Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 59 minut temu
Przykra prawda o Maxie Kolonko
konto usunięte • 2013-09-25, 21:51
Witam, na początku pragnę zaznaczyć, że nie jestem lewakiem i byłem słuchaczem pana Mariusza Kolonki długi czas - ale na tym koniec!

Człowiek, mieszkający ponad 20 lat w Ameryce, żebra pieniądze od polaków na tak zwane dotacje dla MaxTV, biorąc przy tym kasę za reklamy przy liczbie 250 tyś subskrybentów a nagrywa dalej w pomieszczeniu 1 na 1 metr starą kamerą.

Dla większości sadoli jest nieskazitelny - powiem wam jedno, nie słuchajcie wszystkiego jak bezmózgie pawiany.

Na czym Mariusz zyskał swoją popularność? Na mówieniu szczerze w pierwszych kilku minutowych filmikach. Kiedy przestał "mówić jak jest?", kiedy zyskał popularność a jeśli 10 razy powie dobrze, to tłum myśli, że i 11 powie jak jest.

Zyskał popularność poprzez szerzenie nienawiści i wyzywanie w okół wszystkich od amatorów, a siebie tytułując "zawodowcem". Zawodowcy nie popełniają błędów a jak popełnia to je prostują - Mariusz za to twierdzi, że Polska straciła niepodległość na 300 lat, w filmiku o falach elektromagnetycznych prawa fizyki teorii Mariusza nie obowiązywały. Niedawno po 2 tygodniowej przerwie, pan Kolonko wrzucił stary reportaż o 9/11 nie wspominając o pentagonie i innych niewyjaśnionych sytuacjach. Było wiele komentarzy pytających - jak jest naprawdę panie Mariuszu? Pytania o wiele innych spraw. Kończył się one tak :

A sam Autor kanału MaxTV podsumował swój reportaż w następnym filmiku "ARMAGEDDON: Etniczny Pocisk" jako rewelacyjny i pokazał 2 pozytywne komentarze nie wspominając o tysiącach rozczarowań

A co zaserwował nam wyżej wymieniony odcinek? Teorie spiskowe rodem z katastroficznych filmów i komentarz " nie szukajcie tego w książkach, tego tam nie znajdziecie" No tak, ale pan Mariusz doskonale zna poczynania tajnych służb Izraelskich oraz Amerykańskich.

Czemu ja zostałem zablokowany? Napisałem w grzecznych słowach, że jestem rozczarowany nowymi odcinkami a widzowie są ignorowani. Napisałem również, że pan Mariusz nie mówi jak jest a jego teorie są rodem science fiction.

Proponuje przejrzeć filmiki pana Maxa oraz liste komentarzy - a raczej liste usuniętych komentarzy bo przy każdym rozwinięciu listy ukazuje się kilka pozycji usuniętych. Ponadto każde ostatnie minuty poświecane są promocji jego książek, filmów oraz żebraniu o dotacje.
maxkolonko.com/main/mmk/ - jego strona wygląda jak Gay Playboy - jak na dziennikarza przybiera ciekawe pozy w ciekawych strojach i zachęca nas do wspierania amerykańskich weteranów wojny.

Apel do was moi drodzy sadole - kwiecie Polskiego Narodu - Nie słuchajcie na ślepo tego człowieka. Jest to komercyjny kanał stosujący komunistyczne praktyki i jestem szczerze zawiedziony tym faktem bo widziałem w nim duży potencjał.

Mówię jak jest, specjalnie dla SadolTV - Gwauro
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Whiltierna 2013-09-25, 21:57 34
Wyczuwam nadciągającą kłótnię w tym temacie.
Zgłoś
tds1974 2013-09-25, 21:59 147
A czego się spodziewałeś od Kolonki? Prawdy? Uczciwości? Obiektywizmu? Nie bądź śmieszny. Wielokrotnie udowadniano mu, że się myli, ale lemingi nawet nie zwracali na to uwagi i tylko pisali "Za Maxa zawsze piwo".
Zgłoś
Towdi 2013-09-25, 22:01 21
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Pomurnik666 2013-09-25, 22:01 17
skoro blokuje,i usuwa nie "wielbieńcze" komentarze dla mnie śmierdzi .
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-25, 22:02 10
Tds1974@
Podchodziłem z dystansem jak do wszystkiego - ale widząc na cenionym przeze mnie portalu teksty jak sam zacytowałeś "Za Maxa zawsze piwo" albo "Innych wiadomości nie słucham" czułem się zobowiązany poinformować stado lemingów, że jest tak a nie inaczej bo sami do tego nie dojdą.

Tak jest Whitierna, zaraz zaczną się kłótnie i pewnie będę tym zakompleksionym, tym co niczego nie osiągnął w życiu i czepia się o "małe" sprawy.
Zgłoś
boss. 2013-09-25, 22:05 35
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-25, 22:13 45
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-25, 22:13 14
Ból dupy wyczuwam.
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-25, 22:20 59
No i zaczeły się komentarze, przed którymi nie można się uchronić. Nie - nie ściska mi żal dupy jego zarabianie kasy tylko w jaki sposób to robi. Krytykuje innych a robi jeszcze gorzej. Nie, nie wyzywałem go i nie jechałem po nim jak 90% zablokowanych osób, którzy nie będą mieli sposobności się wiecej wypowiedzieć. Max <-- to nie jest jego prawdziwe imię (szajba mu odbiła w hameryce). Mariusz jest dziennikarzem i powinien rzetelnie przedstawiać informacje a nie jak chorągiewka. Usuwanie komentarzy kłoci się także z wolnościa słowa jaką dziennikarze sobie przypisują. Nie zdziwiłbym się jakby został ujawniony jakiś dług Mariusza na kilkaset tysięcy dolarów a teraz próbuje zebrać hajs kosztem naiwności - kosztem słabości Polskiego państwo oraz bezsilności, przez która szukamy autorytetów a domniemane autorytety wykorzystują tą okazje.

Alexandrus - 0 kultury wypowiedzi oraz zrozumienia tekstu czytanego, wyzywanie od 10 latków. Dziękuje, dyskusje z tobą juz skończyłem - mów do ręki.
Zgłoś
Coby 2013-09-25, 22:20 22
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-25, 22:22 4
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-25, 22:22 1
Zgw🤬ciusz Fucks Jebionko obiektywny? Chyba nie!
Zgłoś
rukil 2013-09-25, 22:27 3
Ja ostatnio zacząłem przeglądać podziemnatv. Dużo ciekawych analiz i wszystko poparte liczbami. Oczywiście jest też kilka stwierdzeń, z którymi się nie zgadzam.
Zgłoś
tds1974 2013-09-25, 22:30 57
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem