"Według Fundacji Pomocy Dzieciom "Maciuś" 800 tysięcy maluchów w Polsce jest niedożywionych. Problem w większym stopniu dotyczy miast, a nie wsi. Pod względem niedożywienia dzieci jesteśmy w Unii na 24. miejscu. Za nami tylko Rumunia i Bułgaria..."
podpis użytkownika
Jaranie się lewactwem to pedalstwo, a palikmiot i tusek to ciota i c🤬j!
Elbi
2013-03-06, 19:50
Skutki trzymania wieprza zbyt długo przy korycie. Naród sam sobie wychował taki chlew, a jego obsada teraz na nas pluje.
Hadzi94 napisał/a:
No i co, ma racje. Biedota, bezrobotni, patologie, w Polsce tacy żyją niczym ciapaci od wielu lat na socjalu i nie chce im się iść do pracy, do tego narzekają, i ciągle im mało. Wiem, bo moja klasa organizowała wigilie dla dzieci z MONARu i co? - było warto, bo kilku dzieciakom sprawiliśmy prawdziwą radość, starsze podchodziły do nas i pytali się "dobra, kiedy te prezenty" a matki komentowały głośno, że lepiej mogliśmy się postarać (prezent za ok 25zł dla każdego dziecka). To byla niewymuszona, dodatkowa akcja, inicjatywa ze strony mojej klasy.
B
ale p🤬lisz debilu, przepraszam ale obrażanie Ciebie jest uzasadnione. Bo ty szmaciarzu może miałeś na wszystko w swoim życiu ale są dzieci niczemu nie winne i obszary Polski gdzie naprawdę panuje straszna bieda więc nie p🤬l że to tylko winna złych rodziców, patologi i ludzi którzy nie chcę się pracować bo wątpię że ludzie którzy mają dzieci nie garną się do pracy aby odziać i wyżywić swoje dzieci!
Jego to powinni Ołowiem nakarmić.
człowiek_zły napisał/a:
Zlikwidować cały socjal to głodne dzieci zdechną z głodu i nie będzie więcej głodnych dzieci. Nie wiesz jak wykarmić rodzinę - nie zakładaj jej. A potem gadanie: "Należy mi się bo jestem człowiekiem". Jak jesteś człowiekiem to zarób jak człowiek. I na to stwierdzenie odpowiedź: "Nie ma pracy". Załóż firmę - "Państwo zniszczy mnie podatkami". A podatki idą na j🤬ych leni, którzy produkują stada j🤬ych bachorów. Trzeba zlikwidować całkowicie socjal - albo zaczną sami zarabiać, albo zdechną z głodu albo ktoś im pomoże za swoje pieniądze.
Kolejny debil, skończ żywot bo twoje kocopoły można o kat h🤬ja rozj🤬. Jaki socjal w Polsce nikt nie idzie specjalnie na socjal za te pieniądze można wyżyć nie cały miesiąc i na pewno nie z kilkoma dzieciakami, tymi pieniędzmi można dupę sobie podetrzeć podetrzeć.
ci co popierają Szczawiana Niesiołowskiego, albo mają wyprane mózgi albo szczaw zamiast mózgu, podobnie jak Niesiołowski
@Songo - może samo 700 zł zasiłku to nie jest kwota po którą warto się schylac ale wierz mi, są jeszcze inne, dodatkowe świadczenia o których zwykły, średniozarabiający Kowalski nic nie wie np. darmowe mieszkanie socjalne, darmowy opał na zimę (co najlepsze - można bez problemu wyłudzić nawet jeżeli się mieszka w socjalnym bloku z centralnym

, darmowe jedzenie i bony żywieniowe itp itd. Jak byłem na praktykach w GOPSie to mieliśmy rodziny, które miesięcznie na tych wszystkich pomocach miały 1500-2000 zł i, jak sami mówili, nie opłacało im się iśc do pracy bo w momencie w którym ktorekolwiek by poszło do pracy mieliby zbyt wysokie dochody i wszystkie bonus szlag by trafil
podpis użytkownika
"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz
J................d
2013-03-06, 20:11
@upup: "w polsce nikt nie idzie specjalnie na socjal". No tutaj to k🤬a przegiąłeś.
W Polsce 90% idzie specjalnie na socjal. Żeby oprócz roboty na czarno mieć coś gratis od tego "złego państwa". A jak się nie ma kasy to się nie robi jak to określasz "kilku dzieci".
Wolę, żeby nas było to 10 milionów mniej za 50 lat, ale 10 milionów biedaków i nierobów mniej. Może wtedy się Polska podniesie, jak pasożyty wymrą z głodu.
bloodwar napisał/a:
@Songo - może samo 700 zł zasiłku to nie jest kwota po którą warto się schylac ale wierz mi, są jeszcze inne, dodatkowe świadczenia o których zwykły, średniozarabiający Kowalski nic nie wie np. darmowe mieszkanie socjalne, darmowy opał na zimę (co najlepsze - można bez problemu wyłudzić nawet jeżeli się mieszka w socjalnym bloku z centralnym
, darmowe jedzenie i bony żywieniowe itp itd. Jak byłem na praktykach w GOPSie to mieliśmy rodziny, które miesięcznie na tych wszystkich pomocach miały 1500-2000 zł i, jak sami mówili, nie opłacało im się iśc do pracy bo w momencie w którym ktorekolwiek by poszło do pracy mieliby zbyt wysokie dochody i wszystkie bonus szlag by trafil
Ciekawe jaki procent ludzi z biednych rodzin tak chamsko postępuję? Dopóki nie odejdą kurewskie świnie od koryta dopóty tak będzie. Rząd r🤬a zwykłego obywatela to zwykły obywatel będzie starał się wyr🤬ać rząd.
B................0
2013-03-06, 20:17
Przed chwila w telewizji mówili że badanie przeprowadzono na 800 osobach!!!! Czyli pomnożyli razy 1000 i po sprawie??? Pragnę donieść iż ogladałem to w TVN-ie a jak 3/4 polaków uważa to telewizja masońska i pro POwska itd.. Niestety na TV TRWAM nic nie podawali o tym, zajęci sa tym iż mają zamknąć 120 pedofilów księrzy!! spokojnie wypuszczą ich jak tylko wybiorą Papieża!!
JezusToŻyd napisał/a:
@upup: "w polsce nikt nie idzie specjalnie na socjal". No tutaj to k🤬a przegiąłeś.
W Polsce 90% idzie specjalnie na socjal. Żeby oprócz roboty na czarno mieć coś gratis od tego "złego państwa". A jak się nie ma kasy to się nie robi jak to określasz "kilku dzieci".
Wolę, żeby nas było to 10 milionów mniej za 50 lat, ale 10 milionów biedaków i nierobów mniej. Może wtedy się Polska podniesie, jak pasożyty wymrą z głodu.
Jestem ciekawe tego ale zdaję mi się że to nie jest 90 % Wina leży po stronie polityki. Chodzi mi tu o rodzinny, nie o zwykłych meneli czy innych tego typu ludzi którym się na prawdę nie chcę pracować i idą na socjal.
@Songo - my mieliśmy w GOPSie milion przypadków, że ludzie przychodzili i wręcz płakali że nie mają gdzie mieszkać, że syf, malaria, grzyb na scianach, wilgoć, trzypokoleniowa rodzina w jednym nieogrzewanym pokoju etc a jak przyszło co do czego to odrzucali mieszkanie socjalne bo "za daleko będe miał do roboty" (formalnie: bezrobotny pobierający zasiłek) albo "nie ma darmowej cyfry i netu". 3/4 ludzi odwiedzających nasz GOPS to właśnie byly takie cwaniaczki, do ludzi NAPRAWDĘ biednych trzeba było iść w teren bo oni wstydzili się przyjść "na żebry" i woleliby umrzeć z głodu niż prosić o rentę czy dodatek socjalny
podpis użytkownika
"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz
JezusToŻyd napisał/a:
A nie lepiej k🤬a zamiast odbierać wszystkim forsy na wąską grupkę której zabrania się pracować "na czarno" bo nie mają oficjalnego wykształcenia i szkoleń, odp🤬lić się od ludzi do granic możliwości i pozwolić im żyć po swojemu...?
Aż tak was k🤬a boli wolność...?
m................3
2013-03-06, 20:46
Nie wiem jakim cudem ten głąb jest w sejmie (a no tak, myśmy go wybrali), ale trzeba być skończonym debilem, aby zwalać winę niedożywienia na dzieci niedożywione. No tak, dzieci są zbyt leniwe aby zbierać szczaw i mirabelki. Ale pie*dole, nie będę takie jak te leniuchy, idę do swego sadu nazbierać trochę jabłek i gruszek, w końcu przez cały październik, listopad, grudzień, styczeń, luty, marzec, kwiecień i połowa maja, tyle tego narosło na tych drzewach ... szkoda żeby to pogniło.
Ja p🤬le, niech głodni zjedzą bezdomnych to od razu dwa problemy rozwiążą!
podpis użytkownika
Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.
Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.
@Hadzi94
Przepraszam poniosło mnie, ale dlaczego tyle milionów Polaków wyjechało z Polski?
Bo nie chcieli być jak ty to piszesz bezrobotnymi i mieć swój honor i nie siedzieć na socjalu. Ja siebie nie wyobrażam, siedzącego w domu i pobierającego pomoc pieniężną. Ponieważ mam ręce jestem młody i chce pracować, a pracuję w Holandii bo miałem okazję wyjechać. Chciałbym siedzieć u siebie w miesicie z rodzinną, przyjaciółmi z znajomymi. Ale nie ma pracy w mieście jak jest to za śmieszne pieniądze a weź tu kredyt i do osranej śmierci go spłacaj lub wynajmij coś. To jedyna na co będziesz miał to na te wynajęte mieszkanie , opłaty, jedzenie i może 100 zł zostanie na cały miesiąc i co za to kupisz ? Dlatego większąść ludzi w takiej sytuacji chleje lub ćpa bo nie mają co robić nawet nie stać ich na wakacje, to się relaksują przy używkach. w Urzędach i u Polityków milionowe premie sobie rozdają !