Sztruks napisał/a:
Gdyby nie te „wsioki” paznokciu to nie miałbyś co do gara wsadzić!
Chyba cie i kazde kto sadzi ze jakby nie te wsioki to by nie było co jesc.
Po 1 czemu nie protestowali jak pis był u władzy? ktos wpuszczał zboże z UA ? kto w Uni zatwierdził i promował zielony ład? Kto im mówił żeby nie sprzedawali zboża bo bedzie za jakis czas lepsza cena ? Tak pis a rolnicy wtedy zero protestów
Po 2 Czemu od lat mam placic dwa razy za to samo ? rolki zeby wychodować ziemniaki dostaje z moich podatków dofinansowanie , z moich podatków placi mnie ubezpieczenia , mniej za paliwo itp . Ale ja potem w sklepiej znowu musze placic za te same ziemniaki do produkcji ktorych sie dokładam .
Po 3 Jakim cudem kapusta sprowadzana z Holandi jest tansza niz kapusta Polska ? Holandia ma te same obostrzenia w rolnictwie co Polska a sila robocza jest tam drozsza niz u nas, wiec jakim cudem opłaca sie sprowadzac kapuste z Holandi ????
Po 4 Jezeli przy takiej ilości doplat zapomóg polski rolnik nie daje rady konkurowac z produktami z UA to cos nie halo.
Po 5 kiedy rolnik zaczenie placic prawdziwe ubepzieczenie a nie smieszny Krus finansowany z kasy nas wszystkich ?