Główna Poczekalnia (5) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:34
Przykra prawda o współczesnych grach
konto usunięte • 2012-09-21, 0:37
Krótki a jakże prawdziwy obraz tego jak "pisane" są obecnie gry, na których nasze pociechy (i my) piłują sobie zwoje mózgowe. Autor posiłkując się starym dobrym Quake'iem pokazuje jak niewiele wymagają od nas współczesne produkcje i jak to się robiło kiedyś ... Dorastający w latach 90' wiedzą o co chodzi.

rocket jump ftw!
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-09-21, 1:03 10
legion665 napisał/a:

Dorastający w latach 80' wiedzą o co chodzi.

dorastac to Ty mogles i nawet w 60' a w 80' wiekszosc nie marzyla nawet o posiadaniu komputera, Quake został wydany w 1996 wiec zanim napiszesz coś głupiego zastanów się dwa razy, bo jak dla mnie 1996 to raczej nie lata 80te ale i tak masz piwo bo to prawda że dzisiejsze gry nie wciągają tak samo jak kiedyś, sa maksymalnie uproszczone i zeby przejść cokolwiek z półki nowych tytułów wystarczy poświecić maksymalnie 8h na gre
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-21, 1:17 1
@up

Racja, jebłem się zamiast 9 dałem 8 w opisie w latach 80' to się urodziłem, a dorastanie było ciut później. Tak czy inaczej starszym graczom pozostaje tylko strefa abandonware, współczesne gry robi się praktycznie dla debili :/
Zgłoś
nuker92 2012-09-21, 1:21
ale teraz gry robi się głównie na multi w które gra się po 8h w ciągu 2-3 dni (a jak wiemy można i w ciągu 1 dnia).
Ale oczywiście są też nowe gierki w które można grać długo na "singlu" np. Diablo III czy Skyrim. Co do poziomu trudności to jest coś w tym jednak myślę że gry są adresowane głównie do graczy 16+ którzy na grę sami sobie muszą zarobić, więc nie mają czasu (i zazwyczaj też chęci) męczyć się godziny z przechodzeniem jednego króciutkiego etapu (którzy można przejść w 5 minut), ale w większości gier są też poziomy "Hardkorowe" jak np. wyżej wspomniane Diablo III, które są adresowane do bardziej ambitnych graczy.

aaa i DLC to gówno!
Zgłoś
Mc6 2012-09-21, 1:23
jak ktoś gra tylko w gry tego typu to się nie dziwię...
pograjcie jakieś pvp w mmorpg to zmienicie zdanie.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-21, 1:37
Nie wiem o co chodzi,O DLC?
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-21, 2:07
to nie lepiej już układać puzzle, albo zagrać w chińczyka?;o
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-21, 3:16 15
Ja to się nawet cieszę z takiego obecnego zeszmacenia gier. Ani trochę mnie nie kusi, by wydawać kasę na nowe produkcję. Nie mam już tyle czasu, co kiedyś, ale cały czas pocinam w różne stare i dobre tytuły. Dodatki fanowskie gwarantują mi, że się nie znużę jeszcze przez długi czas.

Bladur's Gate, Planescape Torment, Heroes of Might and Magic, Settlers, Age Of Empires, Anno, Counter Strike, Carmageddon, Warcraft, Starcraft, Red Alert, Commandos, 101st Airborne of Normandy... to były tytuły...
A jeżeli mam ochotę, odkopuję starocie jak Prince Of Persia, Montezuma, Mortal Kombat, Super Mario, Battle City (Tank) czy Contra.

Któremu z graczy mego pokolenia są potrzebne te nowe gówna, skoro jest takie bogactwo w starszych grach?
O sorry, są nowości, w które inwestuje. Pro Evolution Soccer. Ale w zeszłym roku odpuściłem, zresztą, odpuszczam średnio co dwa lata. Teraz może się skuszę, bo zapowiedzieli jakieś innowacje.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-21, 5:15 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-21, 9:31 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-21, 10:35 23
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-21, 10:49 32
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-21, 11:43 2
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-21, 12:19 4
Zgłoś
Magnus 2012-09-21, 13:12 2
Smutna prawda, teraz odpalić jakiegoś FPS'a to na ekranie masz strzałkę którędy iść... Wszystko leci w grafikę, a o wciągającą fabułę ciężko. Gdzieś minął ten czar, sam i tak załapałem się na jego końcówkę, ale na szczęście miałem okazję go poznać.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem