📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:02

IOI napisał/a:
haha, ale bedzie przeklinal jak sie dowie ze to jego wina byla
![]()
jak masz prawko to pewnie znalazłeś je w tym samym smaku co kierowca tira

Ciasny mimo, że kierowca Tira wyprzedzał w miejscu niedozwolonym nie zmienia faktu, że był na drodze z pierwszeństwem.
Cytat:
Bo wyjeżdżał z podporządkowanej i musi ustąpić pierwszeństwo.
Jeśli masz prawo jazdy to lepiej zwróć je zanim zrobisz podobne zagrożenie jak koleś z nagrania.
Nie wiem czy słyszałeś o czymś takim jak zakaz wyprzedzania na skrzyżowaniu. Jeśli nie, to lepiej oddaj swoją kartę rowerową.

Jak dla mnie taki widok to 3sekundowe zatrzymanie akcji serca gwarantowane. Piwko dla kierowcy tira za przytomną reakcję
KyloHimself napisał/a:
Nie wiem czy słyszałeś o czymś takim jak zakaz wyprzedzania na skrzyżowaniu. Jeśli nie, to lepiej oddaj swoją kartę rowerową.
Wiem, że nie powinien wyprzedzać tam. Ale mimo tego ma pierwszeństwo. Dlatego sprawcą kolizji jest osobówka a TIR dostanie mandat za wyprzedzanie w miejscu niedozwolonym.
PS Właśnie dla takich sytuacji jak na filmie jest zakaz wyprzedzania na skrzyżowaniach.
Dobra, dobra. Zakładając, że w Rosji obowiązują te same przepisy ruchu drogowego co w Polsce to winnym zostanie uznany kierowca z kamerką. Mój sąsiad miał podobną sytuację - wyjeżdżając z ulicy podporządkowanej władował się czołowo na kretyna, który przed skrzyżowaniem zaczął wyprzedzanie. Frajer, który wyprzedzał dostał mandat za wyprzedzanie na skrzyżowaniu oraz stworzenie zagrożenia w ruchu, natomiast policja stwierdziła winę sąsiada. Bo, jakkolwiek absurdalna ta sytuacja by nie była, to on musiał ustąpić pierwszeństwa... nawet idiocie co na tym skrzyżowaniu wyprzedzał.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie