👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:25

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Interesuję się takimi tematami, szczególnie oryginalną wersją Biblii, oczywiście gwarancji nie ma, że na przełomach wieków także była przekształcana. Ale mimo wszystko, to co zawiera pełna wersja, to ma się nijak do wersji ogólnodostępnej, bo jednym słowy jest wykastrowana. Kościół katolicki wytyka wszystkim zło, satanizm, a sam kryje pedofilii (a dla mnie nie ma większej zbrodni na świecie od tej, co robią zboczeńcy niewinnym dzieciom). Zresztą ponad połowa obrzędów, świąt, zachowań, czczenia drewna, obrazków to są dawne pogańskie zwyczaje czy trupów zalanych woskiem, do których też mają ciągotki i wystawiają je w akwariach dla atrakcji. Nie wspominając o tym, że w tych wszystkich świętych jest sporo zbrodniarzy. Dlatego śmieszy mnie to zawsze jak kościół wojuje ze złem, a nie zaczyna od własnego podwórka... A często doszukuję się go tam, gdzie go po prostu nie ma...

niestety nie dotrwałem do końca, bo już nie mogłem wytrzymać. To jest niesamowite jak trzeba być ograniczonym lub fanatycznym aby wypowiadać takie brednie.... Nie jestem katolikiem, ale współczuję wierzącym, którzy nie popierają tych chorych poglądów, bo przez takich debili jak ta kobieta ludzi źle patrzą na wszystkich katolików.

skad wzieli takich pojebow?
wystarczy 10 stron przeczytac i widac ze pani chyba w autobusie piate po dziesiate slyszala z rozmow mlodziezy....
wystarczy 10 stron przeczytac i widac ze pani chyba w autobusie piate po dziesiate slyszala z rozmow mlodziezy....

Jak osoba reprezentująca tak niski poziom wypowiedzi może zostać puszczona na antenę... Długa lista cytatów o magii i jeszcze dłuższa na temat morderstw, gw🤬tów, rytualnych poświęceń, niewolnictwa. Katolicy na każdym kroku dają znać, że są głupsi od murzynów ale wielce się obruszają jak ktoś powie to na głos.
ta biblia postała tak samo jak i harry potter, ktos se ja napisal i jest

Morał jest krótki i wszystkim znany - Ciężki katoliku, mózg masz do wymiany.
Co jest złego w Harrym Potterze przeczytałem wszystkie części, Władce pierścieni i Hobbita też przeczytałem, Wiedźmina też wszystkie części i nie wiem co jest złego w fantastyce. To w RM mogą się jeszcze przyczepić do książki pt. "C++ dla każdego" tam też nie ma nic o bogu szatanie, niebie i piekle. Słuchacze tego radia są chorzy psychicznie.
Hmm tego się słuchać nie da, co do drugiego filmiku jak usłyszałem niech będzie pochwalony i zobaczyłem Dumbledore'a to pomyślałem, że to jakaś przeróbka jest, a tu... lipa

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie