Automaskotka Euro 2012 czyli lekko przerobiona Syrena, kultowe polskie auto pochodzące z czasów PRL-u.
Twórca tego samochodu na własny koszt kupił auto z którego pochodził silnik i napęd tej syreny a mianowicie BMW 330i E46, który jako auto pochodzące z napadu stał na parkingu francuskiej policji. Silnik ten ma moc 230KM, docelowo miało być ich 250.
Tapicerkę do samochodu o wartości około 45 tys zł wykonała firma Carlex natomiast zewnętrzną oprawą wizualną i przeszczepieniem silnika zajęła się firma Normcar. Sama syrena na bazie której miało powstać auto kosztowała 5 tys zł.
A oto kilka fotek efektu tej pracy:
jak było to wiadomo
kompletnie zniszczone tak piękne auto... (tylko malowanie jest ładne)
Jedynie grill mi się trochę nie podoba. Ale te nadkola są zajebiste! I chyba zaczynam lubić czarne felgi...
podpis użytkownika
Naziolek napisał/a:
Darson emituje najwięcej promieniowania.
Syrenka mi się dobrze nie kojarzy, nie jestem jakiś bardzo stary, ale pamiętam końcówkę czasów 80 i początek 90 jak te auta jeszcze jeździły po ulicach. Nigdy nie podobała mi się ich buda, a zachwyt nad tym samochodem [jak dla mnie] jest dziwny.
M................d
2012-12-18, 14:10
gratulacje! twórca wykonali kawał nikomu nie potrzebnej roboty...
zamiast odrestaurować klasyczną zabytkową już syrenke, to zrobił z niej pseudo sportowe auto... oddaj fartucha!!
Mi też Syrenka się raczej nie podoba, ale ta nasuwa miłe skojarzenia np. z Fordem Cobra
kids-n-fun.com/Wall/oldtimers/oldtimer_11.jpg
podpis użytkownika
Naziolek napisał/a:
Darson emituje najwięcej promieniowania.
zonk
2012-12-18, 14:19
tapicerka warta 45 tysi. Pewnie ją wycenili na tyle żeby wydoić sponsorów tej syrenki. O wiele lepszy efekt gdyby to była oryginalna syrena z dawnych lat. Bez udziwnień.
Szwaby mają Mercedesy i BMW, Włosi mają Lamborghini i Maserati, Amerykanie mają Mustangi i Cadillaki, a my... Syrenę, Warszawę i Poloneza, z czego żaden nie jest już produkowany...
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
r................3
2012-12-18, 14:28
felgi do syreny 5igen podobne....

facepalm w c🤬j
R................t
2012-12-18, 14:48
Bro za Orła, promocję Polski, jednego z nielicznych udanych naszych aut oraz za pomysł i wykonanie
D................V
2012-12-18, 14:56
Warszawa i "Lancia Tragedia" najlepiej wyglądają odnowione a nie odpicowane.
s................r
2012-12-19, 10:07
K🤬a chciałęm zobaczyć se tapicerkę za 45 patyków z bliska tu c🤬j 10 zbliżeń na orła pedałaa
@BongMan i spółka narzekaczy
Podziękujcie komunistom, ze tak sprawnie potrafili up🤬lić głowę polskiej myśli motoryzacyjnej zresztą nie tylko motoryzacyjnej.
silnik od bmw ? pf.... zlom
m................L
2012-12-19, 10:23
40km ode mnie produkują Leoparda. Zacne autko, napędzane silnikiem z Corvette ZR6. Jako jedyna firma na świecie, ma pozwolenie od Chevroleta aby na pokrywie zaworów silnika, nie było ich napisu, tylko "Leopard". Autko oczywiście wytwarzane ręcznie