Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Polskie Browarnictwo
Konto usunięte • 2013-02-04, 17:15
Każdy prawdziwy sadol bez zimnego piwa się nie obędzie. Niestety najczęściej jest to napój piwo-podobny na bazie spirytusu produkowany przez Kompanie Piwowarską lub Grupę Żywiec. A dlaczego by nie spróbować prawdziwego piwa?

Polskie browarnictwo jest ostatnio prężnie rozwijającym się rynkiem, w szczególności w kwestii małych browarów. Browary regionalne już dziś przedstawiają szeroką ofertę piw i to nie tylko zwykłych "jasnych, pełnych". Polacy robią eksperymenty w kwestii słodów jak i stylów piwa. Poniżej kilka przykładów:

1. Browar Pinta

2. AleBrowar

3. Browar Krajan

Dokładniejsze informacje o poszczególnych piwach (styl warzenia, użyte słody) możecie odnaleźć na podlinkowanych stronach.

Więcej ciekawych przykładów piw na stronie Piwa Regionalne

Na zdrowie sadole!
Zgłoś
HaSz23 2013-02-06, 11:32
messi169@ Człowieku nie kupuj piw w bierdonce nie dosc ze same sikacze to jeszcze gorszej jakosci niz w "normalnym" sklepie kup sobie np Zubra w soiedlowym malyk sklepiku i Zubra z biedry zobaczysz roznice

A tak od siebie to mam te szczescie ze w osiedlowym sklepiku sa i Fortuny są i Perły oraz piwka czeskie i słowackie
Zgłoś
dth 2013-02-06, 21:33
Nawet Ci się nie chciało przekopiować tekstu, więc wrzuciłeś zdjęcia i linki... bez jaj. Jakbym chciał sobie posurfować po różnych stronkach to bym to robił. Jak wchodzę na sadistica to nie mam zamiaru otwierać 10 linków do jakichś opisów piw, filmików czy czegokolwiek innego, chyba że mnie temat zainteresuje i będę chciał coś więcej się dowiedzieć.
Zgłoś