📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
51 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Policeman co do pierwszej części twojej wypowiedzi nie mogę się zgodzić. W Polsce nasze F-16 mają dwie bazy. Zapewne miałeś na myśli tą największą - w Krzesinach, ale jest jeszcze Łask gdzie stacjonuje coś około 14 sztuk naszych "sokołów". A do tego, gdzie mogą one lądować jak i startować na pewno jest w Polsce jeszcze kilka - chociażby Malbork. Także pod względem tych lotnisk nie jest źle. Co do dalszej części twojego postu, niestety taka jest prawda

m8, Koledze chodziło o taki małusi karabinek zainstalowany w standardzie

Uwielbiam takich znawców jak wyżej. Anów 26 już nie użytkujemy od kilku lat, Cas C-295M jest 11szt(i robią największe naloty w SP wykonując transport militarny, humanitarny i sanitarny w różnych częściach świata). Zapomnieliście też wspomnieć o Herkulesach, które co prawda są odzyskane z "zapasów" USAF, ale jednak do Afganu latają i spiral approach robią. Nie mówiąc już o 1506, który przetrwał 9G i korkociąg przy ponad 960km/h. Bryz w eskadrach transportowych też praktycznie nie ma. Są Skytrucki, samoloty prosto z fabryki z awioniką glass cockpit. W temacie lotnictwa szturmowego się nie wypowiadam bo to nie moja działka.
I tak sądząc po tym jacy Polacy są to i latając kukuryznikami by dali rade...

@Neuf
Na Grenlandii stacjonują wojska amerykańskie.
Nie da rady
Na Grenlandii stacjonują wojska amerykańskie.
Nie da rady

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie