Po zalewie zachwytów, przyszedł czas na rozczarowanie :
Po zalewie zachwytów, przyszedł czas na rozczarowanie :
Trzeba dostrzegać również dobre strony Polskości
Panowie, żadna z firm (na dzień dzisiejszy) nie jest w stanie zbudować każdego elementu sama.
Jeżeli ktoś ogarnia temat automotive'u to wie że części do jednego auta są produkowane na całym świecie.
Części do 90% samochodów europejskich produkowane są na śląsku - nie powiem gdzie dokładnie.
Żeby wykonac jedną kratkę nawiewy nalezy zbudować 20-osobową linię produkcyjną - więc biorąc pod uwagę że na większość częśći nalezy stworzyć takie linie, skomplikowane maszyny to jak do uja można u nas stworzyć taką fabrykę. Nawet żerań nie produkował wszystkich cześci.
Kolejna sprawa to to że dobra reklama mogła ściągnąć klientów i dać przedpłaty - skończyło by się to jak z naszymi drogami: firma była i jej nima (wraz z kasą).
Ogólnie ten stary silnik z A8 D2 to lekka przesada - no chyba że brali go tylko na przymiarkę.
P.S. ta rama jest wykonana gorzej niż do szajowozów robionych w garażu.
P.S. 2 - ciekawe ile waży to auto bo rama jest jak w Żbiku.
BMW to ostatnia firma, która produkuje wszystkie części do swoich aut w niemczech. To również ostatnia firma z kapitałem własnym, nie należy do żadnego większego koncernu, ale to co kolega pisze to prawda, zwłaszcza jeśli chodzi o supercar'y. Model biznesowy takiego przedsięwzięcia jest zupełnie inny niż aut produkowanych seryjnie i wiele maszyn i urządzeń do linii produkcyjnej kupować się nie opłaca, gdyż zbyt bardzo powiększyłyby cenę auta - wydatek na takie urządzenia trzeba rozłożyć w planowanej sprzedaży (ilości sztuk).
Sensacyjny blog ! Jedyny taki w sieci !
www.replikabalkana.blogspot.com
nic sadystycznego ale myślę, że wielu zainteresuje
fajnie, że powstaje polskie autko takiego segmentu
planowo wyjdzie za 2 lata, na razie [jakby kogoś było stać
enjoy!
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie