Główna Poczekalnia Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 13 minut temu
🔥 Ruska technologia śmigłowa - teraz popularne
Polskie efekty specjalne V3!
pierdyl • 2025-07-30, 20:17
Witam sadoli!
Kilka lat temu przedstawiałem wam dwa tematy związane z moimi filmowymi efektami specjalnymi:
sadol.pl/polskie-efekty-specjalne-vt353625.htm
sadol.pl/polskie-efekty-specjalne-v2-vt446391.htm
Nic sadolowego (chociaż w nowym reelu jest kilka mocnych scen), Jako że po latach nadal zajmuje się tym, co zawsze, a z wami się także nie rozdzieliłem, a tamte dwa tematy się przyjęły, pomyślałem, że i mój trzeci showreel się nada. Jak się nie spodoba to do pieca, a jak tak to zapraszam na polskie efekty specjalne, wykonane przeze mnie, czyli przez sadola Pierdyla

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ekukutno Wczoraj 8:53 1
Spoko możesz wracać do piwnicy.
Zgłoś
GumowyKurczak Wczoraj 9:07 1
Na smoku to zabrakło Krzysztofa Jakuba Stanowskiego
Zgłoś
StinkyPoop Wczoraj 9:19 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
hitmeme Wczoraj 9:37 1
Nawet fajne dupy w tych reklamach.
Zgłoś
VonKuste Wczoraj 9:37 1
Sztos!! Krata piwa to mało
Zgłoś
ciulkwens Wczoraj 9:52 1
COMPOSTING?
to jakiś graficzny slang czy może miało być COMPOSING ?

anyway, dobra robota!
Zgłoś
zzssaa Wczoraj 9:55 2
Trzeba przyznać, że efekty specjalne od czasów Wiedźmina (filmu z 2001 roku) poszły mocno do przodu.

Zgłoś
wnutom Wczoraj 12:30 1
I to jest materiał z mocnym Pierdylnięciem! Szacun chłopie!
Zgłoś
takamahi Wczoraj 18:03 1
Efekty zajebiste, świetnie się to oglądało, miło że są ludzie którzy w naszym kraju potrafią takie rzeczy robić, bo patrząc na rodzima kinemtaografię to rzygać się chce, może kiedyś jak Ty i Tobie podobni dorwiecie się do roboty, będziemy mogli na tym polu konkurować z innymi nacjami, nie tylko w komediach romantycznych i dłużyznach w filmach.

Jakiego softu używasz żeby takie cuda robić?
Zgłoś
Andrzejas Wczoraj 19:48 1
Super robota!
Zgłoś
elim Wczoraj 20:08
pierdyl napisał/a:

Witam sadoli!
Kilka lat temu przedstawiałem wam dwa tematy związane z moimi filmowymi efektami specjalnymi:
Nic sadolowego (chociaż w nowym reelu jest kilka mocnych scen), Jako że po latach nadal zajmuje się tym, co zawsze, a z wami się także nie rozdzieliłem, a tamte dwa tematy się przyjęły, pomyślałem, że i mój trzeci showreel się nada. Jak się nie spodoba to do pieca, a jak tak to zapraszam na polskie efekty specjalne, wykonane przeze mnie, czyli przez sadola Pierdyla

Takie pytanie z ciekawości - jak się zapatrujesz na możliwości AI w tworzeniu filmików? Czy zabiorą cię robotę w niedalekiej przyszłości? Druga sprawa: nie myślałeś się wypromować jakimiś kilkunastominutowymi filmikami gdzie jest dobry scenariusz jakiegoś horroru, albo jakiegoś filmu katastroficznego, czy sci-fi? Twórcy takich formatów niejednokrotnie później robią kariery nawet w Hollywood, np. Neill Blomkamp i "Alive in Joburg" z którego powstał Dystrykt 9, Wes Ball i filmik "Ruin" który został później zatrudniony do "Więźnia labiryntu", Fede Alvarez i filmik "Panic Attack!", a później zatrudnienie do "Evil Dead" z 2013 r. (a ostatnio Alien Romulus)
Zgłoś
jumbill Wczoraj 20:15
ja sie pytam. co tu jest sadystycznego?
Zgłoś
pierdyl Wczoraj 22:53 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Sramnawas Wczoraj 23:21
Mega!! ale czemu zawsze wszystko jest za cienione i zamglone gry od najlepszych producentów ,mają tak samo ostrości jest czasami a większość gry ,to gra cieni i zamglenia czemu tak robią ? Wiele starszych gier tak nie miało a te nowe już wszystkie?
Zgłoś
jjjocker Dzisiaj 1:52
Bardzo fajne, szanuję Rób dalej to co robisz i progresuj. Chętnie zobaczę twoje prace w przyszłości. Po obejrzeniu tego materiału zauważyłem że materiał w pewnych momentach nie jest spójny jakościowo, chodzi mi o to że pewne rzeczy raz prezentują się wysoką jakością wykonania a inne dobrą jakością wykonania. Ale w moim przekonaniu to dobrze o Tobie świadczy bo jesteś na dobrej drodze do tworzenia. Pozdro
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem