📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:20

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Dorosły człowiek i nie wie, że w Polsce żeby zmienić jakiś przepis to trzeba dać w łape, a nie kręcić patetyczne filmiki. Dla mnie absurdem jest, że koleś dostał mandat za przejazd rowerem po pasach, a dziecko wiózł na bagażniku. Oczywiście dla strażników wiejskich to już nie jest zagrożenie życia dla dziecka.

Nie rozumiem dlaczego rower jest czynnikiem zwiększającym prawdopodobieństwo potrącenia na pasach (w dodatku gdy masz zielone światło)? Może wzrost masy zwiększa siłę przyciągania blachosmrodów
.

tomaszlega,
Naprawdę tego nie rozumiesz?!
Rowerzysta przekracza pasy z kilkukrotnie większą prędkością niż pieszy, a kierowcy mają mniej czasu na reakcję.
Naprawdę tego nie rozumiesz?!
Rowerzysta przekracza pasy z kilkukrotnie większą prędkością niż pieszy, a kierowcy mają mniej czasu na reakcję.

Sranie w banie jak kierowca wjeżdża na pasy na czerwonym to p***a z niego nie kierowca. Widze, że zarówno z jazdą na rowerze jak i samochodem to doczynienia masz chyba tylko przez internet.
@tomaszszlega
Przepis jak najbardziej potrzebny. Jak wspomniał kolega ~Suty_dziobaka, rowerzysta daje kierowcy(oraz sobie) dużo mniej czasu na reakcję w przypadku wtargnięcia na pasy(nawet nieumyślnego) w porównaniu do pieszego. Sprawa nie rozchodzi się głównie o skrzyżowania czy przejścia dla pieszych, które są wyposażone w sygnalizację, ale o takie miejsca gdzie tej sygnalizacji brak. Dla takich miejsc został ten przepis stworzony. Można by się ewentualnie wykłócać o przejścia z sygnalizacją, ale takie występują w miastach, a w miastach powinny być ścieżki rowerowe i odpowiadające im przejazdy rowerowe, na których z roweru zsiadać już nie trzeba.
Przepis jak najbardziej potrzebny. Jak wspomniał kolega ~Suty_dziobaka, rowerzysta daje kierowcy(oraz sobie) dużo mniej czasu na reakcję w przypadku wtargnięcia na pasy(nawet nieumyślnego) w porównaniu do pieszego. Sprawa nie rozchodzi się głównie o skrzyżowania czy przejścia dla pieszych, które są wyposażone w sygnalizację, ale o takie miejsca gdzie tej sygnalizacji brak. Dla takich miejsc został ten przepis stworzony. Można by się ewentualnie wykłócać o przejścia z sygnalizacją, ale takie występują w miastach, a w miastach powinny być ścieżki rowerowe i odpowiadające im przejazdy rowerowe, na których z roweru zsiadać już nie trzeba.

Nosferatu_Alucard napisał/a:
@tomaszszlega
Tak, zgadzam się. No i jeszcze z domu nie powinno wychodzić się świeżo po kąpieli bo się można przeziębić.

Słuszny mandat dla rowerzysty, syna dwóch pedałów. Ciekawe czy by tak samo cwaniakował jakby jakiś kozak w pordzewiałej beemie w nich jebnął, a on sam patrzył jak z jego cudownego dziecka w agonii i krzyku ulewa się krew na chodnik.
Miały być 3 mandaty dziennie to będą. W końcu z czegoś trzeba łatać budżet państwa.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie