Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Poślizg
Dopek • 2013-01-21, 20:28
Chciałem Wam pokazać poślizg, który zdarzył mi się dziś. Nie ma w nim nic sadystycznego, ale pokazuje odrobinkę szczęścia, które mi towarzyszyło. Prędkość z powodu fatalnych warunków na drodze nie była duża 60 może 70 km/h. Musiałem najechać na coś śliskiego, ukrytego pod śniegiem ponieważ auto momentalnie odbiło mi w lewo.

Jak widać na filmiku brakowało ułamku sekundy by wbić się w pojazd nadjeżdżający z naprzeciwka i gdy by nie śnieg zaległy na poboczu miał bym jeszcze auto do wyciągania z rowu...

Na pewno nie było, ponieważ materiał własny.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-22, 3:23
chyba trochę za szybko było i za mocno majtnęło żeby to wyprostować gazem. dużo farta miałeś.
Zgłoś
~Velture 2013-01-22, 6:44
Zgadzam się z Leonardem. To się 'samo' nie stało tylko z winy c🤬jowego kierowcy który nie dostowował prędkości do panujących warunków oraz własnych umiejętności.

Cytat:

nawet dobrym może się zdarzyć - zmęczenie, roztargnienie, alkohol

Dobry kierowca i alkohol? Chyba ci sie poj🤬o z ludźmi z patologicznych domów co po pijaku zap🤬lają i zabijają ludzi.

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
M@peT 2013-01-22, 9:27
K🤬a ale przyfarciłeś
Zgłoś
robertow99 2013-01-22, 11:11
To nie jest film z Polski!

nie było "o k🤬a!"
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-22, 14:34
Miałem pare razy tak samo, tylko ze bez takiego konca. w moim przyczyna jest najechanie jedna strona pojazdu na nawierzchnie o zupelnie innej przyczepnosci, np lód, gdzie pozostale 2 kola z drugiej strony jadą po przyczepnym asfalcie. Najgorsze sa wyjezdzone 3 slady na ulicy z "rantem" gdzie jak sie wymijaja samochody to potrzeba 4rech sladow i nie raz ciezko z tego wyjechac i tez mozna wpasc w fajny poslizg
A tu jeden z takich moich nie zamierzonych poslizgow i komentarz mojego przestraszonego pasażera - kuzyna
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-22, 15:54
co ty arabskiej muzy sluchasz?...
Radze pocwiczyc na 'wiejskich drogach' - driftowanie.. o ile mozna tak to nazwac.. bo serio lepiej wcisnac gaz niz hamulec...
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-22, 16:42
brakowalo mi tam na koncu slandera XD
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-22, 17:21
a propos poślizgów zupełnie bez sensu: miałem taką sytuację 11.09.2012. Zazwyczaj jeżdżę szybko, ale w momencie poślizgu tak nie było. Praktycznie prosta droga, hamowanie przed skrętem w lewo, a tu ni z tego ni z owego auto zaczęło się obracać w ten sposób jak na filmiku. Wypadku nie udało się uniknąć, jedynie wyprostowałem auto przodem do przeszkód i rowu, czym jak sądzę, uratowałem się od nieumyślnego spowodowania śmierci pasażerki na pierwszej rzeczy w jaką uderzyliśmy, a mianowicie słupa (potem i tak zaliczyliśmy jeszcze kilka drzew, ładny lot, dachowanie... Wg policji moja wina, wg straży pożarnej poślizg zaczął się na plamie bliżej niezidentyfikowanej substancji na drodze... Jeśli ktoś mnie poinstruuje jak dodać zdjęcie w komentarzu to dodam
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-22, 23:26
i za to się płaci podatki i ch... wie jakie jescze opłaty za to żeby drogowcy robili swoja robotę. Podziekuj im. Zresztą ta sama bajka w TV co roku- zima zaskoczyła drogowców... P.s duże szczęście.
Zgłoś