📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
7 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Budrys2000 napisał/a:
Skąd się bierze ta mania pisania "ci" wielką literą?
To nie mania, to forma grzecznościowa, forma wyrażenia szacunku...
Ale pisanie "Ci" w stosunku do debili... no trochę niezrozumiałe.
Mam nadzieję, że trochę Ci wyjaśniłem tę kwestię

Budrys2000 napisał/a:
Budrys2000
Bo tak uczono przed erą gimbazy w szkołach ośmioklasowych. Dziś tego nie trzeba robić, ale kiedyś był szacunek dla każdego i pisząc per Pan / Ty / Ciebie używało się dużych liter.
camadoria napisał/a:
Budrys2000.
Te 2000 w nicku niekoniecznie oznacza rok urodzenia. Może wtedy pierwszy raz zamoczył, może poszedł na studia, może kupił pierwsze auto...

@up
Nawet w formie pisemnej każde zdanie zdanie zaczynasz od "No"? Nie żal ci klawiatury?
Nawet w formie pisemnej każde zdanie zdanie zaczynasz od "No"? Nie żal ci klawiatury?
"Ci", "Tobie", "Ciebie" - tylko w listach. W innych sytuacjach jest to błąd.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie