Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
POLISH ARMY 2013
dirtysanchez • 2013-01-11, 13:45
"W ciągu ostatniej dekady, Polska rozpoczęła proces modernizacji wojska Polskiego. Aspekt ten stał się moją główną inspiracją do tworzenia krótkiego montażu, który ukazuje zmiany zachodzące w wojsku Polskim. Film ten przedstawia żołnierzy Polskich, ich uzbrojenie oraz ćwiczenia zarówno w Polsce jak i poza granicami państwa. Ten krótki film zawiera także zdjęcia wojska Polskiego ze wspólnych manewrów oraz operacji wraz ze swoimi sojusznikami z NATO, a także najnowszą technologię i wyposażenie produkowane przez Polski przemysł zbrojeniowy."

Zgłoś
b................a 2013-01-11, 18:17 2
nie wiedziałem że wyprzedaż sprzętu, zmniejszanie ilosci zołnierzy i niszczenie najlepszego sprzetu na bezsnesownej wojnie w iraku i afganistanie nazywa sie MODERNIZACJA
Zgłoś
o................i 2013-01-11, 18:19 11
kufel01 napisał/a:

ak wam się ta propaganda nie podoba to wypie**alać na harda baby z ku*asami oglądać. Propaganda to ukazywanie rzeczywistości taką jaka NIE jest a tu kolega zrobił film o sprzęcie i wojsku które na co dzień tak wygląda. Jakis sprzęt posiadamy ale dla błaznów z gimnazjum którzy moro znają tylko z callodduty to wszystko jest kłamstwem albo propagandą... 3/4 z was nawet koło koszar nie stała więc stulić pyski. A nasze wojsko powolutku zaczyna sie zbroić lepszy rydz niż nic. Wojsko zawodowe może liczyć nawet 50 tyś to nie jest aż tak istotne jak liczba rezerwistów i ludzi zdolnych do walki a tych mamy sporo.

hahahaha żal dupę ściska. Ty to najwyżej stałeś przy drodze licząc na klienta. Dużo mniejsza i rzekomo biedniejsza Grecja ma 200 myśliwców, głównie f-16 i mirage 2000. W naszym przypadku mamy 48 f-16, kilka starych mig-29, a naszych północno-zachodnich granic strzegą zabytkowe su-22, które w tym roku idą w p🤬du na złom i zostaniemy z niestrzeżoną granicą. Podsumowaniem reszty niech będzie ten film:

Zgłoś
Q................s 2013-01-11, 18:22 1
Filmik - propaganda, ale ok. Pytanko. Co z tego że będziemy mieli najnowsze uzbrojenie, skoro poziom myślenia części żołnierzy, oficerów itd... jest dalej oparty na wzorcach radzieckich?
Zgłoś
logicoperation 2013-01-11, 18:36 1
Moim zdaniem Polska powinna całe swoje zasoby wydac na wojsko zamiast kosciol, stadiony, wiezienia, instytucje rzadowe itd... moze wtedy po kilku lub kilkunastu latach Amerykanie widzieliby gdzie lezy nasz kraj i jaka potega wladamy... Polacy sa waleczni i odwazni brakuje im tylko sprzetu i pieniedzy.
Zgłoś
t................e 2013-01-11, 18:37 1
Nie ważne jaki mamy sprzęt, Polski żołnierz jest i tak najlepszym wojakiem na świecie!
Zgłoś
booore 2013-01-11, 18:49 1
A ja tak się zastanawiam: przed kim będzie nas bronić ta armią?
W razie gdyby co, to niby kto nas będzie napadał zbrojnie?
Zgłoś
o................i 2013-01-11, 18:51 1
booore napisał/a:

A ja tak się zastanawiam: przed kim będzie nas bronić ta armią?
W razie gdyby co, to niby kto nas będzie napadał zbrojnie?

Niektórzy ludzie w XVIIw. i 20-leciu międzywojennym uparcie twierdzili, że Polsce nic nie zagraża. Teraz nazywamy ich idiotami
Zgłoś
januszexxxx 2013-01-11, 18:53
Tragiczny podkład muzyczny. Żal. Zawsze w takich filmikach taka c🤬jowa nuta. A co do filmiku to propaganda. Prawda jest taka, ze Polska jest bezbronna i koniec.
Zgłoś
Dildowagins 2013-01-11, 19:05 3
Pozwolę sobie w tym momencie zacytować wypowiedź polskiego generała "w Polsce poza kontyngentem, który znajduje się w Afganistanie nie ma żołnierzy zdolnych pełnić inną służbę poza wartowniczą" Tyle w temacie.

podpis użytkownika

jagiellonski24.pl | strategyandfuture.org
Zgłoś
S................r 2013-01-11, 19:08 1
Po c🤬j polsce armia?
Kto by chciał atakować tak c🤬jowy kraj bez perspektyw...
Zgłoś
nyypl 2013-01-11, 19:30
całkiem niedawno kolega z wojska mi mówił że gdyby Białorus Nas zaatakowała to do Warszawy doszli by w 24 godziny. Wschód Polski jest o wiele uboższy bo za czasów komuny spodziewali się ataku z zachodu oczywiście.
o porównaniu czołgów Polski z Rosją też coś mówił ale nie chce przekręcić liczb, domyślcie się różnice
Zgłoś
3................3 2013-01-11, 19:31 1
Lepiej by inwestowali tylko w jednostki typu GROM, Formoza, wywiad, przeszkolić i uzbroić wszystkich zdrowych psychicznie obywateli jak to ma miejsce w Szwajcarii, a resztę j🤬, i tak ruscy jak by tu wpadli pojeździć czołgami czy ze swoją flotą to wojska lądowe i marynarka gówno zrobią.

W szpitalach brakuje sprzętu, personelu, a debile nakupowali starocia typu F16 i myślą że mają dobre myśliwce, bardziej w szpitalach tomografy by się przydały niż ostatnio kupione j🤬e rakiety za 58 mln zł dla marynarki której prawie nie ma bo dwie wanny pomalowane w moro z tego jedna dziurawa to nie marynarka.
Zgłoś
d................y 2013-01-11, 20:03 1
Ja-ah-qu-ub-el napisał/a:

Na c🤬j wrzucać takie propagandowe gówno dla lemingów. Przecież każdy, kto choć trochę interesuję się tą tematyką wie, że rudy rozj🤬 armię. Tak k🤬a RUDY. Nie Kaczyński. Tak, k🤬a, wina rudego! Od 5 lat armia się kurczy, a niewygodni oficerowie "popełniają samobójstwa". I co do straszenia wojną z Rosją za Kaczora...to macie rację, kaszub wojnie zapobiega skutecznie, jeszcze 5 lat rozjebywania armii w wykonaniu Przestępczej Organizacji i inkorporacja Polski do Federacji Rosyjskiej przebiegnie bezkrwawo. Kreml ogłosi włączenie naszego terytorium do Rosji, a na sejmie rozbiorowym zostanie to zatwierdzone głosami zdrajców z peło. A tv, wiadomo która, ogłosi kolejny sukces słońca peru

Mam w dupie rudego i kaczora bo obaj są po jednych pieniądzach, więc wp🤬laj na jakieś polityczne forum, i tam się żryjcie idioci myślący, że jakikolwiek polityk chce coś dla was zrobić. Co do straszenia rosja, to bardziej martwią mnie nasi pseudosojusznicy z zachodu, którzy w historii więcej razy nas wydymali niż ruscy.
Zgłoś
gjpk 2013-01-11, 20:52 2

Na c🤬j wrzucać takie propagandowe gówno dla lemingów. Przecież każdy, kto choć trochę interesuję się tą tematyką wie, że rudy rozj🤬 armię. Tak k🤬a RUDY. Nie Kaczyński. Tak, k🤬a, wina rudego! Od 5 lat armia się kurczy, a niewygodni oficerowie "popełniają samobójstwa". I co do straszenia wojną z Rosją za Kaczora...to macie rację, kaszub wojnie zapobiega skutecznie, jeszcze 5 lat rozjebywania armii w wykonaniu Przestępczej Organizacji i inkorporacja Polski do Federacji Rosyjskiej przebiegnie bezkrwawo. Kreml ogłosi włączenie naszego terytorium do Rosji, a na sejmie rozbiorowym zostanie to zatwierdzone głosami zdrajców z peło. A tv, wiadomo która, ogłosi kolejny sukces słońca peru

Ja p🤬le jaki poj🤬y komentarz. Ile ty masz k🤬a lat jedenaście?
Zgłoś
Aragon1988 2013-01-11, 21:03

Widzę, że ktoś tu zapomniał o Art. 5 Traktatu Waszyngtońskiego (NATO). Tłumacząc na twój prymitywny język - jeśli ruscy spróbują nas rozj🤬 to NATO spuści im wp🤬l, inaczej będzie siara i wstyd na cały świat. Kaczor? Ani lepszy ani gorszy, tak samo jak Tusk - historyk, babrał się w przeszłości i wszystkich sądził, rozpamiętywał.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie