Mnie z kolei zastanawia jak działa system recept na toksynę botulinową, że mogą ją sobie kupić byle pseudokosmetyczki robiące ostrzyki w chacie albo piwnicy.
Zastanawia mnie to odkąd mój ojciec doznał udaru i prawą rękę ma rozluźnianą botuliną. Ale jemu ostrzyki robi neurolog w ściśle obliczonych dawkach, w konkretne mięśnie przy podłączonej wizji USG.
Stąd wiem jak drogi jest to lek, jak działa i jak nietrudno nim się zatruć.
I wciąż nie wiem czemu jakąś głupia p🤬da bawiąca się w kosmetyczkę może go zamówić, a kto inny nie. Jakieś kursy robią jednodniowe na strzykanie otworu gębowego i dają certyfikaty?
Tutaj chodzi o zupełnie inne zastosowanie. Opis przypadku Twojego ojca brzmi jak program lekowy B.57, gdzie rozluźniasz kończynę, ze względu na spastyczność poudarową (b. duże mięśnie), a w ramach zabiegu kosmetycznego to są na dobrą sprawę mało ważne mięśnie. Swoją drogą, kosmetyczka nie może tego robić - ona nie ma uprawnień do wykonywania świadczeń używając produktów medycznych.
Boże czy znacie kogoś komu to się podoba ?
Mojemu k🤬sowi
[ Dodano: 2025-01-23, 00:54 ]

Np mi tak
na pewno jej już nie
[ Dodano: 2025-01-23, 07:50 ]
@rybsony
bliżej prawdy w tym memie jest kiełbasa niż silikon, który akurat przy ustach nie ma zastosowania.
Opuchlizna po zabiegu schodzi po jakimś czasie.
podpis użytkownika
Sadistig bafi i óczy
Hurshar kashurshar. Hurlong churshar!