Jak w temacie, ratownik prawidłowo reaguje na wezwanie poza służbą.
Może i nie sadystyczne, ale może się spodoba
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Właśnie, 'raczej'. Tu nie ma miejsca na zdazylbym skręcić, zauważyłbym itd. Dobry ratownik nie może ryzykować. Jak już było powiedziane, to nie film, ja bez pamelki do wzburzonego morza bym nie wszedł, pływam dobrze, ale jestem tylko człowiekiem, może mnie złapać skurcz np. A tamten koleś niezależnie jak dobrze prowadzi, może się zagapic czy nie zauważyć czegoś w tym całym swoim podnieceniu...
Swoją drogą, skąd dziadek i matiz mieli wiedzieć, ze coś się dzieje, a nie jakiś idiota korek omija? Przecież nie mają CB w kieszeni.
konto usunięte
2014-10-24, 19:50
avic
2014-10-24, 20:34
konto usunięte
2014-10-24, 21:42
konto usunięte
2014-10-24, 22:41
spdr
2014-10-24, 22:41
jak zwykle jakiś tępy babsztyl wpada w panikę jak widzi karetkę na sygnale. Zawsze to tak wygląda jak jedzie jakiś pojazd uprzywilejowany na sygnale a w korku za kierownicą siedzi jakaś lalunia. Pełna panika i pełne gacie, stoi i czeka nieruchomo na koniec apokalipsy jaką dla niej jest taka sytuacja.
konto usunięte
2014-10-24, 22:49
Cytat:
jak zwykle jakiś tępy babsztyl wpada w panikę jak widzi karetkę na sygnale. Zawsze to tak wygląda jak jedzie jakiś pojazd uprzywilejowany na sygnale a w korku za kierownicą siedzi jakaś lalunia. Pełna panika i pełne gacie, stoi i czeka nieruchomo na koniec apokalipsy jaką dla niej jest taka sytuacja.
Z tym, że to nie był pojazd uprzywilejowany, jechał bez sygnału a lalunia nie muiała mu ustąpić. Jak ja sobie nalepię taką nalepkę i będę trąbić i krzyczeć, że jestem ratownikiem i jadę do kogoś to każdy powinien mi ustąpić? To jest świetny pomysł na omijanie korków!
Jechał bez sygnałów po chodniku i powinien zostać za to ukarany mandatem. Prawo jest takie same dla wszystkich!
@grlouie - zgodnie z tym co napisałem, a staram się być w życiu konsekwentny - ja tutaj wątku nie kontynuuje, bo to sensu nie ma. Ale proszę Cię - przeczytaj sobie jeszcze raz DOKŁADNIE moją wypowiedź, a potem jeszcze raz twoją odpowiedź na mój post. A potem przeczytaj sobie PW, bo nie chcę cię pogrążać publicznie z powodu tylu baboli w twojej wypowiedzi..
@tropical - jesteś ignorantem, ale wybaczam, masz prawo tego nie wiedzieć. Kodeks wykroczeń, art. 16 i jego odpowiednik z KK.
konto usunięte
2014-10-25, 0:41
Nie czuję się pogrążona bo tak jak napisałam Ci w PW dyskusja ma to do siebie, że prowadzi do znalezienia wspólnej prawdy

. Masz swoje racje, ja swoje a może z tego wyjdzie coś bardziej ogólnego.
konto usunięte
2014-10-25, 10:19
@AlexanderDeLarge jako pracownik WOPR powinieneś wiedzieć jak wygląda szkolenie KPP ludzi nie związanych stricte z ratowaniem ludzkiego życia. Mam na myśli obecną na miejscu wypadku policję.
Niestety muszę się z Tobą zgodzić, mój kurs był bardzo rzetelny, ale znam ratowników, którzy tlenu nie potrafią podać... Co nie znaczy, że każdego trzeba jak jelopa traktować:p
Koncentrujecie się nie na tym co trzeba. Krótko, zwięźle i na temat, postawa godna pochwały i podziwu. Pozdrawiam autora filmiku.