Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
IOI 2014-02-06, 11:16 3
@Birkut - zgadzam sie z Toba, mnie k🤬iaja harcerze w markecie z puszkami, ja w ich wieku zap🤬lalem fizycznie zeby miec na wakacje, a nie zebralem w sklepie.
Zgłoś
rigsuit 2014-02-06, 11:31
Szukam właśnie pracy, ale trochę za daleko tam ;D
Zgłoś
RockyWood 2014-02-06, 13:32
hahahah spotkanie rekrutacyjne na stanowisko obieracza cebuli

podpis użytkownika

Rock.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-06, 14:57 2
moze 25 gr to za mało ale wiecie wynagrodzenie odzwierciedla pracę jak wkładasz i wkładałeś żeby tam sie znalezc. Lekarz jest drogi bo aby zstac lekarzem musial wydac tyle co kosztuje mieszkanie, grafik aby zostac grafikiem musial zap🤬lac min 5 lat przy kompie aby miec jakis poziom i mozg pelen pomyslow...a tu mamy tylko obieranie cebuli, zadego wykztałcenia itp. wiec wiecie...argumenty typu że to polska i bieda a nie wynagrodzenie to możecie o kant dupy roztrzaskać. W ogóle to są maszyny(chyba) do obierania cebuli
Zgłoś
Hubert-garrett 2014-02-06, 18:29
NieWiemZeWiem napisał/a:

wiec wiecie...argumenty typu że to polska i bieda a nie wynagrodzenie to możecie o kant dupy roztrzaskać.

Dokładnie jesli człowiek chce zarobić to zarobi ,przykład przyjeżdżają do nas do pracy ukraińcy i jesli chca na prawde zarobic to nie ma problemu aby wyciagneli ok 200 zl dniowki,a Polak ? co z tego ze zarobil by wiecej , po prostu nie chgce mu sie robic woli wino wypic albo poleżeć(oczywiscie nie mowie o wszystkich) Takie sa realia
Zgłoś
Matuus 2014-02-06, 18:45
Nie myślcie sobie, że zawsze będzie te 25g/kg. Przy wprawie lub po określonym czasie stawki zmniejszają.
Zgłoś
kutafon 2014-02-06, 18:48
10 ton obranej cebuli to 2500 PLN wiec jak by dalo rade obrać to w miesiac po 8h dziennie to nie aż tak źle
Zgłoś
Tomaszov 2014-02-06, 18:49 5
IOI, jeśli taki harcerzyna w markecie stoi by pakować klientom zakupy przy kasie to czemu nazywasz to żebractwem? Inaczej jeśli tylko stoi przy kasie i szczerzy zęby. Ja tam wrzucam takim dzieciakom, tyle ile uważam za słuszne (po to jest pucha) - zwłaszcza, że przy dużych zakupach mam wsio ładnie popakowane, bo się dzieciaki starają.
Zgłoś
kutafon 2014-02-06, 18:50
trzeba by 40kg na godzine szarpac
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-06, 18:57
orzeczenie o niepelnosprawnosci jest (wszyscy bez rak i nog moga startowac), tylko o dziwo brakuje jeszcze zeby oprocz CV trzasnac list motywacyjny zachwalajacy wlasne cechy i zapewniajacy o checi podjecia pracy marzen - obierania cebuli
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-06, 19:01
kilogram cebuli kosztuje 2-3 złote a ktoś się spodziewa, że za zwykłe obieranie dostanie 100% wartości towaru. A praca jak praca, parę cebul się obierze i wymyśli się patent na robienie tego szybko i sprawnie.
Zgłoś
primas 2014-02-06, 19:03
za dzien roboczy w 4 osoby obieralismy 700-900 kg . I 25 gr za obieranie to wcale nie tak malo... niektórzy małolatów zatrudniają do obierania po 10 gr.
Zgłoś
proncislaw 2014-02-06, 19:13 1
Birkut napisał/a:

Widzisz, ale zarobiłeś coś i miałeś jakiś grosz przy dupie. A dzieciaki w tych czasach jak j🤬e wiecznie nienażarte pisklaki i tylko wyciągają gęby żeby rodzice coś dali, i tak do końca studiów niektórzy, albo jeszcze dłużej. Nigdy pracą nie skalani, bo po co, mama da na rurki i fryzjera żeby wyglądać jak pedał.

Miałem 12 lat jak pierwsze pieniądze na budowie zarobiłem, a i w ciągu roku szkolnego się coś na weekend złapało i kilka groszy wpadło, wszystko się robiło żeby od mamy nie szarpać i żeby w domu było lepiej.

Ta gorycz jaka od ciebie bije spowodowana jest chyba zazdrością?
Jako nastolatek i nawet student nigdy nie narzekałem na brak kasy, rodzice zawsze chętnie sami z siebie dawali, powiedz mi dlaczego miałem nie brać?
Ty we wakacje zap🤬lałeś na budowie, ja leżałem na plaży, taka niesprawiedliwość była jest i będzie. też miałem iść j🤬 na budowie? powiedz mi po co?
Rozumiem... miałoby to mnie nauczyć pokory (do kasy, ciężkiej pracy itp.)
miałem dwóch kolegów, którzy tez byli ambitni, szkoła, ciężka praca, chcieli do czegoś w życiu dojść, samemu sobie na to zapracować i wiesz co? obaj od kilka lat leżą na cmentarzu, jeden 22 lata i białaczka, drugi 27 i rak skóry...
Jeśli jest możliwość trzeba korzystać z życia.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-06, 19:27
robota to gupota picie to jest życie
Zgłoś
MeMyselfAndI 2014-02-06, 19:33
ja was k🤬a proszę...

nie widzę najmniejszego sensu j🤬, szczególnie jako dzieciak, za jakieś ż🤬dowskie wynagrodzenie.

zamiast tych 3zł na godzinę, lepiej usiąść przed kompem i zacząć się uczyć czegoś, co może stać się Waszą pasją, a w przyszłości przyniesie Wam zajebiste korzyści.

pracując za karę można zarobić maks 2000zł, pracując w tym co lubisz robić zarobisz min 6000zł )
nie ma lepszych pracowników od tych, którzy lubią to co robią i nie ma gorszych od tych co jebią za 5zł za karę.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie