Główna Poczekalnia (8) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:59
Posiadanie Broni
konto usunięte • 2012-09-14, 16:36
Na głównej pojawiła się dyskusja na temat posiadania broni. Chciałem wam przedstawić zdanie TEGO tu na dole faceta, który według mnie bardzo dobrze gada. Dodam, że koleś jest byłym komandosem (spadochroniarze, bordowe berety, grupa (szturmowa/strzelców).

Pan Chmielo ma bardzo flegmatyczny sposób mówienia, co więcej dość nie dbały, ale słucha się go jak wujka z armii.

Więcej od siebie nie dodam, bo koleś właściwie wysyca ten temat, jeżeli chodzi o aspekt Polski.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
MIhau_ 2012-09-15, 10:06
@Up nie wiem czy wiesz, ale jest cos takiego jak widzimisie komendanta, od ktorego zalezy czy dostaniesz bron.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-15, 10:37
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
irish 2012-09-15, 10:57
6:36 dawaj madafaka pieniądze
Zgłoś
jackalski 2012-09-15, 12:15
lepussy napisał/a:

W większości przez patologię uderzającą w patologię. Gangi, mafie, nielegalni imigranci, wielkie rozwarstwienie społeczne powoduje przynajmniej połowę tych zabójstw.

Spojrz na wykresiku, który wkleiłem na Szwajcarię, Finlandię - to są kraje które nie spełniają Twoich kryteriów, a odsetek morderstw z użyciem broni jest wysoki.

hrehor napisał/a:

"Global Firearms Deaths" , "International firearm deaths per 100.000" - Tak piszę przy danych.

Intentional. Czyli zamierzone, czytaj morderstwo. Korelacja jest prosta - im więcej broni w obiegu, tym więcej morderstw z użyciem broni.

Czytam posty rewolucjonistów, którzy trzymają się maminej spódnicy i zastanawiam się ile lat minie nim dorosną by zrozumieć, że życie to nie fantazja. Rzucacie tekstami w stylu drugiej poprawki, przywołujecie przykład Libii. Ehh... To miało sens gdy ludzie mieli muszkiety i rząd miał muszkiety. Teraz rząd ma transportery opancerzone, granatniki, elitarne oddziały specjalne, etc.

A może rozdać broń. Najlepiej w miejscowościach do 50.000 mieszkańców. Zredukuje się ludność Polski, zmniejszy bezrobocie, wyeliminuje się sporo elementu. Zasada tylko jedna, że za zabójstwo lub napad z bronią w ręku, bez zbędnych ceregieli kulka w łeb na ulicy.
Zgłoś
!Timon 2012-09-15, 12:24
@up

Twoje ostatnie zdanie [mam nadzieję, że nie ironiczne] przywraca mi wiarę w ludzi.

Za zabójstwo z niskich pobudek, albo za morderstwo - czapa.
Zgłoś
MIhau_ 2012-09-15, 12:47
@2up
Zgadzam sie tylko z ostatnim zdaniem, reszta bez sensu
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-15, 14:03
Broni nie możemy nosić bo jeden człowiek z bronią może kontrolować 100 ludzi i władzy zależy żeby to był ich funkcjonariusz, teraz mogą robić co chcą, no bo co by było gdyby nie spodobało nam się to co robi władza i ktoś z tych stu zastraszonych osób nagle pokazał 99 kolegom że też ma broń. Hmmmmm...... sama świadomość ludności osłabiła by władze
Zgłoś
KuroNoTenshi92 2012-09-15, 14:15
Krawiec113 napisał/a:

Broni nie możemy nosić bo jeden człowiek z bronią może kontrolować 100 ludzi i władzy zależy żeby to był ich funkcjonariusz, teraz mogą robić co chcą, no bo co by było gdyby nie spodobało nam się to co robi władza i ktoś z tych stu zastraszonych osób nagle pokazał 99 kolegom że też ma broń. Hmmmmm...... sama świadomość ludności osłabiła by władze

Czyli broń ma być tylko po to aby zbuntować się władzy?
Dobrym przykładem jest październik w Rosji 1917 roku.
Buntowniku i patrioto.

BTW
Na polską władzę i opozycję jest lepszy sposób.
Nazywa się EDUKACJA.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-15, 14:20
Koleś ma zdrowe podejście podzielam jego zdanie
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-15, 18:07
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
!Timon 2012-09-15, 19:22
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-15, 19:39
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-15, 20:09
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-17, 2:46
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-05, 20:34
Strzelałem wielokrotnie z Glocka G26, P83, Beretta 92FS lecz nie w samoobronie...Pan Chmiel ma rację tym szkoleniem przed uzyskaniem licencji itd. Niestety w naszym kraju posiadanie broni to przywilej ludzi majętnych i wpływowych

Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem