochodzie powstał. A ludzie to łykają jak młode pelikany pływające gówna po wizycie c🤬tych, to jest dopiero śmieszne. W Polsce gówno ma popyt i zawsze miało, aby taniej, za darmo to nawet gówno by pachniało 😉
Zgłoś
sej_maj_nejm_bicz 2025-07-17, 18:56 3
Sprawdzcie ile kosztuje serwis np koszt wymiany klocków i tarcz tego chinczyka a ile tych niemców.
Zgłoś
smc 2025-07-17, 19:38 1
kranik123 napisał/a:

Samochód z zawieszeniem pneumatycznym w najbardziej komfortowym ustawieniu vs auta bez pneumatyki z zawiesznuem w trybie sport... No kto by pomyśla, że to tak będzie wyglądało.

Mam samochód z pneumatyką i buja się na takich progach tak jak inne, nawet w najbardziej komfortowym trybie.
Ale to nie jest problem, bo w moich okolicach wszystkie drogi są równe jak stół, więc jazda tym samochodem jest tak samo komfortowa jak zwykłym A6.

To już nie te czasy, żeby klasa samochodu decydowała o komforcie. Mamy nowe autostrady i drogi szybkiego ruchu, a w centrach miast nie znajdziesz nawet zapadniętej studzienki. Stąd ważniejsze w samochodzie są cyfrowe udogodnienia, niż kinematyka.
Zgłoś
darek1234 2025-07-17, 21:12
smc napisał/a:

Mam samochód z pneumatyką i buja się na takich progach tak jak inne, nawet w najbardziej komfortowym trybie.
Ale to nie jest problem, bo w moich okolicach wszystkie drogi są równe jak stół, więc jazda tym samochodem jest tak samo komfortowa jak zwykłym A6.
To już nie te czasy, żeby klasa samochodu decydowała o komforcie. Mamy nowe autostrady i drogi szybkiego ruchu, a w centrach miast nie znajdziesz nawet zapadniętej studzienki. Stąd ważniejsze w samochodzie są cyfrowe udogodnienia, niż kinematyka.

Autor wstawki powinien jeszcze dodać ile kosztuje remont zawieszenia pneumatycznego
Zgłoś
JoSeed 2025-07-17, 21:31
kranik123 napisał/a:

Samochód z zawieszeniem pneumatycznym w najbardziej komfortowym ustawieniu vs auta bez pneumatyki z zawiesznuem w trybie sport... No kto by pomyśla, że to tak będzie wyglądało. Mam nadzieję że nie ma tutaj aż tak naiwnych, którzy wzięli ten test na poważnie

Ja wzięłam... 😏
Zgłoś
kuba1986 2025-07-17, 21:45 1
Bose 20 lat temu stworzyło takie zawieszenie, ale było ciężkie i bardzo drogie, dlatego się nie przejęło.

Może chińczycy kupili od nich patent, dopracowali i obniżyli koszty produkcji?

Zgłoś
HectorTheMexican 2025-07-17, 22:26 2
kuba1986 napisał/a:

Bose 20 lat temu stworzyło takie zawieszenie, ale było ciężkie i bardzo drogie, dlatego się nie przejęło.
Może chińczycy kupili od nich patent, dopracowali i obniżyli koszty produkcji?

Dokładnie jest tak, jak napisałeś! Więcej info w linku po angielsku dla zainteresowanych:

motortrend.com/news/bose-active-suspension-lives-as-electrohydraulic-s...
Zgłoś
zxc1234 2025-07-17, 23:42
@HectorTheMexican: zajebista zabawka
niech teraz latynosi dostaną to w swoje łapska :d
Zgłoś
darek1234 Wczoraj 1:40
turor napisał/a:

Ćwoku, jak tam twoje antyniemieckie tematy w związku z ElectroMobility Poland? Pan z Nowogrodzkiej nakazał pokutę?
Zgłoś
RubasznyWęgorz Wczoraj 2:52
Mordki, nie wiem z czego się cieszyć. Co któryś wasz znajomy pracuje w przemyśle europejskich aut i być może straci on pracę. Taki podwrocławski Garmin robi na przykład panele dotykowe dla cyganów wśród samochodów (czytaj BMW) i zlecenia im spadają.
Zgłoś
gorczański Wczoraj 7:28
Nauczyłem się brac tego typu rewelacje przez palce, kiedy pokazałem kolegom jak w top gear jeden samochód ( nie pamiętam marki ) wjechał z łatwością pod wzniesienie a drugi stanął w połowie. Oni zwrócili uwagę, że przecież każde jedno koło w tym aucie które staneło - się kręci, więc napęd tego samochodu był bardzo dobry. Musieli coś pokombinować z oponami itd.
Tutaj może być podobnie. Chociaz nie ulega wątpliwości, że Chiny stają się potęgą gospodarczą i technologiczną
Zgłoś
zxc1234 Wczoraj 7:48
jak na razie to nie rewelacja, chinczykom udalo sie ogarnac prawie low ridera bez zasrania calego auta hydraulika /pneumatyka i akumulatorami

rewelacja to bedzie jak zaczna sprzedawac kompaktowe zestawy plug and play tego zawieszenia do roznych modeli samochodow
Zgłoś
Krak Wczoraj 8:40
kranik123 napisał/a:

Samochód z zawieszeniem pneumatycznym w najbardziej komfortowym ustawieniu vs auta bez pneumatyki z zawiesznuem w trybie sport... No kto by pomyśla, że to tak będzie wyglądało. Mam nadzieję że nie ma tutaj aż tak naiwnych, którzy wzięli ten test na poważnie

akurat z kitajskim hydraulicznym zawieszeniem aktywnym (SkyRide Full Active Suspension, które reguluje sztywność w czasie rzeczywistym zawieszenie w ciągu zaledwie 1 milisekundy, to zawieszenie np. strzepuje z siebie śnieg)
i co najważniejsze, ten film to viralowa propaganda obśmiewająca UE

a jak wiemy....pożyjemy, zobaczymy
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie