ciekawe czy mu mandatu nie wrzucili hehe
avic
2014-10-24, 17:20
@AlexanderDeLarge - prawda jest taka, że gdybyś sobie kwitł w zmiażdżonym aucie, tudzież leżał beztrosko na chodniku po kontakcie z maską auta - to jednak wolałbyś żeby osoba, która ma szanse dać ci kilka dodatkowych % szans na przeżycie zasuwała chodnikami. Co do kwestii stanu ofiary - było info, że jest reanimacja, było info, że nie ma karetki. Potrzebujesz pisemnego wniosku Jaśniepanie i zgody ZBOWiDU na podjęcie działań? Oczekujesz, że kierowcy na CB zrobią wstępne oględziny stanu ofiary i ocenę stopnia zagrożenia życia? Co o dziecka, które wyskakuje na chodnik - podejmuje się jakieś ryzyko, żeby zażegnać inne - większe. Większe jest bowiem prawdopodobieństwo, że potrącony (którego mieli reanimować) się przekręci do przyjazdu karetki, niż możliwość wyskoczenia dziecka na chodnik. Takie zachowanie to kontratyp stanu wyższej konieczności - zawsze i wszędzie. Nie zależnie czy jesteś RM, czy nie.
Ja nie nazwę Cię debilem - a ignorantem. I życzę, żeby w razie teoretycznej sytuacji, że to ty leżysz po wypadku na ulicy RM jechał w pełni zgodnie z przepisami. Ba, i karetki także, a co! Chyba, że jednak sobie sam życzyłbyś coś innego?
@avic
W końcu ktoś, kto umie się wypowiedzieć trochę ambitniej niż gimbaza
Zgadzam się w 100% procentach, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia, jakbym ja leżał to koleś mógłby rozjechać i całe przedszkole, byleby do mnie dojechał
Pragnę tylko zauważyć, że ani razu nie powiedziałem, że ten koleś źle się zachował, był lekko nadgorliwy i zbyt ryzykowny wg. mnie (były wyjazdy z bram), ale ogół zachowania bardzo fajny... Świat nie jest tylko czarny i biały

Pozdrawiam i dziękuje za piękne hejty
@Robmax Dziękuję
Miałem dokładnie te same przemyślenia a propos kolesia, ale nie chciałem go oceniać
jeśli nie jest pojazdem uprzywilejowanym to może mnie cmoknąć nie przepuściłbym go nigdy
konto usunięte
2014-10-24, 18:04
Bo jesteś wieśniakiem i chamem