Czarności w temacie nie będzie, ale dla ciekawskich - Polacy, także walczą w imię wolności, uwalniając dzieci oraz gw🤬cone kobiety z rąk brudasów.
Aktualnie polska grupa znajduje się 14km od Al-Raqqi, wstępnie na kwiecień, planowana jest ofensywa na oddziały ISIS.
Ciekawostką też może być, że za głowę członka "Gniewu Eufratu" (bo tak nazywa się ich grupa), wyznaczona jest nagroda w wysokości 150.000 USD, co, jak to napisał jeden z członków, niektórych uraziło;
Podaje on także ciekawostki, o których nie usłyszymy w telewizji, czy na sławnych portalach:
Jak napisane wyżej, są oni tam na własną kieszeń.
Gdyby ktoś był chętny więcej, szukajcie go pod nazwą "Archer PL".
Ogólnie szacuneczek
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jestem dumny wiedząc że nasi gdzieś tam utylizują kozodupców ale niech wywalą tę chińską flage i zamienią na Polską. Godło nie może przechodzić na czerwone pole moje dzieci. Na pewno było na lekcjach historii gdzieś przed 1939.
@2up, A ty po co włazisz na sadistica? co cię tutaj ściągnęło? nie chciałeś przypadkiem bezkarnie popatrzeć na męczonych ludzi na hardzie? to też jest przestępstwo.
Gniew Eufratu to kryptonim międzynarodowej operacji ofensywy na isis, a nie nazwa jakiejś grupki samozwańczych polskich komandosów.
konto usunięte
2017-03-26, 20:20
"Nagroda za dostarczenie członka "Gniewu Eufratu" żywego lub martwego wynosi 150.000 USD."
To brzmi, jak side quest.
konto usunięte
2017-03-26, 20:42
150 koła papieru za jeden łeb? Widzę, że cebula bardzo podrożała.
konto usunięte
2017-03-26, 21:08
konto usunięte
2017-03-26, 21:23
konto usunięte
2017-03-26, 22:12
Radzę wam panowie śledzić ten blog po facet pojechał za własne pieniądze tam i nie jest to żaden TVN tylko prawdziwa historia. Sam jestem ciekaw jak to się skończy, ale historia jest niesamowita.
Przebrnąłem przez wszystkie komentarze. Te zdroworozsądkowe i te, które były pisane po udarze.
Oto są bohaterzy i Polacy zarazem - czapki przed nimi z głów.
Z jednej strony komentarze w internecie ociekają nienawiścią do ISIS i ich popleczników. Z drugiej leci hejt na tych, którzy robią wszystko, żeby uleczyć tego raka u źródła. Gdzie tu logika? W Australii, Szwajcarii czy na Węgrzech, ci ludzie zostaliby odznaczeni za to, co robią. A co robią? Ratują Europę. Nie, nie przesadzam. Jeśli macie internet, to wiecie, co dzieje się w UK, Szwecji, Holandii, Niemczech. A ta grupa Polaków jest w miejscu, z którego całe to robactwo wychodzi na powierzchnię. Ryzykują swoje życie, żebyście mogli spać spokojnie.
Pozdrawiam.
konto usunięte
2017-03-26, 22:14
Poza tym nie pojechali tam mordować nikogo, tylko prowadzić szkolenia Kurdyjką.
Gość ewidentnie pisze, że ISIS, z którym walczą, ostrzelało ich pociskami z gazem musztardowym. Jeszcze niedawno propaganda pompowała nas bzdurami, że to Assad stosuje broń chemiczną, co było od początku irracjonalne.