witam ostatnio pojawiły się zdjęcia konwojów wozów opancerzonych na terenie kraju a bardziej przy wschodniej granicy,dzisiaj mój znajomy jadąc przez węgorzewo zobaczył taki oto widok zmierzały one w stronę północno-wschodniej granicy są to Armatohaubice wz. 1977 Dana jeśli ktoś uważa że to fotoszop albo że inny kraj bo tablice dziwne(tak jak ja) proszę bardzo tutaj jest stronka tablice i tutaj trochę info zapodane przez wikipedie zdjęcie zrobione około godziny 16,z tego co można się domyślić to odpowiedz władz polskich na "manewry" w obwodzie kaliningradzkim link , mam nadzieje że to tylko pokaz siły Putina bo może być nie ciekawie
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2014-03-03, 21:08
coś się dzieje przynajmniej, ale tymi rzęchami nie zrobimy zbytniego wrażenia.
Dobrze że nie uległy awarii i nie zatarasowały drogi. Oczywiście żartuję.
konto usunięte
2014-03-03, 21:13
Nie wiem co w tym dziwnego, obok mojego domu dwa razy dziennie przejeżdża 4-20 armatohaubic (1 Mazurski Pułk Artylerii), jadą na poligon ze 20 km dalej, zresztą też jest to w stronę Rosji... Mam im cykać codziennie fotki i robić zamieszanie? Nie mam nic do autora, tylko mówię po prostu, że to że sobie wojsko jeździ wcale nie musi oznaczać że coś się dzieje.
konto usunięte
2014-03-03, 21:14
Cieplej się robi - poniedziałek, sezon manewrów otwarty. Nie byłem w MONie nie wiem gdzie są poligony ale czytałem komentarz gościa bardziej ogarniętego w temacie dokładnie podawał gdzie kto jedzie. Dany to pewnie z albo do Drawska.
Już wyjaśniam te wszystkie ruchy, wojska kierują się na poligon w Drawsku.
Niepotrzebnie siejecie panikę, zwykłe manewry i szkolenia.
konto usunięte
2014-03-03, 21:27
konto usunięte
2014-03-03, 21:30
Marzec to okres poligonów zazwyczaj - biorąc pod uwagę ostatnie dobre warunki pogodowe w całej Polsce "Otworzył się sezon szkoleń poligonowych"
konto usunięte
2014-03-03, 21:33
Jechali po prostu na zlot zabytkowych pojazdów wojskowych.
To SA rutynowe ćwiczenia..