Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
doOlsztynaBezWizy
Ja mam Eken H9R kupiłem na allegro za 200zl . Chińczyków za 50% tej wartości można znaleźć. Co prawda to kamerka sportowa ale świetnie się sprawdza jako rejestrator. Nie masz bajerów jak GPS czy nr auta ale za to cały zestaw akcesoriów w cenie.
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Dla przychlasta-taksiarza z Dacii (Sytuacja z Krakowa) nie skończyło się to dobrze. Mandacik.
Szkoda, że nie inaczej - może kobieta nie powinna mówić o kamerze lecz nie przyjąć mandatu (jako najeżdżająca na 95% by dostała) i iść do sądu. Wtedy miałby jeszcze sprawę o składanie nieprawdziwych zeznań i próbę wyłudzenia odszkodowania.
Już kiedyś pisałem - mimo utyskiwań takich debili jak powyżej co to prawko zdawali po kilka razy - w Polsce nadal jest ZBYT DUŻY odsetek zdających.
Osobiście wprowadziłbym limit możliwości podejścia do egzaminu do przysłowiowych trzech razy***. Potem już do końca życia zakaz nawet podejścia do egzaminu.
Jeżeli na prawdę powyżej nie widzący w sytuacji z tą podwójną ciągła, że został załamany zakaz wyprzedzania oraz przekroczenia linii ciągłej mają prawo jazdy i nie są trolami.... to brak mi słów i słusznie boję się wyjeżdżać na ulice, mając świadomość, że takie ułomy umysłowe tam gdzieś krążą i sieja zagrożenie.
***zdałem za pierwszym razem, przygotowując się tylko czytając (wielokrotnie) kodeks drogowy, bez jakiś krążących testów. I nie byłem sam wśród zdających za pierwszym razem. A debilem, którz ynie potrafią zrobić takiej prostej czynności - drzazga w oko.
konto usunięte
2017-03-31, 11:46
konto usunięte
2017-03-31, 12:36
konto usunięte
2017-03-31, 12:51
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministrów Infrastruktury oraz Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 31 lipca 2002 r. w sprawie znaków i sygnałów drogowych (Dz.U.2002 Nr 170 poz. 1393) linia podwójna ciągła, oznaczona symbolem (P-4), oznacza zakaz przejeżdżania przez tę linię i najeżdżania na nią. Co do linii jednostronnie przekraczalnej, (P-3) przepisy stanowią, że oznacza ona zakaz przejeżdżania przez tę linię od strony linii ciągłej i najeżdżania na nią, z wyjątkiem powrotu po wyprzedzaniu na położony przy linii przerywanej pas ruchu zajmowany przed wyprzedzaniem. Jest zatem wyraźnie zaznaczony wyjątek. Dla linii podwójnie przerywanej takiego wyjątku ustawodawca nie ustanowił.
Chipsy możecie sobie zjeść.
konto usunięte
2017-03-31, 13:58
Kierowca przy wyprzedzaniu zawinił, nie skończył manewru przed podwójną ciągłą i zakazem wyprzedzania. Jednak policjanty mogły sobie odpuścić bo to takie lekko naciągane. Zaczął wracać na swój pas w momencie pojawiania się sie zakazu, trochę czepianie się drobiazgów.
konto usunięte
2017-03-31, 14:16
Velture. Takie przepisy. Jestem pewny w 100 %. Jak wyprzedasz i skończy się przerywana to dajmy na to podczas wyprzedania radiowozu mandat masz gwarantowany nawet z kamerką.
konto usunięte
2017-03-31, 14:36
Kurcze, widzę, że najbardziej frustrują się Ci, którzy źle rozumieją przepisy ;p
Zgadza się, nie można przekraczać ciągłej, jeżeli jednak zaczynasz wyprzedzanie na przerywanej to powrót na pas z którego zaczynałeś jest możliwy nawet jeśli już zaczęła się ciągła.
Oczywiście trzeba to zrobić niezwłocznie. Pasy malowane są z jakąs tam rezerwą, właśnie na wypadek takich sytuacji.
Czasami po prostu nie sposób oszacować czy zdążysz przed linią ciągłą, bo np. jesteś po raz pierwszy w danej okolicy, ktoś zniszczył znak, albo po prostu pojazd który wyprzedasz zacznie przyśpieszać razem z tobą wydłużając manewr, albo w ogóle go uniemożliwiając.