Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
chada 2025-02-04, 22:53
janusz_biznesu napisał/a:

Ok, ale bądźmy sprawiedliwi..Skoro jak twierdzisz" mógł się zagapić"to i baba mogła się zamyślić.Uważam, że obydwoje są winni sytuacji.Wkurza mnie tylko modne tu ostatnio grilowanie pieszych w KAŻDEJ sytuacji i robienie dla odmiany świętych krów z kierowców.
Jedni i drudzy zachowują się często kretyńsko, niestety.

To też racja ale trzeba też na to spojrzeć tak że autem jedziesz "tak samo" przez cały czas i jest to bardzo monotonne szczególnie na większych prostych etc a w przypadku chodzenia z buta to cały czas obserwujesz co się dzieje dookoła i gdzie idziesz, chyba że jesteś zj🤬y i wchodzisz na przejście wpatrzony w telefon to już takich ludzi śmieciarka powinna zabierać

Zgłoś
Siriuz 2025-02-04, 22:57

Ok, ale bądźmy sprawiedliwi..Skoro jak twierdzisz" mógł się zagapić"to i baba mogła się zamyślić.Uważam, że obydwoje są winni sytuacji.Wkurza mnie tylko modne tu ostatnio grilowanie pieszych w KAŻDEJ sytuacji i robienie dla odmiany świętych krów z kierowców.
Jedni i drudzy zachowują się często kretyńsko, niestety.
Jedna z najważniejszych zasad wpajanych na kursach to:"nie widzę,nie jadę".
Poza tym, masz oczywiście rację.

Miał pustą drogę przed sobą - miał prawo sobie w nosie dłubać i się zamyślać.
Dupa wchodziła na jezdnię, miała do przejścia 8m odcinka po którym poruszają się półtoratonowe maszyny i w dodatku spokojnie mogla dostrzec, że co najmniej dwa się zbliżają z obu stron. Nie, ta menda nie miała prawa się zamyślić. Jakby się "zamyśliła" i wlazła pod autobus albo lepiej - tramwaj, to pewnie inaczej byś p🤬lił. Wina wyłącznie tępej dzidy.

Na jakich kursach uczą "nie widzę, nie jadę"? To jakieś kursy specjalnej troski? To może z nich biorą się ci debile, którzy na prostym odcinku drogi cały czas dają po heblach bez powodu?

podpis użytkownika

Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.
Zgłoś
E................7 2025-02-04, 23:04
Bul_od_bytu napisał/a:

Miałem już kilka podobnych akcji i pieszego zauważyłem dosłownie w ostatniej chwili. Nie zmienia to faktu, że tępe k🤬y widzą, że auto nie zwalnia, ale i tak wp🤬lają się na przejście jak sarny

To prawda głupota pieszych wchodzą na jezdnie jak święte krowy.
Zgłoś
janusz_biznesu 2025-02-04, 23:06 3
Siriuz napisał/a:

Dupa wchodziła na jezdnię, miała do przejścia 8m odcinka po którym poruszają się półtoratonowe maszyny i w dodatku spokojnie mogla dostrzec, że co najmniej dwa się zbliżają z obu stron. Nie, ta menda nie miała prawa się zamyślić. Jakby się "zamyśliła" i wlazła pod autobus albo lepiej - tramwaj, to pewnie inaczej byś p🤬lił. Wina wyłącznie tępej dzidy.
Na jakich kursach uczą "nie widzę, nie jadę"? To jakieś kursy specjalnej troski? To może z nich biorą się ci debile, którzy na prostym odcinku drogi cały czas dają po heblach bez powodu?

Wiem,że dla ciebie KAŻDY pieszy pieszy to wróg z zasady.Niestety piszesz bzdury.Ochłoń i spokojnie przeczytaj co napisałeś.
Poza tym,że kobieta powinna być bardziej uważna cała reszta to bzdura.
P.S. Mam prawko od 88 roku i zawsze, ZAWSZE patrzę gdzie jadę😇

[ Dodano 2025-02-04, 23:10 ]
@chada

Zgadzam się z Tobą ze wszystkim, prócz tłumaczenia kierowców monotonną jazdą.Nie ma przyzwolenia na coś takiego w mieście.
Zgłoś
Will70 2025-02-04, 23:48 2
Jezdnia, jak sama nazwa wskazuje, służy jeżdżeniu. Dlatego wytyczono jakieś tam strefy ochronne, że to jednak pieszy jest tam intruzem. Dawanie im bezmyślnego pierwszeństwa eliminuje debili. I dobrze. Mniej pisowców na świecie.
Zgłoś
dwakilo 2025-02-04, 23:54
Jo się was pytom. Ka je ta Polonia Bytom?

podpis użytkownika

"Ziemia jest zimna, ziemia jest słodka. Więc kop w niej dół, żydku kop." - Jonathan Littel "Łaskawe"
Zgłoś
Siriuz 2025-02-04, 23:58

Wiem,że dla ciebie KAŻDY pieszy pieszy to wróg z zasady.Niestety piszesz bzdury.Ochłoń i spokojnie przeczytaj co napisałeś.
Poza tym,że kobieta powinna być bardziej uważna cała reszta to bzdura.
P.S. Mam prawko od 88 roku i zawsze, ZAWSZE patrzę gdzie jadę😇
@chada
Zgadzam się z Tobą ze wszystkim, prócz tłumaczenia kierowców monotonną jazdą.Nie ma przyzwolenia na coś takiego w mieście.

Uważaj, zaskoczę Ciebie objawieniem - KAŻDY jest pieszym, a moim wrogiem są jedynie głupi i roszczeniowi ludzie, którzy oczekują że inni będą myśleć za nich. Relacja jest odwrotna - w mieście żyje się intensywniej, jest więcej samochodów, większy ruch. To odróżnia miasto od wsi. Na wsi możesz sobie grać na środku jezdni w klasy, bo samochód przejeżdża tamtędy raz na godzinę. W mieście jezdnia jest jak prasa hydrauliczna. Nie wchodzisz, a jak to robisz to 10x upewniasz się, że ciebie nie zmiażdży.

podpis użytkownika

Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.
Zgłoś
Maniecky 2025-02-04, 23:58 2
Sramnawas napisał/a:

Bravo bravo wyobraź sobie że kierowca też ma powieki jak ty i nagle wpada mu mucha do oka

Siriuz napisał/a:

Zaraz wyjdzie spod glaza trzeci dzban i powie ze kierowca potencjalnie mogl walic konia do onlyfans a baba se idzie przez pasy jakby one cos znaczyly w kraju pelnym debilow takich jak tu.

C🤬j was to obchdzi debile ze zmywara nie ma instynktow samozachowawczych...Wtargnela na jezdnie? Nie. Byla tam od paru sekund.

Rownie dobrze to mogla byc wasza matka po operacji karku na srodku tej zebry.....macie prawko? nie ogarniacie ze sa sytacje gdzie trzeba przestac byc tepm c🤬jem za kierownica? To czemu zawsze bronicie takich niedojebow? Tepe c🤬je.
Zgłoś
Siriuz 2025-02-05, 0:02
Maniecky napisał/a:

Rownie dobrze to mogla byc wasza matka

Dzięki, od razu wiadomo po kim odziedziczyłeś inteligencje i jak zostałeś wychowany. Moja matka i każdy w mojej rodzinie doskonale wie jak bezpiecznie przechodzić przez jezdnię. Oni nigdy nie znaleźli się i nie znajdą się w takiej sytuacji jak ta tępa dzida z filmu. Do tego wystarczy pięć działających komórek mózgowych.

podpis użytkownika

Zgłoś
Maniecky 2025-02-05, 0:26
Siriuz napisał/a:

Dzięki, od razu wiadomo po kim odziedziczyłeś inteligencje i jak zostałeś wychowany. Moja matka i każdy w mojej rodzinie doskonale wie jak bezpiecznie przechodzić przez jezdnię. Oni nigdy nie znaleźli się i nie znajdą się w takiej sytuacji jak ta tępa dzida z filmu. Do tego wystarczy pięć działających komórek mózgowych.

Za to twoj stary dlubie w nosie pograzyony w myslach i jest postrachem zmywar na pasach... a ty po nim odziedziczyles IQ.

A jak twoja mataka bedzie miala 85 lat i sztywny kark to tez bedzie mistrzem zebry tak? Ciekaw jestem co taki gamon jak ty by powiedzial gdyby, bron boze, kierowca nieudacznik skasowal ja na pasach na twoich oczach? Wzialbys strone kierowcy, tak? Juz czuje error w twoim uposledzonym mozgu na takie konondrum....XD
Zgłoś
Siriuz 2025-02-05, 1:37 1
Maniecky napisał/a:

Za to twoj stary dlubie w nosie pograzyony w myslach i jest postrachem zmywar na pasach... a ty po nim odziedziczyles IQ.
A jak twoja mataka bedzie miala 85 lat i sztywny kark to tez bedzie mistrzem zebry tak? Ciekaw jestem co taki gamon jak ty by powiedzial gdyby, bron boze, kierowca nieudacznik skasowal ja na pasach na twoich oczach? Wzialbys strone kierowcy, tak? Juz czuje error w twoim uposledzonym mozgu na takie konondrum....XD

Sztywny kark, a chodzic potrafi i nie może się rozejrzeć? Mówiłem - nie masz zbyt wysokiego ilorazu inteligencji więc raczej nie dogadamy się. Ubolewam bardzo nad tym, że durnie tworzą teraz przepisy aby chronić innych durni i to kosztem tych bystrzejszych ludzi.
Jestem dorosłą i odpowiedzialną osobą, wiec nie obarczał bym nikogo winą za wypadek z powodu nieostrożności moich bliskich.

podpis użytkownika

Zgłoś
Maniecky 2025-02-05, 3:23
Siriuz napisał/a:

Sztywny kark, a chodzic potrafi i nie może się rozejrzeć? Mówiłem - nie masz zbyt wysokiego ilorazu inteligencji więc raczej nie dogadamy się. Ubolewam bardzo nad tym, że durnie tworzą teraz przepisy aby chronić innych durni i to kosztem tych bystrzejszych ludzi.
Jestem dorosłą i odpowiedzialną osobą, wiec nie obarczał bym nikogo winą za wypadek z powodu nieostrożności moich bliskich.

A ty inteligencie nie widzisz ze starzy ludzie maja problem ze skrecaniem glowy na boki? musza robic obrot calym cialem, co biorac pod uwage ludzka nature, szczegolnie starcza, owocuje tym ze beda unikac tej czynnosci gdyz jest ona trudniejsza dla nich... poza tym, maja gorsze peryferyjne postrzeganie i obnizona sprawnosc intelektualna.

I rozumiem ze jestes taka beta ze gdy 40to letni janusz rozwali ci matke na pasach (tak, wiem twoja matka siedzi z tylu i nigdy sie nie zestarzeje i zawsze bedzie miala pelna mobilnosc karku i sprawny intelekt, nawet po smierci) to ty bedziesz stal jak p🤬da i zapewnial kierowce ze nic sie nie stalo? wstawisz sie za nim w sadzie nawet i opitolisz mu gale jak cie poprosi.

Wiesz przglupie dlaczego trzeba zrobic papier na jazde autem a na przechdzenie przez pasy nie? Pewnie nie wiesz, bo wszyscy wiedza ze jestes uposledzony, wiec ci odpowiem - dlatego ze jazda autem wiarze sie z wieksza odpowiedzialnoscia niz chodzenie bo chodzeniem nikogo nie zabijesz...wiec kto powinien bardziej uwazac? no...wysil sie..

Jak dalej nie wiesz to zapytaj sztuczna inteligencje ....gwarantuje ci ze sie dowiesz ze jestes idiota.
Zgłoś
CzerstWybut 2025-02-05, 3:31 1
Gość jechał powoli, prawdopodobnie sie za czymś rozglądal, (miejsce parkingowe, adres itp.) Najbardziej prawdopodobne że nie zauważył pieszej przez martwy punkt (słupek A). Oczywiście wina jest po jego stronie, tym bardziej że kobieta zdołala przejść większośc przejścia dla pieszych ale tu powtórze jak zawsze. Debile zrobili idiotyczny przepis który wyłączył myślenie i ostrożność pieszych którzy przechodząc przez jezdnie przestali zwracać uwagę na samochody.

Mówiąc w skrócie, przepis bezwzględnego pierwszeństwa zdjął z pieszego obowiązek rozglądania się przed przejściem.
Mamy czasy coraz większych tumanów i nieporadnych życiowo, a ten przepis zamiast ogarnąć takich ludzi, to wpycha ich wprost pod koła samochodów.

Nigdy nie przechodziłem przez jezdnie bez kontaktu wzrokowego z pojazdami i przez to uniknąłem z 2 razy w życiu tragedii, z czego raz wiem że kierowca nie miał szans mnie zauważyc, bo wychyliłem głowe z za busa stojącego przy przejściu.
Zgłoś
JoSeed 2025-02-05, 3:51
Nie wiem, ale chyba tylko ja widzę, że babka była już w połowie pasów, a nawet za osią jezdni, zanim kierowca ją uderzył. Ani nie wtargnęła nagle na jezdnię, bo już na niej dawno była, ani nie wyglądała na zagapioną, zamyśloną, ani nie trzymała telefonu w ręku.

To kierowca się zagapił i po prostu jej nie zauważył. Takie sytuacje nazywają się wypadkami
Zgłoś
turor 2025-02-05, 5:38
chada napisał/a:

Jechał dosyć wolno, mógł się zagapić a jak już otworzył to babka była za słupkiem w martwym punkcie, przechodzenie po pasach powinno byc takim "survivalem" bo kazdy normalny traktuje przechodzenie przez pasy jako rzecz potencjalnie niebezpieczna bo zycie stracic mozesz w ciagu sekundy i to nawet nie ze swojej winy

Mógł się zagapić
Jadąc 30 km/H.
Trzeba być idiotą albo debilem, żeby w ten sposób usprawiedliwiać kierowcę, którego obowiązkiem podczas kierowania jest obserwowanie drogi.
W telefon miał wlepioną mordę i nic nie widział.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie