J🤬y bocie za kasę, hasło Got mit uns jest hasłem pruskim które przeszło do III Rzeszy tak samo jak mnóstwo innych elementów związanych z państwem i armią Cesarstwa Niemieckiego po zjednoczeniu.
Gdybyś był czymś więcej niż kiepsko opłacanym botem co zagląda na pięć sekund na wikipedie to byś wiedział że konkordat jest nazwą umowy międzynarodowej jaką państwo Watykan podpisuje z innymi państwami a do tych państw należy szereg nie-katolickich państw.
Odsyłam do punktu pierwszego. III Rzesza jako państwo odziedziczyła wszystko po Cesarstwie Niemieckim. Gdybyś nie był kiepsko opłacanym stulejarzem co spamuje z jakiegoś bunkra, to byś wiedział że reformy zajmują lata
No i?
Odziedziczyła i kontynuowała, więc jakoś sie to nie spina z tezą o prześladowaniu chrześcijan w III Rzeszy. Masz jakieś argumenty, czy standardowo, jak zwykle, bezsilnie ujadasz?
Zdjęcia Hitlera na mszy za Piłsudskiego też pewnie nie widziałeś?
No i dlaczego teraz konfiarze nie ujadacie, że nie życzycie sobie żadnych manifestacji religijnych na ulicach?
Jak muzułmanie świętowali ramadan na ulicy, to żeście się posrali po pachy z oburzenia, a teraz co? Morda w kubeł? Zasrani hipokryci - jesteście żałośni
Jeżeli chodzi o hipokryzja to z tego co pamiętam to Tusk przed wyborami był antymigracyjny i wygrał wybory na wała o 600k wiz...
podpis użytkownika
NiezmanipulowanyAle ta Hiszpania jest zacofana.
Myślałem że tam muslimy już dawno zakazały publicznie takich obrządków z jezusem
Jeszcze nie. Wierzący, muzułmański burmistrz, czy inny urzędnik, nie zakaże takich procesji w kraju, o chrześcijańskiej tradycji (przynajmniej, dopóki muzułmanie nie będą stanowić większości religijnej). Tylko radykalni islamiści i głupi, niedouczeni muzułmanie, szydzą z chrześcijan lub atakują ich, w taki sposób, jak na filmie.
Dla "prawdziwie wiernych", Isa ibn Marjam (arab. عيسى بن مريم), tj, Jezus, jest "bratem Mahometa". Isa jest dla muzułmanów najważniejszym prorokiem, zaraz po Mahomecie, a sam Mahomet, uznawał wyższość Jezusa nad sobą. Z punktu widzenia islamu, Isa i Mahomet mieli ten sam cel - głoszenie słowa bożego i boskich praw. W Koranie, Isa jest wspomniany, aż 25 razy w 15 surach, np.:
"19.36. Isa powiedział: „Zaprawdę, Allach (Bóg) jest moim i waszym Panem. Jemu tylko oddawajcie cześć, to jest droga prosta”.
Jezus nie jest uznawany za syna bożego, gdyż:
"19.92. Dostojeństwo Allacha nie pozwala, aby miał syna.
19.93. Wszystko, co jest w niebie i na ziemi, ma służyć Allachowi.
19.94. Allach wie o nich wszystko i wszystkich ich policzył.
19.95. Każdy z nich, pojedynczo, stanie przed Nim w dniu Zmartwychwstania.
19.96. Tych, którzy wierzą i czynią dobro, Allach obdarzy swoją miłością."
W islamie istnieje kult Jezusa i Maryi, choć w innej formie, niż przyjęta w religiach chrześcijańskich.
Walczący islam i "obowiązek nawracania" niewiernych, to jedno. Szacunek dla proroka Isy, jego matki Mariam i kultu religijnego chrześcijan, to coś innego.
Dobrym przykładem jest Iran, gdzie prześladowania, mieszają się z okresami szczególnej ochrony chrześcijan.
Taki baner zawieszono w centrum Teheranu, w proteście przeciwko prześmiewczej scenie Ostatniej Wieczerzy, która pojawiła się podczas ceremonii otwarcia Letnich Igrzysk Olimpijskich w Paryżu:

Napis w jęz. perskim: "Zaprawdę, Mesjasz, Jezus Chrystus, Syn Maryi, jest wysłannikiem Boga”.
nie ujadacie, że nie życzycie s
Debilu to nie muzułmanie. Niosą krzyż, baranie - symbol Chrzęścijaństwa!
Debilu to nie muzułmanie. Niosą krzyż, baranie - symbol Chrzęścijaństwa!
A ty skąd kretynie się urwałeś? Z Podlasia? Naucz się durniu czytać, a przynajmniej sylabizować, ze zrozumieniem

sylabizować
Proszę " TO SĄ, DE BI LU CHRZE ŚCI JA NIE!!!"
Proszę " TO SĄ, DE BI LU CHRZE ŚCI JA NIE!!!"
Co za kretyn

Tu masz imbecylu mój tekst, który komentujesz
„No i dlaczego teraz konfiarze nie ujadacie, że nie życzycie sobie żadnych manifestacji religijnych na ulicach?
Jak muzułmanie świętowali ramadan na ulicy, to żeście się posrali po pachy z oburzenia, a teraz co? Morda w kubeł? Zasrani hipokryci - jesteście załośni”
Pokaż mi „geniuszu” w którym miejscu napisałem że na filmie są muzułmanie, a nie chrześcijanie…
Skończyłeś chociaż 3 klasy podstawówki?
Ps a za nazwanie Nas" Polaczkami " c🤬j ci w dupe śmieciu

Masz, przeczytaj, zaneguj i wyprzyj z resztek wypranego mózgu. Przecież to się nie zgadza z prawicową narracją o wyższości wyznawców żydowskiego zombie
fakenews.pl/spoleczenstwo/niska-liczba-gwaltow-w-polsce-to-manipulacja/
ujadacie, że nie życzycie sobie żadnych manifestacji religijnych
Osiołku - Konfederacja jest za religią! Tak, geniuszu - ZA. Braun wita się "szczęść Boże". Nie podumał ty? Tylko że są za CHRZEŚCIAŃSTWEM a nie za Islamem!
CHrześcijanie nie gw🤬cą całymi gangami muzułmanek. W kościołach nie obgadują zamachów? Już się rozjaśniło?
[ Dodano 2025-04-16, 23:32 ]
Przecież to się nie zgadza z prawicową
Osiołeczku najsłodszy - w Polsce kobieta może wyjść o 1 w nocy i chodzic gdzie tylko chce (byle nie koło ośrodków dla Murzynów) i nikt jej nie zgw🤬ci. Niedawno w Niemczech świnka szła wieczorem przez park - i spotkały ją ... 3 gw🤬ty zbiorowe!!! Niezależne od siebie. W tym samym parku, tego samego dnia!!!
No i dlaczego teraz konfiarze nie ujadacie, że nie życzycie sobie żadnych manifestacji religijnych na ulicach?
Jak muzułmanie świętowali ramadan na ulicy, to żeście się posrali po pachy z oburzenia, a teraz co? Morda w kubeł? Zasrani hipokryci - jesteście żałośni
Te , Spedzio, zluzuj nachy.
Osiołku - Konfederacja jest za religią! Tak, geniuszu - ZA. Braun wita się "szczęść Boże". Nie podumał ty? Tylko że są za CHRZEŚCIAŃSTWEM a nie za Islamem!
CHrześcijanie nie gw🤬cą całymi gangami muzułmanek. W kościołach nie obgadują zamachów? Już się rozjaśniło?
Osiołeczku najsłodszy - w Polsce kobieta może wyjść o 1 w nocy i chodzic gdzie tylko chce (byle nie koło ośrodków dla Murzynów) i nikt jej nie zgw🤬ci. Niedawno w Niemczech świnka szła wieczorem przez park - i spotkały ją ... 3 gw🤬ty zbiorowe!!! Niezależne od siebie. W tym samym parku, tego samego dnia!!!
Ponawiam pytanie debilu (bo inaczej nie można nazwać gościa, który nie jest w stanie ani niczego przeczytać ze zrozumieniem, ani zrozumieć prostego pytania)…
W którym miejscu napisałem że to są muzułmanie?
Zrozumiałeś pytanie imbecylu? To odpowiedz, a nie pisz jakichś bełkotliwych słowotoków
Ponawiam pytanie debilu (bo inaczej nie można nazwać gościa, który nie jest w stanie ani niczego przeczytać ze zrozumieniem, ani zrozumieć prostego pytania)…
W którym miejscu napisałem że to są muzułmanie?
Zrozumiałeś pytanie imbecylu? To odpowiedz, a nie pisz jakichś bełkotliwych słowotoków
To czego imbecylu nie rozumiesz?
Muzułmany - złe
Chrześcijanie dobrzy.
No prościej poglądów Konfederacji nie dam rady ci wytłumaczyć.

I tu się zdziwisz niedouczony chłopczyku.
Malaga, bo właśnie w tym mieście była ta procesja, od 716 do 1487 roku była muzułmańska (771 lat), a katolicka przez kolejne 548 lat… i co, zatkało kakao? Wcześniej była rzymską, a później biznatyjska prowincją. Czyli zgodnie z twoją kretynska teorią, Malaga powinna świętować Ramadan, katolicy powinni się chować w piwnicach
Ty serio jesteś poj🤬y.
Klasyczne niedoj🤬ie mózgowe.
Idąc twoim (z małej) brakiem logiki, to Polska powinna być niemiecka i ruska bo w latach 1939-45 była pod ich okupacją.
Ilość lat okupacji nie ma znaczenia, a świadomość narodowa/plemienna większości społeczeństwa/ludu zamieszkałego dany teren.
Rym/Bizancjum to tylko zbieracze podatków od rdzennej ludności i porządek administracyjny
Z kolei muzułmańskiego bydła przylazło najwięcej bo jeszcze chcieli całą Europę podbijać od strony zachodniej.
Było to możliwe dokładnie z tego samego powodu co obecny zalew imigrantami.
Tylko że wówczas to byli marrani - a dziś o tych samych korzeniach politycy i komisarze
UE