Trochę stare, ale warte obejrzenia.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:22
Ale ma rację przecież. To chyba rozsądne, by za studiowanie zabierali się ludzie, którzy się do tego nadają. Większości studia nie są do niczego potrzebne.
Nie wiem jak to wygląda na Uniwersytecie Warszawskim, ale poziom edukacji na uczelni pewnego miasta ściany wschodniej oceniam z obserwacji na żenujący. Jest to właśnie głównie efekt przyjmowania masy miernych studentów.
Nie wiem jak to wygląda na Uniwersytecie Warszawskim, ale poziom edukacji na uczelni pewnego miasta ściany wschodniej oceniam z obserwacji na żenujący. Jest to właśnie głównie efekt przyjmowania masy miernych studentów.
prof. Wolniewicz ma racje, z doświadczenia wiem, ze na studia przyjmuje się hołotę, coby tylko masowa była i z wykładów nic nie wyniosła tylko kabzę napchała.
Dagothan - popieram.
Dagothan - popieram.
Racja, w pełni i w 100%. spójrzcie na absolwentów większości płatnych uczelni (nie mówię wszystkich, ale 95% takie jest), i na ich podejście: zapłaciłem, ma być, ma być papier, notabene bezwartościowy, i bardzo brutalnie weryfikowany przez rynek pracy. Z mojej perspektywy jest ok, bo większość uczelni nie kształci mi konkurencji
, teoretycznie dla mnie dobrze, ale za 15 lat same chinczyki i hindusi nam zostaną, ale może nie dożyję
Niestety, popieram gościa, pozdrawiam
Niestety, popieram gościa, pozdrawiam
Smutna prawda jest tak, że teraz studia może skończyć każdy i na każdej uczelni. Są kierunki gdzie pomimo konieczności osiągnięcia dużej czy trudnej wiedzy to słabych studentów dalej się trzyma myśląc "A uwali się ich na obronie." tylko po to, żeby wydział miał więcej pieniędzy.
Co to za pieprzenie? Zawsze na semestrze trafi sie co najmniej 1 falus, ktory odpowiednio przesieje dany rocznik.. co z tego ze uczelnie przyjmuja kupe holoty skoro rownie dobrze po roku moga ich wycyckac ich tak samo szbko pozbyc
Z jego poglądami można się nie zgadzać, ale facet jest wybitnym filozofem. Dlatego staram się go szanować, mimo że czasem jest to trudne słuchając jego komentarzy polityczno/społecznych.
Ponadto ma bardzo ciekawą ekspresję:
Ponadto ma bardzo ciekawą ekspresję:
Do tej pory uważałem faceta za zdewociałego idiotę, a tutaj proszę, całkiem mądrze mówi. Piwko.
Ladnie ujal obecny trend edukacji wyzszej. Nie chodzi o rozwoj intelektu, a o doksztalcenie swoich kompetencji zawodowych. Robi sie z uczelni po prostu wyzsze szkoly zawodowe, zapominajac o charakterystyce procesu dydaktycznego jakim jest wpajanie pewnych postaw oraz przemilcza sie fakt rozwoju horyzontu intelektualnego.
dobrze gada, teraz każdy chce być studentem. Powstaje pierdylion kierunków z dziwnymi nazwami, potem po zdaniu magisterki radość ogromna (o sobie też tu mówię chociaż studiowałem przyszłościowy kierunek) a potem rzeczywistość przysyła ciemne chmury. Nawet jak jesteś dobry to nei tak łątwo się wybić. Pracodawcy płacą śmieciowe pensje (nie mogą więcej bo państwo wszystko utrudnia). Nawet konkursy na stanowiska urzędnicze są w dużej mierze ustawione. Wszystko po znajomości.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie