Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:25
Polska Syrena - automaskotka Euro 2012
konto usunięte • 2012-12-18, 13:35
Automaskotka Euro 2012 czyli lekko przerobiona Syrena, kultowe polskie auto pochodzące z czasów PRL-u.

Twórca tego samochodu na własny koszt kupił auto z którego pochodził silnik i napęd tej syreny a mianowicie BMW 330i E46, który jako auto pochodzące z napadu stał na parkingu francuskiej policji. Silnik ten ma moc 230KM, docelowo miało być ich 250.

Tapicerkę do samochodu o wartości około 45 tys zł wykonała firma Carlex natomiast zewnętrzną oprawą wizualną i przeszczepieniem silnika zajęła się firma Normcar. Sama syrena na bazie której miało powstać auto kosztowała 5 tys zł.

A oto kilka fotek efektu tej pracy:

jak było to wiadomo
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-12-19, 10:47 11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Detee 2012-12-19, 11:01 1
Zajebiste wykonanie tak klasycznego samochodu! Gratuluję właścicielowi i wykonawcy!
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-19, 11:08
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
vass 2012-12-19, 11:25
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-19, 11:30 1
Czego wy chcecie? Auto naprawdę dobrze wykonano! W Galerii Bałtyckiej widziałem ten samochód. Naprawde kawał dobrej roboty! A że to klasyk, że jak tak można? Że szkoda auta! Mógł go odrestaurować! itp teksty mnie bawią. Fakt mógł to zrobić i trzymać w garażu lub też wykorzystać do wożenia młodej pary z kościoła do remizy... Gościu miał pomysła, marzenie, wizje i to po prostu wykonał...

Co do tapicerki to wątpię że dał 45 tys zł! Z tego co pamiętam to taka pikowana, czerwona skóra była na siedzeniach. Boczki drzwi to mniej więcej jak w oryginalnej syrenie. (czyli widać było blachę i na to po środku jakaś skóra...) Deska była chyba z innego auta ale pokryta czerwoną skórą.

Ale o gustach dżentelmeni nie dyskutują!
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-19, 11:44
zapomnieli o wycieraczkach
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-19, 11:52 2
Zgłoś
AmorPatriae 2012-12-19, 12:06 2
Zgłoś
kurwiduplo 2012-12-19, 12:21
Autko zajebiste. Zostawiłbym tam jeszcze chromowane zderzaki, lusterka i obwódki lamp, a ta tapicerka to chyba 4,5 tys. a nie 45...
Zgłoś
Anders Breivik 2012-12-19, 12:27
Szkoda że już dawno po euro i nie było o tym autku nic słychać wtedy
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-19, 12:36
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-19, 12:55
Dżony, a Polonez Stratos? 260KM Silnik centralnie z tyłu.

Zgłoś
konto usunięte 2012-12-19, 13:00 1
...jeśli mi ktoś wytłumaczy na szybko jak foty się wkleja w komentarze to mam tą "srenkę" jak prezentowała się na Vervie... nigdy nie wklejałem zdjęć w komentarze...
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-19, 13:06
maxvolumePL napisał/a:

Dżony, a Polonez Stratos? 260KM Silnik centralnie z tyłu.

Obrazek

Stratopolonez to tylko i wyłącznie Lancia Stratos z karoserią Poloneza.
Poza tym to rajdówka a nie samochód seryjny.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-19, 13:15 2
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem