Czyli co czeka polskich kolejarzy jak w Chinach czy Japonii wprowadzona powszechnie zostanie teleportacja.
Innymi słowy 2300km w osiem godzin.
Konto usunięte
2013-02-09, 11:24
Ta, dwa komercyjne pociągi na cały świat, przyszłość transportu
To jest bardzo daleka wizja, ten pociąg jest chińskim MagLevem, który potrzebuje nadprzewodników, a one tanie nie są.
Jak to zdanie brzmi w ogóle? "wprowadzona powszechnie zostanie"
podpis użytkownika
Popieram Islamizacje Europy!
Konto usunięte
2013-02-09, 11:43
8 godzin? 10 godzin się jedzie z Katowic do Kostrzyna na woodstock i to jak bydło. mamy jeszcze dozo czasu.
Konto usunięte
2013-02-09, 11:58
Panowie chyba nie dożyjemy chwili żeby w tym kraju było normalnie ..
Konto usunięte
2013-02-09, 12:13
Jak bym k🤬a nie liczył to i tak mi wychodzi 5 godzin 20 minut. Dlatego delikatną sugestią odeślę Cię do podstawówki - WON!!!
Konto usunięte
2013-02-09, 12:17
Aby u nas osiągnąć taką prędkość to 10 pociągów naraz musiało by jechać - każdy po 40 km/h to by się zgadzało...
@wojas30
A nie pomyślałeś o przystankach, przestojach, może też na niektórych odcinkach pociąg zwalnia...?
z Opola do Poznania w 1h k🤬a mać chyba w 2030 ...
a moja szwagierka pksem zza katowic do stolicy jechała od 10 rano do 20

to się nazywa prędkość
podpis użytkownika
Bóg zesłał mnie na Ziemię, żebym wk🤬iał ludzi
dumad napisał/a:
a moja szwagierka pksem zza katowic do stolicy jechała od 10 rano do 20
to się nazywa prędkość
Ale jak bezpiecznie
podpis użytkownika
Popieram Islamizacje Europy!
Teraz tylko czekajmy, aż znajdzie się jakiś bohater, który skoczy pod ten pociag i wyląduje na hardzie
2300km...? Chyba 3200km w 8 godzin, pod warunkiem że jechałby równo 400km/h, a na filmiku jak widać wciąż przyspieszał...
@UP
Prawdopodobnie pociąg po uderzeniu w niego przez chwilę miał go na sobie, a opór powietrza zrzuciłby go z karoserii (nie wiem jak się to nazywa w pociągach). Pod pociągiem jest bardzo niewiele miejsca, a sam pociąg "lewituje" nad torami dzięki elektromagnesom, więc nawet jeśli facet by się tam zmieścił to nic nie powinno mu się stać.
Konto usunięte
2013-02-09, 14:12
w polsce to zanim by te torowisko zaczeli kłaść to by pięniądze na to zgineły i nikt nic by nie wiedział ;P
nie mozliwe cso takeigo u nas itak musielibyo graniczenei walnac do 40 ze wzgledu na zla jakosc