Tylko k🤬a w piłkę nożna grać nie umiemy...

W ręczną możemy, w siatkówkę możemy, biegać, strzelać, skakać, rzucać, latać, pływać potrafimy.
Aj bo widzisz, normalnie jeśli jakieś dyscypliny sportowe w danym kraju są uwieńczone sukcesami to z czasem stają się sportem narodowym, najbardziej rozwijanym. A u nas, mimo, że mamy siatkarzy w czołówce światowej, szczypiornistów, lekkoatletów, pływaków, to mimo wszystko na siłę chcemy zrobić z piłki nożnej sport numer jeden. Ja wiem, że to największy hajc z tego i że piłka nożna najbardziej popularna. Ale jak się nie ma co się lubi to trzeba się skupić może na tym co mamy

podpis użytkownika
Trzeźwość to stan przejściowy...

Aj bo widzisz, normalnie jeśli jakieś dyscypliny sportowe w danym kraju są uwieńczone sukcesami to z czasem stają się sportem narodowym, najbardziej rozwijanym. A u nas, mimo, że mamy siatkarzy w czołówce światowej, szczypiornistów, lekkoatletów, pływaków, to mimo wszystko na siłę chcemy zrobić z piłki nożnej sport numer jeden. Ja wiem, że to największy hajc z tego i że piłka nożna najbardziej popularna. Ale jak się nie ma co się lubi to trzeba się skupić może na tym co mamy![]()
A jakbysmy mieli mistrzow w waleniu gruchy tez bys ich sponsorowal i byl nimi taki zafascynowany? Pilka nozna to nie tylko sport. Ave biali bracia

W ręczną możemy, w siatkówkę możemy, biegać, strzelać, skakać, rzucać, latać, pływać potrafimy.
i pzpnem rządzić nie umiemy
podpis użytkownika
plum
Dostali milion $ nagrody z czego PZPS wziął 0 (słownie: zero). 700tyś do podziału dla siatkarzy, jak sądzicie, ile wziąłby kochany PZPN?
Znając PZPN to pewnie wziąłby półtora miliona baksów ... milion nagrody + 500 mln skradzione podczas budowy stadionu z boiskiem
Nie zrozumcie mnie źle, to nie jest pocisk na siatkówkę, nasi siatkarze to zajebiści atleci i świetna drużyna, w świecie siatkarskim odpowiednik Hiszpanów w piłce nożnej, ale w mało popularnym sporcie.
Zupełnie nie rozumiem natomiast jak może być np. krykiet, bądź golf popularniejszy i bardziej dochodowy od siatki.