Czarności w temacie nie będzie, ale dla ciekawskich - Polacy, także walczą w imię wolności, uwalniając dzieci oraz gw🤬cone kobiety z rąk brudasów.
Aktualnie polska grupa znajduje się 14km od Al-Raqqi, wstępnie na kwiecień, planowana jest ofensywa na oddziały ISIS.
Ciekawostką też może być, że za głowę członka "Gniewu Eufratu" (bo tak nazywa się ich grupa), wyznaczona jest nagroda w wysokości 150.000 USD, co, jak to napisał jeden z członków, niektórych uraziło;
Podaje on także ciekawostki, o których nie usłyszymy w telewizji, czy na sławnych portalach:
Jak napisane wyżej, są oni tam na własną kieszeń.
Gdyby ktoś był chętny więcej, szukajcie go pod nazwą "Archer PL".
Ogólnie szacuneczek
Jestem dumny wiedząc że nasi gdzieś tam utylizują kozodupców ale niech wywalą tę chińską flage i zamienią na Polską. Godło nie może przechodzić na czerwone pole moje dzieci. Na pewno było na lekcjach historii gdzieś przed 1939.
@2up, A ty po co włazisz na sadistica? co cię tutaj ściągnęło? nie chciałeś przypadkiem bezkarnie popatrzeć na męczonych ludzi na hardzie? to też jest przestępstwo.
Gniew Eufratu to kryptonim międzynarodowej operacji ofensywy na isis, a nie nazwa jakiejś grupki samozwańczych polskich komandosów.
podpis użytkownika
At my signal unleash the shitstorm.
Konto usunięte
2017-03-26, 20:20
"Nagroda za dostarczenie członka "Gniewu Eufratu" żywego lub martwego wynosi 150.000 USD."
To brzmi, jak side quest.
Konto usunięte
2017-03-26, 20:42
150 koła papieru za jeden łeb? Widzę, że cebula bardzo podrożała.
TB303 napisał/a:
Jednak zabijają, by osiągnąć ten cel. Zabijają popełniając grzech, by wtedy odpokutować ratując niewinnych. W tym przypadku mówienie o "moralnym obowiązku", jest okłamywaniem samego siebie.
Pop🤬lila cie sie religia (grzech) ze stosunkami spolecznymi (moralnosc).
Jedno z drugim nie zawsze ma cos wspolnego a i czesto jest przeciwstawne.
Zreszta zabijanie jest wrecz pochwalane przez wszelakie odlamy wiary i wyznania.
Chyba, ze wlasnie stworzyles nowa religie....
mateusos napisał/a:
Wali mnie to ludzie zabijają w imie religii a inni za kasę. Jedni i drudzy to mordercy.
Idz sobie byc pacyfista gdzie indziej.... najwyrazniej zabladziles....
Konto usunięte
2017-03-26, 21:08
mateusos napisał/a:
Wali mnie to ludzie zabijają w imie religii a inni za kasę. Jedni i drudzy to mordercy.
Jestes j🤬ym imbecylem, jesli drudzy nie zabiją ich za kase to wkrótce pierwsi zabiją ciebie bo nie walisz 5 razy dziennie głową w podłogę i nie odklepujesz debilnych modlitw do allaha. Chwała im za to
Konto usunięte
2017-03-26, 21:23
Na ich miejscu już do kraju bym nie wracał. Jak potrafią dogadać się po Angielsku albo Arabsku czy po jakiemu tam się mówi w Iraku już bym tam został albo wyjechał do UK-Australii-Stanów. W Polsce czeka na nich tylko prokurator wyrok można dostać nawet za służbę w sąsiada w armii albo legii cudzoziemskiej. Tak mamy zj🤬e prawo że nawet za 2 obywatelstwo w Polsce można dostać karę czego dotyczy setki tysięcy obywateli ze śląska i pomorza.
Taaaa.... Pokażcie mi który biznesmen z PL walczy tam dla zasady za obcy mu lud... Pewnie TVN to napisał.
Albo macierewicz. Kogo k🤬a stać na broń i całe wyposażenie z własnej kieszeni i jest na tyle tępy mając taki majątek, że idzie do walki dla zasady...?!
"...uwalniając z rąk brudasów..." brudne dzieci i kobiety...
Konto usunięte
2017-03-26, 22:12
Radzę wam panowie śledzić ten blog po facet pojechał za własne pieniądze tam i nie jest to żaden TVN tylko prawdziwa historia. Sam jestem ciekaw jak to się skończy, ale historia jest niesamowita.
Przebrnąłem przez wszystkie komentarze. Te zdroworozsądkowe i te, które były pisane po udarze.
Oto są bohaterzy i Polacy zarazem - czapki przed nimi z głów.
Z jednej strony komentarze w internecie ociekają nienawiścią do ISIS i ich popleczników. Z drugiej leci hejt na tych, którzy robią wszystko, żeby uleczyć tego raka u źródła. Gdzie tu logika? W Australii, Szwajcarii czy na Węgrzech, ci ludzie zostaliby odznaczeni za to, co robią. A co robią? Ratują Europę. Nie, nie przesadzam. Jeśli macie internet, to wiecie, co dzieje się w UK, Szwecji, Holandii, Niemczech. A ta grupa Polaków jest w miejscu, z którego całe to robactwo wychodzi na powierzchnię. Ryzykują swoje życie, żebyście mogli spać spokojnie.
Pozdrawiam.
Konto usunięte
2017-03-26, 22:14
Poza tym nie pojechali tam mordować nikogo, tylko prowadzić szkolenia Kurdyjką.
TB303 napisał/a:
Jednak zabijają, by osiągnąć ten cel. Zabijają popełniając grzech, by wtedy odpokutować ratując niewinnych. W tym przypadku mówienie o "moralnym obowiązku", jest okłamywaniem samego siebie.
Akurat nie wiemy, czy są gorliwymi katolikami czy nie

Faktem jest, że zabijają podludzi, morderców, gw🤬cicieli, sp🤬oliny islamskich fanatyków, a kto zabija tego typu podludzi - jest nadczłowiekiem
Zabijanie jest dopuszczalne pod warunkiem, że zabijani są podludzie
Ha, ciekawe co sadolowe prawaczki na to, ale kolesie współpracują z SDF i YPG, a poza tym mają najprawdopodobniej lewicowe poglądy. Cud, że nikt jeszcze od j🤬ych lewaków ich tu nie nazywał.
Gość ewidentnie pisze, że ISIS, z którym walczą, ostrzelało ich pociskami z gazem musztardowym. Jeszcze niedawno propaganda pompowała nas bzdurami, że to Assad stosuje broń chemiczną, co było od początku irracjonalne.