Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2 minuty temu
Polacy też walczą z ISIS
Sa5zka • 2017-03-26, 16:17
Czarności w temacie nie będzie, ale dla ciekawskich - Polacy, także walczą w imię wolności, uwalniając dzieci oraz gw🤬cone kobiety z rąk brudasów.

Aktualnie polska grupa znajduje się 14km od Al-Raqqi, wstępnie na kwiecień, planowana jest ofensywa na oddziały ISIS.
Ciekawostką też może być, że za głowę członka "Gniewu Eufratu" (bo tak nazywa się ich grupa), wyznaczona jest nagroda w wysokości 150.000 USD, co, jak to napisał jeden z członków, niektórych uraziło;

Podaje on także ciekawostki, o których nie usłyszymy w telewizji, czy na sławnych portalach:

Jak napisane wyżej, są oni tam na własną kieszeń.
Gdyby ktoś był chętny więcej, szukajcie go pod nazwą "Archer PL".
Ogólnie szacuneczek
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
mateusos 2017-03-26, 16:31 9
Wali mnie to ludzie zabijają w imie religii a inni za kasę. Jedni i drudzy to mordercy.
Zgłoś
Halman 2017-03-26, 16:32 165
Hunterovv napisał/a:

polowanie na zwierzęta zawsze kwalifikowało się do hobby
Zgłoś
konto usunięte 2017-03-26, 16:57 8
Cytat:

Hola hola. Już pomijam że źle napisałeś, bo nie na własną kieszeń a na własną odpowiedzialność.
A co do kieszeni, to powiedz mi skąd mają pieniądze na takie eskapady? Z własnej kieszeni?
Że ta akurat jest bez "sponsora" to nie znaczy że każda jest robiona w dobrej intencji i dobrego serca.

Pytanie tylko czy pojechali tam sprzątać charytatywnie za swoje, czy tylko pojechali za swoje i liczą na szmalec po zakończeniu misji? Tego zapewne się nie dowiemy.

Jakoś dziwnym trafem Twój i mój temat jest o tym samym - w pewnym sensie.
ukryta treść

Wcale mnie to nie cieszy że Polscy mundurowi pojechali na cippackie landy.
Takie działanie może podJUDZIĆ szmato-głowych na przeprowadzenie jakiś rozrywkowych działań na terenie Polski.
A równie dobrze jest zagranie przygotowujące podłoże pod false-flag-operation.
Zgłoś
Sa5zka 2017-03-26, 17:06 9
Basia_Stańczyk napisał/a:

Hola hola. Już pomijam że źle napisałeś, bo nie na własną kieszeń a na własną odpowiedzialność.
A co do kieszeni, to powiedz mi skąd mają pieniądze na takie eskapady? Z własnej kieszeni?

Jakoś dziwnym trafem Twój i mój temat jest o tym samym - w pewnym sensie.

ukryta treść

Wcale mnie to nie cieszy że Polscy mundurowi pojechali na cippackie landy.
Takie działanie może podJUDZIĆ szmato-głowych na przeprowadzenie jakiś rozrywkowych działań na terenie Polski.
A równie dobrze jest zagranie przygotowujące podłoże pod false-flag-operation.

Nikomu nie dogodzi, są "na własną kieszeń", tak z resztą napisał sam autor:

Co do Twojego toku myślenia, że może ich to "podJUDZIĆ", Polacy brali udział w misjach w Iraku jak i Afganistanie kilka dobrych lat temu jak i teraz, czy coś się od tego czasu stało i dzieje? Dodam też, że mój temat od Twojego się różni, więc nie szukaj na siłę. Pozdrawiam
Zgłoś
konto usunięte 2017-03-26, 17:17
Hunterovv napisał/a:

Nikomu nie dogodzi, są "na własną kieszeń", tak z resztą napisał sam autor:

No jeśli tak napisali, to tak musi być w rzeczywistości

Nie mam nic przeciwko - fajnie, że nasi rodacy mordują ciaptych. Ale żeby uważać ich za bohaterów, robiących to po prostu z poczucia obowiązku, jest co najmniej śmieszne.
A tak swoją drogą, przykuł moją uwagę jeden fragment:
Cytat:

Jesteśmy tutaj z poczucia moralnego obowiązku

Więc zabijają... to ma sens.
Zgłoś
konto usunięte 2017-03-26, 17:30 27
TB303 napisał/a:

No jeśli tak napisali, to tak musi być w rzeczywistości

Nie mam nic przeciwko - fajnie, że nasi rodacy mordują ciaptych. Ale żeby uważać ich za bohaterów, robiących to po prostu z poczucia obowiązku, jest co najmniej śmieszne.
A tak swoją drogą, przykuł moją uwagę jeden fragment:

Więc zabijają... to ma sens.

taa, zabijaja zbrodniarzy, zeby ratowac ich ofiary. z poczucia moralnego obowiazku bronienia bezbronnych. czego nie rozumiesz?
Zgłoś
suchysongoful 2017-03-26, 17:33 1
ale bohaterscy mlodzi ludzie, niedlugo tvn o nich serial zrobi
Zgłoś
konto usunięte 2017-03-26, 17:36
lapps napisał/a:

taa, zabijaja zbrodniarzy, zeby ratowac ich ofiary. z poczucia moralnego obowiazku bronienia bezbronnych. czego nie rozumiesz?

Jednak zabijają, by osiągnąć ten cel. Zabijają popełniając grzech, by wtedy odpokutować ratując niewinnych. W tym przypadku mówienie o "moralnym obowiązku", jest okłamywaniem samego siebie.
Zgłoś
VanHelsing 2017-03-26, 17:37 7
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Techron 2017-03-26, 17:40 25
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2017-03-26, 17:41
@Techron
A Ty się naucz czytać ze zrozumieniem, bo jak widać dalej nie opanowałeś tej umiejętności. Ja nie mam zamiaru tego tłumaczyć łopatologicznie.
No i kończę temat. Pozdrawiam wszystkich.
Zgłoś
konto usunięte 2017-03-26, 17:46 28
TB303 napisał/a:

Jednak zabijają, by osiągnąć ten cel. Zabijają popełniając grzech, by wtedy odpokutować ratując niewinnych. W tym przypadku mówienie o "moralnym obowiązku", jest okłamywaniem samego siebie.

zlego czlowieka z bronia moze powstrzymac tylko dobry czlowiek z bronia.
Zgłoś
konto usunięte 2017-03-26, 17:49
lapps napisał/a:

zlego czlowieka z bronia moze powstrzymac tylko dobry czlowiek z bronia.

Wiem. No i mimo wszystko, pochwalam ich w tym co robią.
Zgłoś
piotrekt1976 2017-03-26, 18:06 5
A po powrocie do kraju prokurator i ladne wyroki. Serio mowie...
Swoja droga niech napisza czemu naprawde pojechali , po prostu kazdy z nich chcial bezkarnie zabic innego czlowieka i to jest glowny powod dla czego mlodzi ludzie jada chociaz nie musza na wojenki.
Moze Ci panowie udaja ze o tym nie wiedza ale lamia i to dosc powaznie prawo i na bank nikt im tego nie odpusci...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem