Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Psy, suki, pały
BongMan • 2013-09-17, 11:42
... i tak dalej, bo policjantami nie godzi się tego nazwać.

Cytat:

- Gdy zgłaszałem kradzież auta, usłyszałem: "Byłeś tak napruty, że nie pamiętasz, gdzie zostawiłeś” - mówi nasz Czytelnik. Co na to policja?

Był 4 września. Pan Łukasz wieczorem zaparkował samochód przed blokiem przy ul. Piłsudskiego i poszedł do domu. Nazajutrz, gdy wychodził do pracy, auta nie było. Na wszelki wypadek obszedł jeszcze osiedle i zadzwonił na policję. Dowiedział się, że mundurowi znaleźli samochód około 7.00 na środku skrzyżowania ulic Roosevelta i Kazimierza Wielkiego - porzucony blokował ruch, został odholowany.

- Mam w aucie immobilizer, pewnie złodziej porzucił je 500 metrów od domu, bo samo się zatrzymało - podejrzewa pan Łukasz. Udał się do komisariatu. - Przyjęło mnie dwóch policjantów. Najpierw usłyszałem: "Nie będę mówił ci na pan, bo mam syna w twoim wieku”. Potem: "Pewnie byłeś tak napruty, że nie pamiętasz, gdzie auto zostawiłeś”. Pytali, czy mieszkam sam. Odpowiedziałem, że tak. "A, to pewnie imprezę urządziłeś, zaprosiłeś koleżanki, upiliście się i zapomniałeś o samochodzie”. Byłem w szoku - relacjonuje nasz Czytelnik. - Potem wezwali trzeciego policjanta, który spisał protokół.

Po sześciu dniach pan Łukasz dostał z policji pismo informujące o umorzeniu postępowania z powodu niewykrycia sprawcy. Zdarzenie uznano za krótkotrwałe użycie pojazdu, a nie za próbę kradzieży.

gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130917/POWIAT04/130919475

podpis użytkownika

Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi

Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
m................a 2013-09-17, 12:12 11
to co... widzimy się 11.11.13 i wtedy zrobimy im imprezę, że zapomną gdzie radiowóz zaparkowali
Zgłoś
Pater patriae 2013-09-17, 12:25 42
madziula_z_sosnowca napisał/a:

to co... widzimy się 11.11.13 i wtedy zrobimy im imprezę, że zapomną gdzie radiowóz zaparkowali

Wracaj do kuchni, a nie głupoty p🤬lisz.

podpis użytkownika

Płyń pod prąd – z prądem płyną tylko śmieci.
Zgłoś
Hrodgar 2013-09-17, 12:36 9
Cytat:

Zdarzenie uznano za krótkotrwałe użycie pojazdu, a nie za próbę kradzieży.

Brak mi słów.

podpis użytkownika

Świat bez muzyki? To nie dla mnie.

"Świat jaki znamy odchodzi jednak to przeszłość jest kluczem do przyszłości"
Zgłoś
G................o 2013-09-17, 22:58 2
Polska policja nie raz jeszcze nas zaskoczy ,,pozytywnie"
Zgłoś
K................i 2013-09-18, 21:16 4
Psy, które gówno sobie robią z tresury i mają złe podejście do swego pana powinno się usypiać albo wyp🤬alać do schroniska czy innego lasu... Tak tylko piszę...

Ps Oczywiście komentarz nie ma związku z policjantami
Zgłoś
Matikens 2013-09-18, 21:24 3
A jak było naprawdę ?
Zgłoś
M................2 2013-09-18, 21:27 2
To typowe dla psów co 2 jest taki c🤬jem
Zgłoś
cycek69 2013-09-18, 21:46 2
Matikens napisał/a:

A jak było naprawdę ?

pierwsze pytanie, które przyszło mi do głowy
Zgłoś
kickyourheadoff 2013-09-18, 22:16 1
To straszne. Redaktor pewnie chciałby do GW, bo ton podobny

art 289 par 1 kk

"Przestępstwo opisane w art. 289 § 1 KK polega na zaborze pojazdu mechanicznego w celu krótkotrwałego użycia. Różni się ono od kradzieży (art. 278 § 1 KK) tym, że w tym przypadku elementem czynu zabronionego nie jest cel przywłaszczenia. Faktycznie jednak regulacja zawarta w art. 289 § 1 KK stanowi tzw. penalizację zastępczą w przypadku, gdy sprawca w istocie zamierzał przywłaszczyć sobie pojazd, ale nie sposób mu tego udowodnić. "
Zgłoś
Proximate 2013-09-18, 23:03
Cytat:

madziula_z_sosnowca

Zajebiście k🤬a -.-!
Zgłoś
m................a 2013-09-18, 23:25
Myślałem, że jak każą w dwudziestostopniowy mróz ściągać buty i szukają tam prochów(bo k🤬a nie można sobie zaparkować auta na mieście tak żeby ich zaraz nie było) to już jedna z większych patologii...
Zgłoś
s................o 2013-09-19, 0:23 1
W zeszły piątek policjant właśnie z Gorzowa Wielkopolskiego (miasto w którym mieszkam) wywrócił na glebę i kopnął 3 razy w głowę mojego 16 letniego znajomego podczas zatrzymania. Później jak podeszliśmy z dwoma kumplami pod radiowóz by zobaczyć, czy nic więcej mu nie zrobili to wywiązał się dialog pomiędzy mną a policjantem:
[Ja] Jedyne co potraficie dobrze robić to kopać gówniarzy.
[Policjant] Takie zdarzenie nie miało miejsca.
[Ja] Nie, k****, wcale.
No i po tym mundurowy się wkurzył, że ktoś podważa jego autorytet, najwyraźniej prawda zabolała, dostałem mandat 100 zł za przekleństwa, a później ten sam facet pouczał mnie podczas wpisywania mandatu, że on jest 10 lat starszy i że ja się zachowuje niewłaściwie. No k***a śmiech na sali panowie.

Dla kontrastu przywołam piątek dwa tygodnie wcześniej, godzina 1 w nocy, stoimy grupą w centrum miasta, podjeżdża radiowóz, kumpel(zajmujący się rapem) zaczyna gadać z policjantami. Stoimy z innymi patrząc jak rozwinie się sytuacja (byłem pewien, że zacznie się spisywanie), kolega pochwalił się swoją pasją, panowie poprosili grzecznie by coś nawinął, wysłuchali, przybili pionę i ruszyli dalej. To się nazywa profesjonalizm.
Zgłoś
A................i 2013-09-19, 0:43
Pewnie łebek jakiś szczyl cfaniakował to jak mieli sie do niego zachować? śmieciowi na Pan mówić?
Zgłoś
K................i 2013-09-19, 0:45 2
shimaizuro,
Cytat:

W zeszły piątek policjant właśnie z Gorzowa Wielkopolskiego (miasto w którym mieszkam) wywrócił na glebę i kopnął 3 razy w głowę mojego 16 letniego znajomego podczas zatrzymania. Później jak podeszliśmy z dwoma kumplami pod radiowóz by zobaczyć, czy nic więcej mu nie zrobili to wywiązał się dialog pomiędzy mną a policjantem:
[Ja] Jedyne co potraficie dobrze robić to kopać gówniarzy.
[Policjant] Takie zdarzenie nie miało miejsca.
[Ja] Nie, k****, wcale.
No i po tym mundurowy się wkurzył, że ktoś podważa jego autorytet, najwyraźniej prawda zabolała, dostałem mandat 100 zł za przekleństwa, a później ten sam facet pouczał mnie podczas wpisywania mandatu, że on jest 10 lat starszy i że ja się zachowuje niewłaściwie. No k***a śmiech na sali panowie.

Dla kontrastu przywołam piątek dwa tygodnie wcześniej, godzina 1 w nocy, stoimy grupą w centrum miasta, podjeżdża radiowóz, kumpel(zajmujący się rapem) zaczyna gadać z policjantami. Stoimy z innymi patrząc jak rozwinie się sytuacja (byłem pewien, że zacznie się spisywanie), kolega pochwalił się swoją pasją, panowie poprosili grzecznie by coś nawinął, wysłuchali, przybili pionę i ruszyli dalej. To się nazywa profesjonalizm.

Bo policjanci dzielą się na policjantów, którzy dobrze wykonują swoje obowiązki oraz milicjantów (Pan Władza) co to im się czasy pomyliły. A ty zamiast się tylko gapić jak ci kolegę tłuką milicjanci to powinieneś był to nagrać i iść do sądu. Z takim materiałem dowodowym by się pożegnali ze służbą natychmiast.
Zgłoś