👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:55

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Autorstwo własne?
Bardzo chętnie bym tam pojechał. Skażenie ponoć już jest małe.
Ale te wycieczki organizowane przez biura są chyba kiepskie, nie można wejść do budynków. I chyba wojsko nadal strzeże terenu?
Ale te wycieczki organizowane przez biura są chyba kiepskie, nie można wejść do budynków. I chyba wojsko nadal strzeże terenu?
pkh napisał/a:
Autorstwo własne?
Niestety nie własne.Oglądałem jeden filmik w którym jegomość miał chyba jakieś wtyki i bez żadnego biura mógł podróżować po Prypeci,spędził tam z kolegą dzień i noc.A co do promieniowania,czytałem gdzieś ,że niby za 6 lat to miejsce będzie znów zaludnione,wiadomo chyba ,że chodzi o włóczęgi czy inne shity.
Sllipp napisał/a:
następnym razem wyłączcie auto-focusa
Napisałem wyżej,nie jestem autorem owego filmiku.
pakicito napisał/a:
zajebisty filmik, wrzuć więcej jak masz
Ok,niedługo wrzucę.

Sparkus666 - za 6 lat?? okres połowicznego rozpadu uranu to 248 000 lat (czas po którym promieniowanie maleje o połowę); te tereny praktycznie już nie będą zamieszkane... Z drugiej strony niż Prypeć jest wieś Czarnobyl, gdzie pojedyncze osoby powróciły do swoich domów po wysiedleniu; staruszkowie przywiązani do ojcowizny, w sumie wrócili by umrzeć na swoich śmieciach. Niemniej jednak żyją tam, twierdzą nawet że zbierają i jedzą grzyby, jagody itp. Wieś leży jakoś dwa razy dalej od elektrowni niż Prypeć (o ile pamiętam odpowiednio 4 i 9 km)
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie