No tak, PiS jest tak lewicowy, że aż głosują na niego ludzie o poglądach prawicowych.
Zeszliśmy również z tematu i mojej wypowiedzi o którą się czepiają, a mianowicie: "Takie zachowanie jest skandaliczne i nie przystoi tak się zachowywać na uniwersytecie". Od tego zaczęliśmy, a teraz zaczynamy coraz bardziej meandrować wokół tematu "czy Bauman to zbrodniarz". Otóż nawet zbrodniarze hitlerowscy na procesie Norymberskim mieli adwokatów i zachowano wysoki poziom kultury w czasie prowadzenia postępowania.
Cały ta dyskusja idzie bokiem, a nie ma odpowiedzi na pytanie: "czy popieracie takie zachowanie NOP i kiboli". Ja nie popieram i c🤬j im wszystkim w dupę, niech wrzeszczą u siebie na podwórku.
@Sert93
to żeś doj🤬
Ja mówię o politykach wybranych przez lud do sejmu, a Ty mi dop🤬lasz jakąś drobnicę z Solidarni2010 czy Młodzierzy Wszechpolskiej...
Mi chodziło o ludzi których NARÓD WYBRAŁ (czyt. reprezentują naród w sejmie), a nie ludzi, co nie są politykami, ale mają poglądy prawicowe. Tak to też mogę zarzucić wypowiedź jakiegoś lewicowego oszołoma, który będzie twierdzić, że Bauman uratował Polskę czy coś w tym rodzaju.
BTW: a co ma znajomość Polskiego do nasłuchiwania JEDNEJ fali radiowej. Szansa, że Polska partyzantka wykorzystywałaby właśnie tą falę była niezwykle niska, ponieważ niemcy nie byli tacy głupi, żeby nadawać na otwartym kanale lub jakiejś częstotliwości, którą można przez przypadek wybić. To była bardzo skomplikowana maszyneria, dokonywano nawet pierwszych szyfrowań połączeń, a sprzęt był tak skalibrowany, że nie było słychać ani typowych wojskowych częstotliwości, ani radia. Nawet gdyby Polska partyzantka zdobyła niemiecki szpiegowski odbiornik, co byłoby dla nich równie przydatne jak woda morska, bo nie działały one jak zwykłe radio i nawet mając dwa nie dało się porozumieć bo komunikaty odbierał tylko specjalny odbiornik, to jeszcze z całego pasma częstotliwości muslieliby trafić w tą samą "falę" na której siedział mój dziadek (szansa 1 do 40 000 000), a na dodatek nadać w takich godzinach (od 18 do 23) żeby mój dziadek to usłyszał. Teraz widzisz jak bardzo głupie są twoje stwierdzenia o "słyszeniu partyzantów"?
No a na koniec nie jestem pewien, czy byli w okręgu lwowskim partyzanci Polski, bo przecież tam wtedy panoszyło się UPA - sądzisz, że nacjonaliści Ukraińscy i Polscy mogli współistnieć?
@down
no spoko, teraz tylko znaleźć twarde dowody i do dzieła. Bez dowodów jest "domniemanie niewinności" i tego trzeba się trzymać, bo inaczej będziemy nie lepsi od c🤬tych, co oskarżają ludzi wg woli allaha...