uuu, jeżdżę dużo, ale nie widziałem nigdy tirówki z awaryjnymi
Jesteś butloszczoch? Zgadłem?
[ Dodano 2025-04-17, 17:54 ]
Kolezanko wlaczamy w holowanymna autostradach i drogach szybkiego ruchu, a holowac mozna tylko do pierwszego zjazdu.
Ale RDOLISZ bzdury!!!! NIGDY(!) nie włączamy, gdy pojazd jest w ruchu : awaryjnych.
Kierunkowskazy służą do tego, aby pokazać innym w którym kierunku chcesz jechać - co awaryjne skutecznie uniemożliwiają.
Tobie kodeksowa ciamajdo chyba chodziło o (art. 31) "(...) pojazd holowany może wysyłać żółte sygnały błyskowe w sposób widoczny dla innych uczestników ruchu;"
Błyskowe TO NIE SĄ AWARYJNE.
Żółte błyskowe ma np. smieciarka, to jest tzw. kogut.
[ Dodano 2025-04-17, 17:56 ]
link i wszystko na ten temat:
URwaa ale żeś se źródło wiedzy znalazł ja erodlę... laweciarz niech się zajmie holowaniem - prawo (drogowe) zostaw prawnikom.
Spytaj tych laweciarzy czy chcieli by być w trakcie wyprzedzania takich holujących się na awaryjnych, gdy holujący zacznie wtedy skręcać w lewo - a ty tego nie wiesz bo cymbał jedzie na awaryjnych zamiast dać ci znać, że będą skręcać.
.
nie zgadłeś

podpis użytkownika
z każdym dniem wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w dupęNie jestem ekspertę, zatem się wypowiem.
Nie włączamy świateł awaryjnych w pojeździe holowanym.
Dziękuję
Widzisz...i dlatego się wyj🤬y.
Ale RDOLISZ bzdury!!!! NIGDY(!) nie włączamy, gdy pojazd jest w ruchu : awaryjnych.
Kierunkowskazy służą do tego, aby pokazać innym w którym kierunku chcesz jechać - co awaryjne skutecznie uniemożliwiają.
Tobie kodeksowa ciamajdo chyba chodziło o (art. 31) "(...) pojazd holowany może wysyłać żółte sygnały błyskowe w sposób widoczny dla innych uczestników ruchu;"
Błyskowe TO NIE SĄ AWARYJNE.
Żółte błyskowe ma np. smieciarka, to jest tzw. kogut.
URwaa ale żeś se źródło wiedzy znalazł ja erodlę... laweciarz niech się zajmie holowaniem - prawo (drogowe) zostaw prawnikom.
Spytaj tych laweciarzy czy chcieli by być w trakcie wyprzedzania takich holujących się na awaryjnych, gdy holujący zacznie wtedy skręcać w lewo - a ty tego nie wiesz bo cymbał jedzie na awaryjnych zamiast dać ci znać, że będą skręcać.
Potrafisz czytac? Bo na pewno niepotrafisz kulturalnie sie wyslawiac. Poziom Twojej retoryki jest ponizej dna, smiem twierdzic,ze nigdy nie miales prawa jazdy.. i nie rob go.. Pisalem o holowaniu pasem awaryjnym na drodze ekspresowej/ autostradzie i szybkiego ruchu. W takim przypadku powinienes miec trojkat badz awaryjne. Btw Ty sobie jakies zrodlo znalazles cymbale? Czy tylko pokrzykujesz tak po internetach myslac, ze bedzie ciekawie?
Cymbale jak jedziesz na awaryjnych pasem awaryjnym to nie wyprzedzasz tylko sie trzymasz tego pasa, bo masz awarie, tak ciezko Ci zrozumiec? No glab.. wezcie go stad.. o.O
Jazda na awaryjnych... jak gupie tirówki podczas cofania. Widzisz takie wykroczenie i cieszysz się, że gamoni spotkała kara.
I w holującym... i w TIRze... i w ogóle przepisy pozwalają tylko podczas unieruchomienia pojazdu.
Włączają by w lusterku lepiej widzieć koniec naczepy oraz np. rampę
A może w holowanym nikogo nie było, przecież zepsuty był 😉
To dokładnie tak właśnie wygląda. A holujący też pewnie był naj🤬y
W takim przypadku powinienes miec trojkat badz awaryjne
Dalej się publicznie WYDURNIASZ. Nie - nie można wtedy także używać świateł awaryjnych.
Prawem drogowym zajmuję się codziennie - znam ustawę prawie całą na pamięć plus orzecznictwo.
Powtórzę;: piszesz BZDURY!
[ Dodano 2025-04-18, 12:31 ]
Włączają by w lusterku lepiej widzieć koniec naczepy oraz np. rampę
Jakoś na egzaminie wiedzą do czego służą awaryjne i takich idiotyzmów nie odwalają. Jak mają problem z wzrokiem i oceną odległości nie powinni być kierującymi.
Dalej się publicznie WYDURNIASZ. Nie - nie można wtedy także używać świateł awaryjnych.
Prawem drogowym zajmuję się codziennie - znam ustawę prawie całą na pamięć plus orzecznictwo.
Powtórzę;: piszesz BZDURY!
Jakoś na egzaminie wiedzą do czego służą awaryjne i takich idiotyzmów nie odwalają. Jak mają problem z wzrokiem i oceną odległości nie powinni być kierującymi.
Dawaj zrodlo, ta ustawe. poprosze? Jesli taki zaznajomiony jestes.. Nie masz nie? Pozdrawiam Cie, trzymaj sie na pewno.
Twoje durnowate rozkminy nic tu nie wnosza. o.O