Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 28 minut temu
typo 2012-07-09, 10:55
Gienek2 napisał/a:

sorry ale gdzie wyczyrtałeś że potrafimy latać? chyba nie samolotami?

Otóż latać potrafimy i do tego na własnoręcznie zbudowanych maszynach. Rok 2007:

"Sebastian Kawa (Aeroklub Bielsko-Bialski) zrobił sobie wspaniały prezent wigilijny. Po raz piąty z rzędu, tym razem w Nowej Zelandii, wywalczył tytuł szybowcowego mistrza świata. To drugi tytuł Kawy zdobyty na polskim szybowcu Diana 2 konstrukcji inż. Bogumiła Beresia.
Ostatnia konkurencja odbyła się w najtrudniejszych warunkach meteorologicznych i była najkrótszą w mistrzostwach - 152,3 km. Tradycyjnie był to przelot prędkościowy po trasie wieloboku"

No i Małysz też nieźle latał
Zgłoś
petru23 2012-07-09, 10:56
Gienek2 napisał/a:

sorry ale gdzie wyczyrtałeś że potrafimy latać? chyba nie samolotami?

Skoki narciarskie miałem głównie na myśli, ale jak już negujesz coś o czym nie masz pojecia to Cie uświadomię

Sebastian Kawa (Szybowce - loty) - W latach 2003-2011 zdobył siedmiokrotnie tytuł mistrza świata i trzykrotnie mistrza Europy. Wielokrotny lider światowej listy rankingowej pilotów. Rekordzista świata. Większość tych sukcesów odniósł startując na szybowcach polskiej konstrukcji. Na XVI Szybowcowych Mistrzostwach Europy w 2011 roku potwierdził swoją supremację zdobywając kolejny tytuł mistrzowski

Jerzy Makula (Szybowce - akrobacje) - siedmiokrotny indywidualny mistrz świata, czterokrotny srebrny medalista Mistrzostw Świata, ośmiokrotny drużynowy mistrz świata, oraz brązowy medalista drużynowy ubiegłorocznych (2010) mistrzostw świata. Trzykrotny indywidualny mistrz Europy. Wielokrotny mistrz Polski. Uhonorowany Medalem Stulecia Międzynarodowej Federacji Lotniczej za działalność na rzecz popularyzacji sportów lotniczych. Ma za sobą ponad 2500 lotów akrobacyjnych.

Tomasz Chodyra - Mistrz Świata (2012) w kategorii akrobatycznej międzynarodowych zawodów Red Bull Paper Wings

edit:
@up
Typo, ubiegłeś mnie z Sebastianem Kawą o minutę
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-09, 11:03
PustaKiermana napisał/a:

A jakbysmy mieli mistrzow w waleniu gruchy tez bys ich sponsorowal i byl nimi taki zafascynowany? Pilka nozna to nie tylko sport. Ave biali bracia

A co jeszcze?
Zgłoś
Tomikchomik1 2012-07-09, 11:21
Umiemy grać w nożną, z tym że tam jest największa korupcja. Polscy "piłkarze" grają dla kasy, a nie jak sie powinno dla przyjemnośći. I to jest największy błąd
Zgłoś
thewhitestar 2012-07-09, 12:13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-09, 12:43
Jak śmieli wygrać z sojusznikami?!
Podobno Obama przysłał Donaldowi depeszę z gratulacjami:
"Gratuluję wygranej.Stop.
Offset.Stop.
Wizy.Stop.
Gaz łupkowy.Stop."
Zgłoś
clinton 2012-07-09, 13:48
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-09, 14:29
To w Algierii marychę w strzykawkach się pali? Ciekawy kraj...
Ja zawsze jak mnie pytają "skąd jesteś?" i odpowiadam: "From Poland", słyszę: A, Holland,I know, I know, good stuff...
Zgłoś
Bridgwater88 2012-07-09, 14:33
@petru23

Nie mozna miec wszystkiego a tak swoja droga...mogliby zmienic tego komentatora bo wogole tych emocji nie czulem przez niego :/
Zgłoś
petru23 2012-07-09, 17:38 2
Zgłoś
rzulff 2012-07-09, 23:51
Aż specjalnie się zarejestrowałem żeby dodać komentarz Czy Wy w ogóle wiecie kto to jest Tadeusz Błażusiak? Dodam że jest to Mistrz Polski i Europy w Trialu oraz Mistrz Polski, Europy i Świata w Endurocrossie i Enduro Extreme. Ogólnie rozpi[ykuje] wszystkich na zawodach. Wg mnie jest się kim pochwalić bo na naszych piłkarzy to nie ma co już liczyć. Ludzie obejrzyjcie sbie kiedyś zawody motocrosswe/endurocrssowe i zobaczycie ze to jest mega sport który naprawdę wymaga poświęcenia nie to co robi nasza reprezentacja piłki nożnej nie potrafiąc wyjść nawet z grupy...
Zgłoś
djhexe 2012-07-10, 0:38
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 0:56
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem