Czyli jednym słowem kawał historii motoryzacji, ale i również filmu. Przed wami żółta taksówka z kultowych "Zmienników".
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2014-10-06, 20:20
tutaj średnia wieku za niska... piw nie dostaniesz za wiele
konto usunięte
2014-10-06, 20:40
ostatnio jeździła taka po Warszawie...i też z nr 1313
Eh wspomnienia

Sam miałem trzy fiaty w tym jednego włocha.No i oczywiście mistrz Gintrowski.....
Piweczko za fiatona , zajebista fura , kiedyś miałem brązowego z biegami w kierownicy 1300 pojemności, cuś pieknego. Na 2ce stał w miejscu.
125p to nie to samo co 1500...
konto usunięte
2014-10-07, 1:36
A dla mnie to najgłupszy film o 125 jaki widziałem. Kompletnie nic ciekawego.
Poszukajta se "Taksówkarz", o dziadku z Torunia. Kiedyś leciało na TVP Kultura.
konto usunięte
2014-10-07, 1:44
torbiasz napisał/a:
125p to nie to samo co 1500...
To samo, nazwa się zmieniła kiedy Włosi zabronili używać nazwy Fiat dla tych rupieci. Zmieniono nazwę z Fiat 125p na FSO 125 lub FSO 1500, poza tym nic się nie zmieniło.
konto usunięte
2014-10-07, 1:47
Za bandziora krata piwa !
Zmiennicy (pomijam teraz Alternatywy) - mój ulubiony serial PRLu czy ogólnie włączając III RP. Boże jak za dzieciaka chciałem mieć żółtą taksę a ile szczęscia było jak mogłem się przejechać pierwszy raz -niebieski duży fiacik, sentyment do końca życia
Po Legnicy też taki jeździ, też jako taksówka, nawet ma boczny 1313.
Rodzice mieli takiego żółtego a później zielonego

i Syrenki też były. Fajne czasy