Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
McQurwa 2021-02-23, 20:14 2
Niestety przyjacielu mam złą wiadomość dla ciebie tu nie chodzi o Frankenthal na Dolnym Śląsku (polska nazwa Chwalimierz) tylko o Frankenthal we Rheinland-Pfalz.
Frankenthal / Pfalz leży niedaleko Mannheim, stad tez to pokwitowanie dla BBC, które do dzisiejszego dnia istnieje pod nazwą ABB.

dobrze jest doczytać :
nieustanne-wedrowanie.pl/kowal-z-chwalimierza/

podpis użytkownika

We know they are lying.
They know they are lying.
They know that we know they are lying.
We know that they know that we know they are lying.
And still they continue to lie.

Zgłoś
N................s 2021-02-23, 20:36
McQurwa napisał/a:

Niestety przyjacielu mam złą wiadomość dla ciebie tu nie chodzi o Frankenthal na Dolnym Śląsku (polska nazwa Chwalimierz) tylko o Frankenthal we Rheinland-Pfalz.
Frankenthal / Pfalz leży niedaleko Mannheim, stad tez to pokwitowanie dla BBC, które do dzisiejszego dnia istnieje pod nazwą ABB.

Ok, nie zwróciłam na to uwagi, ale... rachunek został znaleziony w Chwalimierzu, tym na Dolnym Śląsku. Poza tym mam jeszcze kilka tych kwitów, jeden zawiera w sobie informację o Breslau, drugi o Neumarkt (Środa Śląska).

No i trzy, na Paula Dickerta, tego z Chwalimierza koło Środy Śląskiej trafiamy też na rachunku telefonicznym wystawionym na jego nazwisko:

do zobaczenia tu: archiwumsredzkie wordpress com/2014/09/02/rachunek-telefoniczny-z-chwalimierza-1932-rok/

Pytanie zatem, co do tego wszystkiego ma zauważony przez Ciebie Frankenthal we Rheinland-Pfalz?

Z linków trzeba oczywiście dodać kropki, sorry za ich chamski charakter, ale bez rozpicia adresu WWW komentarza mi nie przepuszcza.

Zgłoś
McQurwa 2021-02-23, 20:47
Ness napisał/a:

Pytanie zatem, co do tego wszystkiego ma zauważony przez Ciebie Frankenthal we Rheinland-Pfalz?

strasznie mało informacji, praktycznie tylko poszlaki. Prawie wszystkie dokumenty, które tutaj prezentujesz faktycznie miały miejsce na Dolnym Śląsku, pozy tym jednym, gdzie figuruje Mannheim, a dokładniej jego dzielnica Käfertal. Nie mogę tylko rozszyfrować miejscowości na tym kwicie, czy chodzi tu o Breslau (Wrocław)?

podpis użytkownika

We know they are lying.

Zgłoś
N................s 2021-02-23, 20:57
McQurwa napisał/a:

strasznie mało informacji, praktycznie tylko poszlaki. Prawie wszystkie dokumenty, które tutaj prezentujesz faktycznie miały miejsce na Dolnym Śląsku, pozy tym jednym, gdzie figuruje Mannheim, a dokładniej jego dzielnica Käfertal. Nie mogę tylko rozszyfrować miejscowości na tym kwicie, czy chodzi tu o Breslau (Wrocław)?

No właśnie sama się gapię w te kwity teraz (znowu!) i też utknęłam na tym jednym. Może to kwestia tego, że jakieś części zostały wysłane do tego Mannheim? Mam na myśli to, że firma z Mannheim zamówiła coś u tego Dickerta. Tylko, że,,, to okropnie naciągana teoria. W końcu z Mannheim do Chwalimierza jest trochę więcej niż 5 km, a i pewnie sam Dickert aż tak wyjątkowym przedsiębiorcą nie był, żeby do niego dylać taki kawał drogi.

Co do miejscowości na kwicie, końcówka wygląda rzeczywiście na "lau", Ale "Bres" nijak mi z tego nie wychodzi.
Zgłoś
McQurwa 2021-02-23, 21:01
@Ness, jaki masz cel? Chcesz udowodnić że to ten Eichmann. Widze że siedzisz nad tymi dokumentami

podpis użytkownika

We know they are lying.

Zgłoś
N................s 2021-02-23, 21:10
McQurwa napisał/a:

@Ness, jaki masz cel? Chcesz udowodnić że to ten Eichmann. Widze że siedzisz nad tymi dokumentami

Nie jestem tego raczej w stanie udowodnić. Jeśli kiedyś złapię jakąś nitkę realnie wiążącą tych dwojga to super, ale nie uparłam się na ten temat, jeśli o to pytasz i nie staram się na siłę powiązać ze sobą tych faktów. Zdaję sobie sprawę z tego, że rola Eichmanna w tym wszystkim to tylko improwizacja historyczna.

Bardziej mnie tutaj ciekawi postać samego Dickerta, chciałabym wyciągnąć z tego trochę więcej, niż udało mi się dotychczas.
Zgłoś
McQurwa 2021-02-23, 21:17
Ness napisał/a:

to tylko improwizacja historyczna

masz ten list komornika z Neumarkt? Chodzi o list nie Deckblatt, który wstawiłaś

podpis użytkownika

We know they are lying.

Zgłoś
N................s 2021-02-23, 21:21
McQurwa napisał/a:

masz ten list komornika z Neumarkt? Chodzi o list nie Deckblatt, który wstawiłaś

Nie. Znalazłam to na stronie archiwum. Potem zakumałam, że gdzieś kiedyś w mojej prywatnej dokumentacji mignęło mi to nazwisko i tak wpadłam na tę historię. Gdybym miała zawartość nie byłoby gdybania, tylko nieco więcej faktów.
Zgłoś