Polskie Drogi – aby na naszych drogach zrobiło się choć trochę bezpieczniej
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
nwonigers napisał/a:
Wygladalo to jakby chamowal na "flinstona" nogami:D
STOP CHAM mówisz...
audi,dres,lubartów..
ale kiblarz stracił buty więc jego los przesadzony..
no wstyd mi za ten blad, dzizas;o
Jako ekspert tlumacze. Sa 2 rodzaje rond. jedne, na ktorym kazdy wjezdzajacy musi ustapic pierwszenstwa tym z lewej strony i drugie bez snaku ustepu i wtedy ci na rondzie uwazaja bo maja z prawej. to chyba nie jest takie trudne?
Ponad 120 odcinków mówi za siebie. W każdym jednym odcinku popis głupoty, chamstwa, niewiedzy i nieuwagi.
@beeveer - pytasz o podstawy podstaw. W Twoim przykładzie by z tego ronda wyjechać najpierw kierowca musi zmienić pas ruchu i ustąpić pierwszeństwa temu, który się tym pasem porusza.
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym "(…)no i uderza w niego janusz objeżdżający rondo dookoła prawym pasem".
Po pierwsze to nie Janusz w niego uderza - tylko on Januszowi zajeżdża drogę.
Po drugie - jakie to ma znaczenia dla zmieniającego pas ruchu - NA KTÓRYM wjeździe kto gdzie wjechał. Zmienia jeden z drugim pas ruchu - to niech się na tym skupi.
Za każdy razem jak są filmiki pokazujące jak nieuważny kierowca zjeżdża z ronda z wewnętrznego pasa - znajdzie się jakiś ułom umysłowy który chce pierwszeństwo ustalać na podstawie tego jak kto i gdzie wjechał. Równie dobrze na prawy pasie możesz mieć kogoś kto wjechał na następnym wjeździe albo kogoś kto wjechał wjazd przed Tobą i Cię dogonił. I co wjebiesz mu się przed maskę?
Zmieniasz pas ruchu - upewnij się dwa razy czy komuś nie zajeżdżasz drogi... Nie tylko na rondzie...
konto usunięte
2018-10-16, 18:35
@Sonal Ale janusz z prawego pasa nie ma prawa jechać dalej w lewo tylko ma zjechać prosto.
konto usunięte
2018-10-16, 21:18