Komu w drogę, temu wideorejestrator
konto usunięte
2017-07-06, 12:04
3:37
jak by miał ktoś wątpliwości to poszkodowany jest ten co chciał zjechać z ronda ponieważ idiota nie ustąpił mu pierwszeństwa przejazdu na skrzyżowaniu

dobrze że nagrał to kolega bo ciężko udowodnić coś takiego policji
Ciekawy odcinek. Na końcu szacun dla motopi..cyklisty
@up ale tam nie ma wyznaczonych pasów czyli jest 1 szeeeeroki i to cordoba wpieprzyła się na ten pas.
Edit: faktycznie przeanalizowałem nagranie jeszcze raz i są 2 pasy na rondzie: Kierowca Suva to trochę ameba bo powinien wcześniej zmienić pas i w ów czas była by pełna wina pana z Cordoby...
konto usunięte
2017-07-06, 14:03
spokojnie, Emil_Ja_Placze to troll i to dość widoczny, przecież nie ma takich debili.
@Emil ale ten twój film zakłada jedną głupotę - tzn, że na rondzie dwupasmowym samochód wjeżdżający zawsze przepuszcza wszystkich z lewej strony.
Przy takim czymś, owszem na zewnętrznym pasie powinny zawsze być samochody które skręcają w prawo lub jadą na wprost na rondzie. Niestety gdyby tak jeździć to w miastach byłyby jeszcze większe korki.
Jak jest miejsce na jednym pasie to ludzie się ładują tak czy siak, efekt jest taki, że Ty możesz jechać w lewo na rondzie i obok ciebie na pasie zewnętrznym będzie ktoś kto wjechał ulicę wcześniej i jedzie na wprost - co wg filmiku jest poprawne.
Jeżdżąc na tych rondach ludzie powinni sobie zapamiętać, że Ci którzy zmieniają pas mają uważać i ustępować pierwszeństwa - wtedy nie będzie żadnych niespodzianek.
karny kuktas za rozmycia obrazu
Emilem-debilem proszę nie przejmować. Przejrzałem jego posty w tematach dotyczących motoryzacji i w każdym wali trollingiem.
Kwintesencja w ramach utrwalenia:
"Pamiętajmy jak należy zjeżdżać na prawy pas na rondzie. Przede wszystkim musimy upewnić się, że nikomu nie zajedziemy drogi ani nie spowodujemy kolizji. To my zmieniamy pas więc naszym obowiązkiem jest ustąpić pierwszeństwa"
konto usunięte
2017-07-06, 16:41
Patrząc na pogodę w pierwszym filmie to wydaje mi się, że zdarzenie miało miejsce w ostatni weekend koło Kołobrzegu.