Główna Poczekalnia (2) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 23 minuty temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
~mcmt 2012-05-19, 11:07 1
Oszukali mnie, banda decydentów...
Zgłoś
idymy 2012-05-19, 12:08
Jaki kraj taki lamborghini
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-19, 13:11
W robieniu wałków, praniu pieniędzy, wymuszeniach, oszustwach podatkowych itd. zawsze będziemy w czołówce.
Trzeba dostrzegać również dobre strony Polskości
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-19, 13:16 1
Polski supersamochód wyglądający jak pstrokate lambo reventon z tyłkiem Chryslera Me-Four Twelve, z wlotami powietrza i częścią kokpitu od Opla Corsy, panelem klimatyzacji, przełącznikami elektrycznych szyb, silnikiem i zegarami wyjętymi z Audi A6. Faktycznie przezajebiście polskie auto!
Zgłoś
krychu90 2012-05-19, 14:09 4
Arrinera odpowiada na zarzuty
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-19, 15:38
przód jest ładny podoba mi się, ale tył to jest jakaś porażka
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-19, 17:35 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-19, 19:24 2
New Connect jest rynkiem do prania brudnych pieniędzy gdzie oszukuje się ludzi na grube miliony. Zaniżona wartość akcji i niekończące się nowe emisje z których kasa ląduje tylko w kieszeniach zarządu. Pamiętam jak przed premierą tego samochodu ludzie cieszyli się z milionowych zysków które ten samochód miał przynieść zainwestowali sporo kasy i teraz ni mają nic. Taki mamy kraj że pozwala się na takie rzeczy no ale skoro rząd na tym zyskuje to daje przyzwolenie.
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-19, 22:44
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Belzedup666 2012-05-20, 10:45
Panowie, żadna z firm (na dzień dzisiejszy) nie jest w stanie zbudować każdego elementu sama.
Jeżeli ktoś ogarnia temat automotive'u to wie że części do jednego auta są produkowane na całym świecie.
Części do 90% samochodów europejskich produkowane są na śląsku - nie powiem gdzie dokładnie.
Żeby wykonac jedną kratkę nawiewy nalezy zbudować 20-osobową linię produkcyjną - więc biorąc pod uwagę że na większość częśći nalezy stworzyć takie linie, skomplikowane maszyny to jak do uja można u nas stworzyć taką fabrykę. Nawet żerań nie produkował wszystkich cześci.

Kolejna sprawa to to że dobra reklama mogła ściągnąć klientów i dać przedpłaty - skończyło by się to jak z naszymi drogami: firma była i jej nima (wraz z kasą).

Ogólnie ten stary silnik z A8 D2 to lekka przesada - no chyba że brali go tylko na przymiarkę.

P.S. ta rama jest wykonana gorzej niż do szajowozów robionych w garażu.

P.S. 2 - ciekawe ile waży to auto bo rama jest jak w Żbiku.
Zgłoś
Matuch90 2012-05-20, 19:48
Nie bardzo chciało mi się zagłębiać w temat, ale z rok temu przy okazji prezentacji i podniet nad tym samochodem, temat śmierdział mi z daleka. Samochód wyglądał jak robiony w "garażu" z tandetnymi materiałami w środku żywcem wyciągniętymi z innych aut średniej klasy. Tłumaczyłem sobie, że może to prototyp, jakaś wersja robocza itp. W każdym razie nie zdziwiło mnie to, że samochód okazał się sklejką. Brawo za zrobienia w ciula środowiska i mediów.
Zgłoś
nikos 2012-05-21, 10:40
Zgłoś
~mcmt 2012-05-21, 12:08 1
rafalaudi1 napisał/a:

Panowie, żadna z firm (na dzień dzisiejszy) nie jest w stanie zbudować każdego elementu sama.
Jeżeli ktoś ogarnia temat automotive'u to wie że części do jednego auta są produkowane na całym świecie.
Części do 90% samochodów europejskich produkowane są na śląsku - nie powiem gdzie dokładnie.
Żeby wykonac jedną kratkę nawiewy nalezy zbudować 20-osobową linię produkcyjną - więc biorąc pod uwagę że na większość częśći nalezy stworzyć takie linie, skomplikowane maszyny to jak do uja można u nas stworzyć taką fabrykę. Nawet żerań nie produkował wszystkich cześci.

Kolejna sprawa to to że dobra reklama mogła ściągnąć klientów i dać przedpłaty - skończyło by się to jak z naszymi drogami: firma była i jej nima (wraz z kasą).

Ogólnie ten stary silnik z A8 D2 to lekka przesada - no chyba że brali go tylko na przymiarkę.

P.S. ta rama jest wykonana gorzej niż do szajowozów robionych w garażu.

P.S. 2 - ciekawe ile waży to auto bo rama jest jak w Żbiku.

BMW to ostatnia firma, która produkuje wszystkie części do swoich aut w niemczech. To również ostatnia firma z kapitałem własnym, nie należy do żadnego większego koncernu, ale to co kolega pisze to prawda, zwłaszcza jeśli chodzi o supercar'y. Model biznesowy takiego przedsięwzięcia jest zupełnie inny niż aut produkowanych seryjnie i wiele maszyn i urządzeń do linii produkcyjnej kupować się nie opłaca, gdyż zbyt bardzo powiększyłyby cenę auta - wydatek na takie urządzenia trzeba rozłożyć w planowanej sprzedaży (ilości sztuk).
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-26, 15:11
Tu są pokazane jak na dłoni wszystkie kłamstwa Jacka Balkana.
Sensacyjny blog ! Jedyny taki w sieci !

www.replikabalkana.blogspot.com
Zgłoś
K3NJI 2014-11-25, 14:52 7
jak w tytule
nic sadystycznego ale myślę, że wielu zainteresuje
fajnie, że powstaje polskie autko takiego segmentu
planowo wyjdzie za 2 lata, na razie [jakby kogoś było stać ] to zamówienia w przedsprzedaży zaliczkowane]

enjoy!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem