Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Notre Dame to jeden z symboli cywilizacji, która zbudowała ten świat.
To taki sam, ale europejski monument jak piramidy, Wenecja, Koloseum, Luwr, chiński mur, Czarny Kamień , Zakazane Miasto, Tadź Mahal i inne dowody człowieczeństwa, prostaku.
Wiem, że to inne niż disco polo, twój golf II czy jabcok za sklepem pity, ale wierz mi, są inni ludzie o innych wartościach.
Cały cywilizowany świat, niezależnie od religii teraz boleje.
Lem o Tobie pisał...
Nie do końca kolego, bo jak sam wymieniłeś, "piramidy,chiński mur, Tadź Mahal ..." to są pamiątki po ich starożytnej kulturze/religi a naszą religią nie jest chrześcijaństwo. chrześcijaństwo to religia która do nas przyszła z bliskiego wschodu ( tak jak teraz idzie islam )
Chrześcijaństwo zrobiło wszystko żeby zatrzeć ślady po naszej słowiańskiej/pogańskiej kulturze i religii.
M.in własnie na miejscu kultu pogańskich wierzeń stawiali takie katedry jak nore dame
Więc sorry ale nie zgadzam sie z Tobą
Notre Dame to jeden z symboli cywilizacji, która zbudowała ten świat.
To taki sam, ale europejski monument jak piramidy, Wenecja, Koloseum, Luwr, chiński mur, Czarny Kamień , Zakazane Miasto, Tadź Mahal i inne dowody człowieczeństwa, prostaku.
Wiem, że to inne niż disco polo, twój golf II czy jabcok za sklepem pity, ale wierz mi, są inni ludzie o innych wartościach.
Cały cywilizowany świat, niezależnie od religii teraz boleje.
Lem o Tobie pisał...
Może i jest symbolem cywilizacji ale nie wszystkim ten symbol może się podobać w sensie funkcji tego budynku. Z punktu architektonicznego żal mi jest tego budynku bo bardzo mi się podobał ale rozumiem że komuś ten budynek wisi i powiewa, jak i piramidy i wiele innych budynków które swoją funkcją nie wniosły żadnego dobrobytu dla ludzkości oprócz tego że są i fajnie wyglądają. A co do tego cytatu Lema choć niesie dużo prawdy to nie ma zbytnio dowodów że on to powiedział, taki tam tekst w stylu Paulo Coelho.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie