Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 4:15
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
subject1 2017-06-06, 5:33 13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
thewhitestar 2017-06-06, 6:29 9
Silna grupa antyszczepionkowa zalęgłą się nawet na sadolu... Smutne czasy...
Zgłoś
Magnic 2017-06-06, 8:40 3
Zauważył ktoś, że nigdy nikt z porządnym wykształceniem nie bojkotuje szczepień? Przeważnie to typowe robole albo naiwna "klasa średnia".
Zgłoś
Sidi666 2017-06-06, 9:37 7
Przecież dawno udowodniono, że szczepionki nie mają żadnego wpływu na autyzm. Ogarnijcie się.
Zgłoś
Dodus 2017-06-06, 9:59 9
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
KaruzeLek 2017-06-06, 10:13 7
Zgłoś
konto usunięte 2017-06-06, 10:16
Zgłoś
konto usunięte 2017-06-06, 10:23 9
@up

Po prostu gówno wiesz.
Zgłoś
konto usunięte 2017-06-06, 10:27
Zgłoś
konto usunięte 2017-06-06, 10:30 3
Zgłoś
dequdo 2017-06-06, 10:31 2
Witam wszystkich

Tak to już jest w przypadku takich tematów. Bardzo ciężko o porozumienie ... Ja osobiście jestem za szczenieniem, natomiast popieram możliwość "wolnej" decyzji. Jeśli ktoś nie chce niech nie szczepi. Trzeba zawsze się liczyć że dany organizm może mieć powikłania po szczepionce, każdy człowiek ma inne geny. "Większość" argumentów przeciw jest jak z filmu Sci-fi no ale ...

Podpisze się pod wypowiedzią Pana "Logiczny" Miałem bardzo podobny przypadek w rodzinie. Szwagierka definitywnie nie zgodziła się na jakiekolwiek szczepienia. Tym bardziej bo rodziła w domu. W naszym przypadku pojechaliśmy na wakacje w polskie góry. Nasze dzieciaki podłapały ospę. Moje pociechy przeszły ospę z przysłowiowym palcem w nosie ... natomiast dzieciak szwagierki sami się domyślcie. Było mi go szkoda tego jak się męczyło. Tak wiem ospa go nie zabiła ale pytanie co z innymi chorobami hmm ?? Dlatego jestem za "wolnym" wyborem niech rodzice dzieci nie szczepionych mają świadomość jakie w przyszłości mogą mieć konsekwencje braku szczepień. Mam nadzieję że wtedy ktoś im przypomni ich "wolny" wybór ...

Człowiek jest istota myślącą ... no w większości przypadków. Niech każdy uczy się na własnych błędach. Podejmiesz decyzję wedle haseł "wolnego" wyboru to później bujaj się z swoją decyzją sam ...
Zgłoś
konto usunięte 2017-06-06, 10:36
Zgłoś
mr-dupa 2017-06-06, 10:47
Akurat znam osobiście osobę która będzie wytaczała proces firmię która wyprodukowała EUVAX. Dziecko ma udowodnioną padaczkę oraz audyzm.
Problem jest inny że w polsce nie ma systemu odszkodowań za szczepienia i chyba gówno z tego może być.
No ale fajne jest krzyczeć że Ci antyszczepionkowcy są poyebani itp.
Zgłoś
PoliteP 2017-06-06, 10:51 1
Zgłoś
konto usunięte 2017-06-06, 10:53
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem